Afgelopen week mocht ik op uitnodiging van VVV Zuid Limburg en de regio Parkstad, gelegen in Limburg, op avontuur in Heerlen. 7 April wordt voor de eerste keer het event #DitisParkstadNacht georganiseerd. Een nacht waarbij een gevarieerd aanbod van in totaal 15 attracties haar deuren opent voor het publiek buiten de reguliere openingstijden. Parkstad Limburg wil met de Parkstad Nacht en de exclusieve arrangementen laten zien wat de regio te bieden heeft en ik mocht alvast voorproeven.

Ontdek regio Parkstad tijdens #DitisParkstadNacht

Ik hou ervan om geprikkeld te worden en nieuwe dingen te mogen gaan ontdekken en beleven. Als reisblogger heb ik het voorrecht soms ervaringen op te mogen doen als preview voor mijn lezers. Ik vond het dan ook bijzonder dat er speciaal een avond werd georganiseerd voor influencers waarbij ik alvast een voorproefje kon nemen bij een aantal attracties zodat ik jullie kan vertellen waarom het een tof idee is om naar Parkstad Nacht te gaan.

Parkstad Nacht is de eerste attractie avond- en nacht ooit en is een initiatief van meerdere organisaties in de regio Parkstad Limburg. Alle activiteiten worden volledig georganiseerd door de attracties zelf. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door VVV Zuid-Limburg, Stadsregio Parkstad en provincie Limburg. Tijdens de avond- en nacht van 7 april viert de regio, ‘Dit is Parkstad Nacht’. 7 April is de dag dat het precies een jaar geleden is dat Parkstad de ‘Tourism for Tomorrow Award’ won. De award is de Oscar voor de internationale reisindustrie en die ondermeer gewonnen werd voor de duurzame toeristische transformatie in 15 jaar tijd. Daarnaast is begin april ook een mooie datum om het nieuwe toeristische seizoen in te luiden.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

#DitisParkstadNacht

Uitzichtpunt Heerlen - Parkstad

Waarom moet je naar Parkstad Nacht?

  1. Omdat er exclusieve en unieke arrangementen worden aangeboden die je alleen op 7 april kan beleven
  2. Het voor iedere reiziger toegankelijk is, tickets zijn er vanaf €1,-
  3. Woon je in Limburg zelf dan kan je eens iets unieks beleven in eigen stad
  4. Omdat je eens buiten openingstijden gaat ontdekken hoe het is om bepaalde dingen te ondernemen
  5. Je Parkstad Nacht kan combineren met een weekend weg in Zuid Limburg

Parkstad Nacht - Zuid Limburg

Wat kan je beleven tijdens de Parkstad Nacht?
Parkstad Nacht laat je kennis maken met diverse attracties in- en rondom de plaatsen; Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal. Ontdek bijvoorbeeld de enorme hoeveelheid aan streetart kunst als de avond valt in Heerlen. Ik heb nooit geweten dat Heerlen dé streetart hoofdstad van Nederland is. Leestip; collega reisblogger Jenny schreef een uitgebreid artikel over de streetart in Heerlen. Helaas kon ik er niet naar toe maar hoe tof is het dat je met een zaklamp op safari kan in GaiaZOO? Of bezoek je liever in het donker een kasteel of ga je een stiltewandeling doen door de Schinveldse Bossen bij schemer?

Liever wat actiever? Ga rodelen onder een sterrenhemel in de Alpine Coaster bij Snowworld en blijf gelijk overnachten zodat je de volgende dag kan gaan skiën. Ben je nog nooit op wintersport geweest dan is het ook leuk om te zien hoe de pistes worden geprepareerd door een pistenbully. Een bijzondere baan in Nederland. En stap voorafgaand, als je niet het bijzondere diner reserveert, even binnen bij SCHUNCK*, daar hebben ze net heerlijk honingbier gelanceerd. Vanaf het buitenterras heb je een mooi uitzicht over de stad. Misschien mag je ook wel even vanag het dak gluren voor een nog beter uitzicht en dan hoop ik dat jij vanaf daar ook de mega grote streetart tekening spot.

Snowworld Landgraaf - Alpine Coaster

Streetart Heerlen - Parkstad Limburg

Musea bezoek ik op eigen gelegenheid niet zo vaak maar ben je een liefhebber dan kan je je hart ophalen op het Museumplein in Kerkrade. Hier vind je het Columbus Earth Center, Cube design museum en het Continium Discovery Center. Als reisliefhebber en Nikon fotograaf kan ik de film experience, ‘Earth – our planet‘, bij Columbus wel aanraden. Daarnaast ben ik ook wel een gadget fan en ik vind het geweldig om te zien wat er allemaal kan met een 3D printer. Ik heb dan ook mijn ogen uitgekeken bij de expositie ‘3D Print: a design (r)evolution?‘op de derde etage. Ik ben benieuwd of jij het verschil kan onderscheiden tussen het feit of het een origineel kunstwerk is of een print vanuit een 3D printer. Je kan zelfs ook zelf iets printen. Zie het roze object in de foto hieronder met daarop ingeprint; Travel around with me. Uittip, vanaf 19 mei kan je in het Cube museum de expositie, ‘Everything You Always Wanted to Know about Toilets (but were afraid to ask)’ zien. Vreemd genoeg prikkelt dat dan toch weer mijn nieuwsgierigheid.

Columbus Earth Center

Columbus Earth Center - Kerkrade - Limburg

Cube design museum - Kerkade Limburg

Praktische informatie en tickets voor Parkstad Nacht
Alle informatie over Parkstad Nacht, de arrangementen en het bestellen van tickets vind je op DitisParkstadNacht.nl. De prijzen voor de unieke belevenissen varieren tussen de €1,- en €125,-. Na afloop van je bezoek aan de Parkstad Nacht ontvang je bij een deelnemede locatie een kortingsboekje. In het boekje zijn speciale kortingen en aanbiedingen coupons opgenomen van de deelnemende locaties aan ‘Dit is Parkstad Nacht’ zodat je ook na 7 april nog volop op ontdekking kan. Tip, verleng je Parkstad  Nacht avontuur en blijf een weekend overnachten in Zuid Limburg. Zo bleef ik slapen in een winterse kamer van het SnowWorld Landgraaf hotel.

Snowworld Hotel - Landgraaf - Limburg

Snowworld Hotel - Landgraaf - Limburg

Zuid Limburg nog verder ontdekken?
Ik ben vanaf Scheveningen speciaal naar de regio Parkstad in Limburg afgereisd en heb er gelijk een heel weekend Zuid Limburg van gemaakt. Mocht dat passen in je reisschema ga dan zeker even kijken voor extra reisinpiratie op VVV Zuid Limburg. Ik zet alvast een paar tips op een rij die ik zelf al eens heb ervaren of waar binnenkort een blog over verschijnt;

Ben jij wel eens in de Limburgse regio Parkstad geweest?

Print Friendly, PDF & Email