Jaaaa, nog een paar dagen en het is weer zover dat ik naar Schiphol mag voor een nieuw avontuur. Madeira stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu mag ik deze Portugese archipel 5 dagen lang gaan ontdekken op uitnodiging van het Portugees Verkeersbureau.

Discover Madeira’s nature

Aankomende maandag breekt het avontuur al vroeg aan. Vanaf Amsterdam zal ik met een overstap in Lissabon doorreizen naar Madeira. Ik stap aan boord van de Portugese luchtvaartmaatschappij, TAP Portugal. De eerste keer dat ik met TAP Portugal vloog, ging ik op reis naar Brazilië en vloog ik via Porto. Wat mij betreft een van de beste luchtvaartmaatschappijen.

26.10.2015 AMS-LIS
26.10.2015 LIS-FNC
30.10.2015 FNC-LIS
30.10.2015 LIS-AMS

Verblijf in Madeira
Tijdens deze 5-daagse trip verblijf ik in 2 hotels. De eerste 2 dagen overnacht ik in Vila Gale in Santa Cruz en de laatste 2 nachten in hotel Quinta do Monte in het gelijknamige plaatsje Monte. Beide hebben een certificaat of Excellence, uitgegeven door Tripadvisor, dus ik ben heel benieuwd.

Discover Madeira’s nature
Discover Madeira’s nature”, dat is het thema van de reis en ook waar het eiland bekend om staat. Jaarlijks gaan er vele natuurliefhebbers naar toe en de vele exotische bloemen die er in het wild groeien hebben ervoor gezorgd dat Madeira ook wel “het bloemeneiland” wordt genoemd.  Wist je dat kanaries hier zelfs in het wild rondvliegen? Ik hoop er een te spotten! Ik ga de natuur niet ontdekken vanaf een paardenrug maar ik ga wel mountainbiken en wandelen. De wandeling wordt een “Levada walk” genoemd. Madeira kent vele levada’s, oftewel smalle smalle irrigatiekanalen die over het hele eiland door de bergen zijn aangelegd. Vanuit de bergen werd het water via de levada’s naar het zuiden geleid. Langs deze levada’s liggen smalle voetpaden en dat is waar ik over ga wandelen.

Klauteren door rivieren, beter bekend als canyoning, ontdekte ik voor het eerst in de koude wateren van Schotland. Super leuk maar ook super koud dus ik kijk ernaar uit om het hier nog een keer te gaan doen met iets warmer weer. Als het weer het toelaat ga ik ook nog onder water kijken wat er te zien is en duim allemaal mee zodat het walvissen en dolfijnen spotten ook doorgaat:).

Je kan me de aankomende week in elk geval volgen via de hashtags; #VisitMadeira en #Madeira om real life op de hoogte te blijven.

Wat gaat er mee naar Madeira?
Ondanks dat ik al honderden keren op reis ben geweest wordt mijn koffer inpakken weer een hele klus voor deze reis. Het weer is wisselvallig en overdag kan het redelijk warm worden maar ’s avonds weer afkoelen en regen is ook niet ongewoon. Daarbij ga ik diverse dingen ondernemen en staat nog niet alles vast. Dus ik denk dat ik met gemak weer aan het maximum aantal kilo’s kom zodat ik overal op ben voorbereid. Dat wordt dus weer even slim inpakken om alles mee te nemen.

Ik begrijp nooit hoe sommige mensen met alleen handbagage kunnen reizen want dat gaat bij mij sowieso niet passen. Wel heb ik een aantal trucjes waardoor ik meer ruimte over houd in mijn reistas. Zo rol ik de meeste kleding altijd op en als het even kan prop ik mijn sokken in een paar schoenen dat ik meeneem. Met mede reisbloggers heb ik het er al regelmatig over gehad wat nou de tip is om niet elke keer zoveel mee te nemen en hoe je nou het beste kan inpakken. Sommige reisbloggers hebben zelfs een video gemaakt hoe zij hun koffer inpakken en onlangs werd ik ook getipt over een video op de website van Zalando met tips voor het inpakken van je koffer en hoe je dat dus doet.

Ben jij wel eens op Madeira geweest en heb je goede tips? Deel ze met mij en laat een reactie achter…

Disclaimer
Dit artikel heb ik geschreven als aankondiging op mijn reis naar Madeira op uitnodiging van het Portugees Verkeersbureau. In de laatste alinea is een gesponsorde link opgenomen die leidt naar handige inpaktips. Ik ga alleen samenwerkingen aan die passen bij mij en mijn blog.
Print Friendly, PDF & Email