Toen ik wist dat ik naar Thailand ging verheugde ik mij er op om mezelf te verwennen met massages. Van vrienden hoorde ik al dat je op straat vele massage salons hebt waar je je echt voor een prikkie kan laten masseren. Als je wat meer te besteden hebt kan je ervoor kiezen om je in één van de luxe hotels, resorts en/of spa’s te laten verwennen. Een ding is zeker, Thailand is het land van de massages en er is keuze genoeg.

Massage bij Let’s Relax Spa

Je kan niet thuiskomen in Nederland zonder een Thaise massage te hebben gedaan. Massages zijn onderdeel van Thaise medische en spirituele tradities en het is één van de oudste geneesmethoden. Qua Thaise massages wordt er gesproken over twee stromingen en ik heb bij Let’s Relax Spa in het Mandarin hotel de “Bangkokstijl” mogen ervaren. Het is een stevige massagetechniek die over het algemeen als pijnlijk wordt ervaren.

Let's Relax Spa

Voorafgaand aan de massage werden eerst mijn voeten en die van mijn drie collega’s gewassen waarmee ik de massage kamer deelde.

Let's Relax bij de Spa in het Mandarin Hotel in Bangkok

Met schone voeten stapte ik de massage kamer in waar op het matras een soort pyjama lag die ik moest aantrekken.  Met drie vrouwen was het toen al lachen geblazen want het was net een soort oversized Alladin pak. Toen even later mijn masseuse binnenkwam die een kop kleiner is dan ik was het  even tijd voor een fotomoment voordat ik mij kon ontspannen.

Mijn Thaise masseuse

Twee uur lang werden mijn energiebanen gemasseerd en heb ik diverse rek- en strekoefeningen ondergaan. Eerlijk is eerlijk af en toe heb ik wel even op mijn tanden moeten bijten qua pijn. Ik merkte ook dat ik echt ontzettend stijf ben en wel wat meer aan mijn lenigheid mag werken. Samen met drie collega’s lag ik op een kamer op een matras op de grond. Af en toe keken we elkaar even aan als we alle vier tegelijk weer in een vreemde positie lagen. Onze Thaise masseuses moeten de grootste lol hebben gehad over het feit dat we niks gewend zijn. Tussendoor heb ik even gedacht dat ik de rest van de week krom zou lopen van de spierpijn maar ik heb werkelijk nergens last van gehad. De massage volgde na een lange vlucht en een dag lang Bangkok verwennen dus ik was aardig moe toen ik mezelf op het matras had genesteld. Ik voelde me erna als herboren, fris en fruitig. De volgende dag had ik nergens last van!

Bij het weggaan zei de masseuse nog tegen me in het weinige Engels dat ze sprak; “Computer miss? Not good!”, al wijzend naar mijn arm en schouder. Tja, daar heb je wat aan als reisblogger anno 2014, ik kan niet zonder computer maar ik weet wel dat ik meer op mijn lichaam moet letten.

Toen ik daarna de rest van mijn collega’s weer zag in de relaxruimte werd er net een klein dessert geserveerd. Later in de week zou ik ontdekken dat dit mango en zoete rijst gerecht bijna standaard wordt geserveerd na een diner.

Thais dessert

Relaxen bij een massage salon

Zowel in Bangkok als in HuaHin verbaasde ik mij over de hoeveelheid massage salons. Op elke hoek van de straat vind je er wel één en kan je zo binnenlopen. Vaak ben je na een paar minuten al aan de beurt. In het ergste geval moet je even wachten maar dat is niet erg om de warmte buiten even te ontvluchten.

In Bangkok had ik ervaren wat een Thaise massage is dus nu was het tijd voor iets anders. In HuaHin kon ik een half uur vrij maken om te ontspannen. Bij de eerste shop waar ik naar binnen liep zat niemand en dacht ik dat komt goed uit want dan ben ik gelijk aan de beurt. Bij binnenkomst en na een kort gesprek met behulp van handen en voeten had ik er toch niet zo’n goed gevoel bij en besloot verder te lopen. Bij de twee volgende salons waren alle stoelen bezet en stonden ook nog mensen te wachten. Dat beloofde wel iets dacht ik als het daar vol zit.

Ik moest even wachten maar in de relax stoelen is dat helemaal niet erg met een airco briesje. Ik koos voor een pedicure en een hoofd- en nek massage. Daar lag ik dan in een oude bruine stoel naast collega Chantal.

Massagesalon in HuaHin

Mijn voeten werden gewassen, mijn tenen geknipt en ondertussen werden mijn armen gemasseerd door een andere masseuse. Vervolgens zette iemand anders een grote bak op mijn schoot waar ik een nagellak kleur uit mocht kiezen. Binnen een half uur was ik los gemasseerd en had ik zachte voeten als een baby met hippe roze teennagels. Heerlijk en dat voor omgerekend €4,-!

Massage met het beste uitzicht

De massage met het beste uitzicht had ik op het tropische eiland Koh Talu. In een houten hutje aan het strand omgeven door palmbomen staan twee bedden en een stoel. Ik heb gekozen voor een voet- en been massage met olie en collega Chantal ligt in de stoel klaar voor haar pedicure.

Koh Talu massage kamer

Een fris ruikende olie raakt mijn huid en mijn Thaise masseuse weet er zelfs voor te zorgen dat een scheenbeen massage lekker aan voelt. Op de achtergrond hoor ik aan het begin nog de schelpenkettingen wuiven maar al snel ben ik zo ontspannen dat ik het uitzicht van palmbomen en de baai verruil voor de binnenkant van mijn ogen.

Massage op het Thaise eiland Koh Talu

Tips voor massages

• Misschien is het een vooroordeel maar ik adviseer bepaalde massages, zoals de Thaise, alleen te doen bij een salon waar goed Engels wordt gesproken. Mocht je bepaalde klachten hebben dan kan je goed duidelijk maken waar men op moet letten
• Hetzelfde als bij een restaurant, kies voor een salon waar het druk is, dan weet je zeker dat het goed is
• Als je weet dat je een massage gaat doen trek, voor vrouwen, bijvoorbeeld een topje aan. De massage is veel lekkerder dan dat ze je t-shirt mee masseren

Heb jij wel eens een Thaise massage gehad?

Print Friendly, PDF & Email