Wanneer het Noorderlicht zien‘? Het is een van de meest gestelde vragen! Goed nieuws, er is ook een kans om het Noorderlicht te zien in september. Het enige wat je nodig hebt is een flinke dosis geluk!

Noorderlicht zien in september, het is mogelijk!

Het noorderlicht een keer zien, voor de meeste mensen is dat echt een bucketlist ding! Begrijpelijk, want het is een bijzonder mooi natuur spektakel.

Ik dacht altijd dat je het noorderlicht alleen maar in de wintermaanden kan zien. Tijdens mijn eerste reis naar Fins Lapland kwam ik er al achter dat je het Noorderlicht ook kan zien in september en de nazomer.

Na meer onderzoek te hebben gedaan en steeds meer gelezen te hebben over het Noorderlicht kwam ik erachter dat september en maart twee van de beste maanden zijn om het Noorderlicht te kunnen aanschouwen. Om het nog iets specifieker te maken. Op de dag dat de zon loodrecht boven de evenaar staat heb je statistisch gezien de meeste kans om het mooie Noorderlicht te zien. Dat de zon loodrecht boven de evenaar staat en dat de dag en de nacht even lang duren, gebeurt twee keer per jaar. Als de lente begint en als de herfst zijn intrede doet.

Wil jij het Noorderlicht zien in september? Dan moet je zorgen dat je een vakantie plant rondom de datum 22 september. De dagen rondom de ‘equinox’ zijn statistisch gezien de beste dagen van het jaar om het Noorderlicht te zien. Bekijk hier de uitleg van ‘equinox’ op Wikipedia.

*Huur een auto in Fins Lapland voor spotten Noorderlicht;
**Bekijk hier de Noorderlicht reizen in september van Voigt Travel;
***Bekijk ook alle andere noorderlicht reizen die worden aangeboden door Voigt Travel.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Noorderlicht zien september

Noorderlicht reizen van Voigt Travel

Ik ben eens in Fins Lapland geweest met de Nederlandse reisorganisatie Voigt Travel. Het was mijn eerste reis naar Fins Lapland en ik had een flinke dosis geluk want ik zag maar liefst twee keer tijdens deze reis dit bijzondere natuurfenomeen.

*Bekijk hier de Noorderlicht reizen van Voigt Travel.
**Lees hier alles over mijn Noorderlicht ervaringen in Fins Lapland.

Noorderlicht reis in Fins Lapland met fotografen

Ben jij er helemaal klaar voor om nachtenlang op pad te gaan om het Noorderlicht te spotten? Het Apukka Resort in Fins Lapland organiseert wel eens speciale noorderlicht reizen. Ze hebben dat eens in samenwerking met 3 professionele Aurora Borealis fotografen georganiseerd. Bekijk zeker even de Instagram pagina’s van deze drie Noorderlicht fotografen om alvast weg te dromen.

  1. @Jarcce – Jari Romppainen;
  2. @Tonieskelinen – Toni Eskelinen;
  3. @Allaboutlapland – Alexander Kuznetsov.

*Mijn ervaringen in de winter bij het Apukka Resort in Rovaniemi.
**Ontdek deze bijzondere Noorderlicht reis met fotografen in Fins Lapland.

Noorderlicht reis in Fins Lapland

Voordelen Noorderlicht zien in september

  1. De kou valt mee dus je kan veel langer buiten blijven;
  2. De batterijen van je camera gaan een stuk langer mee, dus je kan vele foto’s maken;
  3. De Finse meren zijn spiegelglad, zo zie je ook de reflectie van het noorderlicht in het water.

Noorderlicht fotograferen met statief

Bijzonder! Badderen onder het Noorderlicht

Ga je voor de eerste keer naar een noordelijk gelegen vakantiebestemming in de hoop het Noorderlicht te zien? Dan maakt het natuurlijk niet uit waar je het Noorderlicht gaat zien. Maar wil je er een bijzondere belevenis van maken, inspireer jezelf dan met alle tips in het onderstaande artikel.

*Tips voor slapen in Noorderlicht huisje met bubbelbad en/of sauna.

Badderen onder het Noorderlicht

Heb jij het Noorderlicht al eens gezien?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email