Oh my, ik ga het echt doen! Ja, echt waar! Maar niet alleen. Ik start het nieuwe jaar met 10 vrienden met een duik in zee. Waarom? Omdat ik vind dat ik dat ooit eens gedaan moet hebben aangezien ik wel bijna elk jaar ga kijken in Scheveningen. En om het nieuwe jaar natuurlijk fris en gek te beginnen…

Met Unox de zee in

UNOX Nieuwjaarsduik Scheveningen

Het is toch te gek voor woorden dat ik in Scheveningen woon, regelmatig ben gaan kijken naar de Nieuwjaarsduikmaar nog nooit zelf heb meegedaan? Daar moest dus ooit eens verandering in komen en in 2017 is het zover! Dat is een hele stap voor een koukleum zoals ik. Maar gelukkig heb ik support van tien vrienden die er NO WAY, echt niet meer onderuit komen nu ik ze hier even benoem:

 1. Sofia van Sabben
 2. Sophie Meyer
 3. Eyleen Dolstra
 4. Felisa Vink
 5. Jasmijn Staakman van Beek
 6. Roel
 7. Linda
 8. Lizelotte
 9. Judith
 10. Serkan
 11. Jasper Tostmann

Remind, je komt er niet meer onderuit nu ik jullie getagd heb;)

UNOX Nieuwjaarsduik Scheveningen

UNOX Nieuwjaarsduik Scheveningen

De Nieuwjaarsduik is in al die jaren uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie met 10.000 deelnemers in Scheveningen en ruim 40.000 duikers verdeeld over heel Nederland. De eerste Nederlandse Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1960 in Zandvoort en de eerste duik in Scheveningen vond plaats in 1965. Ik weet van verhalen dat mijn opa aan die duik heeft meegedaan. Op 1 januari 1998 adopteerde Unox de Nieuwjaarsduik en sindsdien is het één keer niet doorgegaan vanwege extreme kou.

Waar is de UNOX Nieuwjaarsduik?

De duik vind plaats recht voor het Kurhaus op het strand van Scheveningen.  Iedereen die een duikbrevet heeft mag het strand op. Toeschouwers kunnen vanaf De Pier en de boulevard toekijken.

Hoe laat is de duik en hoe laat moet je waar zijn?

Het startsein voor de duik is om 12:00 uur. Vanaf 10:30 uur kun je een duikbewijs kopen en de organisatie adviseert om er snel bij te zijn, op is op en er kunnen maximaal 10.000 mensen mee doen. Het is niet mogelijk om kaarten online te reserveren.

Kosten

Een duik kaart kost €3,- waarvan €1,- naar het goede doel, de Voedselbanken, gaat. Als UNOX Nieuwjaarsduik deelnemer ontvang je:

 • Een goodybag met Unox muts
 • Herinneringsvaantje
 • Jubileum ‘Terugblik’, een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik

Duiktips

 1. Kom op tijd
 2. Zorg dat je warm blijft, neem slippers, handdoeken, pantoffels en/of een badjas mee
 3. Laat je waardevolle spullen thuis
 4. Zorg dat je fit genoeg bent
 5. Voeten en teenplooien insmeren met kokosvet of vaseline
 6. Opwarming zeker meedoen
 7. Zo weinig mogelijk aanhebben als je het water ingaat

Wie heeft ook wel eens de Nieuwjaarsduik gedaan?

Print Friendly, PDF & Email