Curaçao on a budget ontdekken? Jullie weten inmiddels dat ik het liefst zo vaak mogelijk onderweg ben. Maar al dat reizen kost vaak veel geld en ik probeer dan ook altijd naar goede deals te kijken en waar ik kan, te besparen. Eenmaal aangekomen op een bestemming wil ik zoveel mogelijk ondernemen voor zo weinig mogelijk geld.

Ontdek Curaçao on a budget

Een reistip die voor elk land geldt, zelfs in Nederland, is; check de lokale krantjes, flyers en evenementen info. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het lokale toerismebureau of de VVV, ook daar liggen vaak korting flyers of zelfs flyers waarmee je bijvoorbeeld gratis entree kunt krijgen voor een club.

Toen ik op vakantie op Curaçao was deed ik dat ook en dat leverde mij vele voordelen op die ik jullie niet wil onthouden. Daarnaast is het voor mij als toerist, en vaak ook voor de locals, een inspiratie bron om te zien wat de mogelijkheden zijn om te ondernemen. En je betaalbare budget reis naar Curaçao start natuurlijk met het uitzoeken van een goedkope vakantie naar Curaçao.

*Handig! Nog meer tips voor geld besparen voor je reis.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Vertalingen mee op reis

Esaki-Tin en/of K-Pasa zijn onmisbare activiteitengidsen

Esaki-Tin en K-Pasa zijn activiteitengidsen en flyers die elke week vol staan met een culturele agenda wat er wanneer te zien en te doen is. Deze flyers en soms ook complete activiteitengidsen zijn niet te missen want in werkelijk elk restaurant, hotel, club of toeristische aangelegenheid kan je ze vinden. Er staan ook diverse deals en kortingen in van bijvoorbeeld clubs en restaurants.

Amigoe Express, dagelijkse gratis krant

De Amigoe Express is de gratis (toen ik er was) dagelijkse krant en ook overal verkrijgbaar op Curaçao. Op de voorpagina staan altijd de activiteiten van de dag vermeldt met jawel, een leuke korting. En wil je weten wat er zich in de wereld afspeelt, het nieuws is zowel in het Nederlands als in het Engels gepubliceerd.

Blader door naar de evenementenpagina om te zien wat er waar te doen is. Ben je gek van cruiseschepen? Check de krant om te zien wanneer en hoe laat welke cruiseschepen aankomen in de haven. Blijf je langer op het eiland en wil je de taal leren? Doe dan elke week mee aan de korte cursus Papiamentu.

Cruiseschepen haven Curacao

Curaçao app; ‘Be app to date’

Curaçao heeft nu ook haar eigen app, vol met tips en things to do. Een complete reisgids op je telefoon en een groot voordeel, je hebt geen internet nodig om de informatie en de plattegronden te bekijken. Ook hier geldt weer hetzelfde, er zijn digitale coupons voor kortingen. Dus vergeet niet de Curaçao app te downloaden voor vertrek.

App Curacao     App Curacao

Heb jij nog meer tips om Curaçao on a budget te ontdekken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email