Mijn Nissan Micra ervaring is dat het met deze auto helemaal niet erg is om te file rijden, er genoeg (bagage)ruimte is voor een fijne roadtrip van 2 weken en het een auto is die een vrouw uitdaagt om erin te rijden. Van lelijk eendje naar mooie zwaan.

Review Nissan Micra ervaring

Als een vriendin voor rijdt met de nieuwe Nissan Micra maakt mijn hart een sprongetje. Wat een stoere bak is dat! Ik moet even wennen aan het oranje maar het heeft wel iets pittigs. De auto kijkt uitdagend naar mij. Ik vergeet nooit dat ik een vriendje had met een Nissan Micra, hij was leuk, maar dat lelijke eendje van hem deed wel afbreuk aan zijn imago. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet zo’n meid die iemand beoordeeld op zijn of haar auto. Ik rij zelf namelijk ook in een oude bak uit 1992 vol roest, in mijn geval heeft reizen nog steeds meer prio dan een auto. Maar je triggert bij mij wel iets als je een stoere wagen met power onder je kont hebt zitten.

Ik loop er eens een rondje omheen. Ik spot de mooi afgewerkte flanken, tof dat de handgreep van de deur in het raam is weggewerkt, een stoere kont en hele vette velgen. Als ik achter het stuur stap, voel ik gelijk een vleugje zelfverzekerdheid. Wat mij betreft kan een auto wel degelijk de vrouw maken.

Ik ben even verward door alle opties en knoppen op het stuur. Die moet ik maar eens op een later moment gaan bestuderen. De lederen bekleding, het audio Bose systeem in de hoofdsteunen en het overzichtelijke dashboard maken het interieur van de Nissan Micra compleet en af. Als passagier ernaast en achterin heb je genoeg beenruimte. En dat is belangrijk voor mensen met lange stelten zoals ik. Ik moet zeggen, voor een prijs van €15.590 is deze auto een toffe optie. Deze Nissan Micra ervaring blijft mij zeker bij. Dus, Just do it, vraag een proefrit in nieuwe Nissan Micra aan.

Interieur Nissan Micra

Kastelenroute Duitsland met Nissan Micra

Wat mij betreft kan je een auto het beste testen tijdens een roadtrip. Je maakt dan tenminste een flink aantal kilometers, komt in diverse rij situaties terecht en in Duitsland kan je ook het gas nog even flink intrappen. Daarbij wil je gewoon een tijd in een auto zoals deze doorbrengen. Deze sportieve uitvoering heeft een hoog flirt gehalte en dan is het helemaal niet zo erg als je in de file terecht komt.

De pedalen liggen lekker onder de voet. Dat is belangrijk als je lange stukken gaat rijden zodat je geen vermoeide voeten krijgt. Wellicht letten wij vrouwen hier wat meer op dan mannen. De auto heeft een ruime kofferbak dus al je zooi voor op reis kan je prima meenemen. Het geluidssyteem van Boss is super goed, ideaal dus ook om lekker mee te zingen met roadtrip nummers.

Maar goed, terug naar het topic. De kastelenroute in Duitsland hebben wij zelf bedacht. Die auto route is leuk om met elke auto te rijden. En de Duitse omgeving is perfect voor een fotoshoot met de Nissan Micra. Dus heb je zin in een weekend vlak over de grens, check onze auto route hieronder en rij hem na.

Nissan Micra ervaring

Pimp your car, dé Nissan Micra kleuren

Ken je dat programma van MTC nog; ‘Pimp my Ride‘? Steevast zat ik voor de buis, ik vond dat zo tof! Auto’s die compleet werden omgebouwd van rijdende disco’s, een hippe mini studio op wielen, tot bioscopen voorzien van de coolste accessoires. Jammer dat het programma achteraf zo nep bleek als wat maar dat mocht de pret niet drukken van het kijken naar alle mogelijkheden.

De Nissan Micra kan je ook pimpen naar eigen wens. Wat dacht je van een stoere zwarte Nissan Micra uitvoering met oranje spiegels en oranje strepen in de velgen? Of een stoere gepimpte motorkap waardoor het lijkt alsof je in een rally auto rijdt? Standaard kan je kiezen uit de onderstaande Nissan Micra kleuren. Je kan contrasten aanbrengen in de carrosserie en kiezen voor mat of glanzend.

  • Enigma Black
  • Vibrant Chrome
  • Energy Orange
  • Power Blue

Nissan Micra kleuren

Guess the Car! Wat vind men van nieuwe Nissan Micra?

Het meest bekende autotype ooit van Nissan, de Nissan Micra, werd vroeger vooral gekocht als tweede auto voor erbij. Ik ken niemand die vol trots zou hebben gezegd dat ze een Nissan Micra reden. Met de nieuwe Nissan Micra is daar verandering in gekomen.

Samen met mede auto liefhebber Irma van Female Vision gingen wij de straat op om te vragen aan willekeurige mensen of ze het autotype herkenden. En dit zijn de resultaten.

Wat is jouw Nissan Micra ervaring?

Print Friendly, PDF & Email