Curaçao on a budget ontdekken? Jullie weten inmiddels dat ik het liefst zo vaak mogelijk onderweg ben. Maar al dat reizen kost vaak veel geld en ik probeer dan ook altijd naar goede deals te kijken en waar ik kan, te besparen. Eenmaal aangekomen op een bestemming wil ik zoveel mogelijk ondernemen voor zo weinig mogelijk geld.

Ontdek Curaçao on a budget

Een reistip die voor elk land geldt, zelfs in Nederland, is; check de lokale krantjes, flyers en evenementen info. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het lokale toerismebureau of de VVV, ook daar liggen vaak korting flyers of zelfs flyers waarmee je bijvoorbeeld gratis entree kunt krijgen voor een club.

Toen ik in december in Curaçao was deed ik dat ook en dat leverde mij vele voordelen op die ik jullie niet wil onthouden. Daarnaast is het voor mij als toerist, en vaak ook voor de locals, een inspiratie bron om te zien wat de mogelijkheden zijn om te ondernemen. En je budget reis start natuurlijk met het uitzoeken van een goedkope vakantie naar Curaçao.

Vertalingen mee op reis

K-Pasa

K-Pasa is een flyer die elke week vol staat met een culturele agenda wat er wanneer te zien en te doen is. Deze flyer is niet te missen want in werkelijk elk restaurant, hotel, club of toeristische aangelegenheid kun je hem vinden. Er staan ook diverse deals en kortingen in van bijvoorbeeld clubs en restaurants.

Amigoe Express

De Amigoe Express is de gratis dagelijkse krant en ook overal verkrijgbaar op Curaçao. Op de voorpagina staat altijd de activiteiten van de dag vermeldt met jawel, een leuke korting. En wil je weten wat er zich in de wereld afspeelt, het nieuws is zowel in het Nederlands als in het Engels gepubliceerd.

Blader door naar de evenementenpagina om te zien wat er waar te doen is. Ben je gek van cruiseschepen? Check de krant om te zien wanneer en hoe laat welke cruiseschepen aankomen in de haven. Blijf je langer op het eiland en wil je de taal leren? Doe dan elke week mee aan de korte cursus Papiamentu.

Cruiseschepen haven Curacao

DushiVipcard

De DushiVipcard is een nieuw initiatief en in samenwerking met DushiDeals is het dé manier om met korting Curaçao te ontdekken. DushiDeals kun je zien als de Curaçaose variant van de bij ons bekende Groupon en bieden vele deals aan. De aangesloten partners van DushiVipcard bieden kwaliteit en voordelen voor toeristen als wel voor locals. Voor Nafl. 65 gulden schaf je de DushiVipcard aan die een korting biedt van 10%, 15% of 20%. Denk hierbij aan diverse restaurants, wellness, autohuur, excursies en bij winkels. Je kan de DushiVipcard ter plaatse kopen of via internet bestellen.

DushiVipCard

Curaçao app; ‘Be app to date’

Curaçao heeft nu ook haar eigen app, vol met tips en things to do. Een complete reisgids op je telefoon en een groot voordeel, je hebt geen internet nodig om de informatie en de plattegronden te bekijken. Ook hier geldt weer hetzelfde, er zijn digitale coupons voor kortingen. Dus vergeet niet de Curaçao app te downloaden voor vertrek.

App Curacao     App Curacao

Curaçaose bobbus

Tijdens mijn verblijf in het Livingstone Jan Thiel Resort ontmoette ik Zuleika, de moeder van Syntyche van Heyningen. Syntyche is een student aan de opleiding Toerisme en heeft als project de onderneming “ExperienceTrip” opgezet. Samen met twee andere studenten hebben ze onder die naam de “bobbus” geïntroduceerd op het eiland.

Na mijn reis naar Curaçao ben ik er zelf ook achter gekomen dat je zonder eigen vervoer niet ver komt. De bussen rijden zeer onregelmatig en hebben geen vaste tijden.

‘s Nachts rijdt er al helemaal geen openbaar vervoer en ben je aangewezen op vervoer van vrienden of kennissen. Het is niet zoals in Nederland dat er overal taxi’s staan te wachten bij de uitgaansgelegenheden om je naar huis te brengen. Helaas heeft dit dan ook tot gevolg dat veel mensen met drank op achter het stuur gaan zitten.

Met de bobbus wil Syntyche er voor zorgen dat de vele stagiaires en studenten op het eiland veilig kunnen uitgaan. Een retourtje naar één van de clubs in het weekend kost Nafl. 12 gulden. Wil je mee met de bobbus reserveer dan wel van te voren een plekje via 6932953 of bezoek de facebook pagina.

Xperience Curacao

Print Friendly, PDF & Email