Voor het gemak ga ik er vanuit dat je het ook leuk vind om reis series te kijken. Daarom deel ik mijn tips met leuke tips voor Netflix series over reizen die je wat mij betreft gezien moet hebben.

Netflix series over reizen

Als groot reisliefhebber hou ik van alles dat met reizen te maken heeft. Mijn boekenkast staat vol met reisboeken, mijn interieur is ingericht met mooie reisspullen, ik praat het liefste over reizen en ook als ik naar de televisie kijk stem ik graag af op reisprogramma’s. Ik weet dat ‘ze’ nog bestaan, mensen zonder Netflix!

Maar ik vind het ideaal dat wanneer ik dat wil ik iets kan zien over reizen dat mij interesseert. Het aanbod op Netflix is enorm en daarom deel ik graag al mijn leuke tips voor Netflix series over reizen. Ben je op reis en wil je in het buitenland een Netflix serie kijken? Dan heb je wellicht een VPN verbinding nodig. Check dan ook mijn artikel met een review van NordVPN voor alle informatie.

Meer leuke tips voor Netflix documentaires over reizen lees je hier.

Netflix serie Dark Tourist 

Ik zat aan de buis gekluisterd en keek alle afleveringen van de Netflix serie ‘Dark Tourist’ achter elkaar. Ik heb wel iets met het fenomeen ‘Dark Tourism’ en schreef er niet voor niets een heel artikel over. Ik ben gewoon super nieuwsgierig naar van alles en als het iets anders dan anders is dan ’triggert’ mij dat. Zo keek ik ook altijd graag naar de documentaires van ‘Lauren Verslaat’. Die uitzendingen van Lauren Verslaat kan je hier terugkijken.

Als ik naar Columbia zou reizen, dan zou ik zeker meegaan met de Pablo Escobar tour en stiekem ben ik toch nieuwsgierig om eens naar Chernobyl te reizen. Heb je trouwens de serie over Chernobyl al gezien op Ziggo? Heel interessant en heftig!

De Nieuw-Zeelandse journalist David Farrier besloot een serie te maken over de meest bizarre plekken ter wereld waar mensen naar toe reizen. Tijdens de Netflix serie reis je mee als hij een afspraak heeft met een oud-huurmoordenaar van Pablo Escobar, hij bezoekt nucleaire plekken en wandelt door ghost towns.

Wil je meer weten over de donkere kant van het toerisme en waar ter wereld je bijzondere bezienswaardigheden met een ‘zwart randje’ kan bezichtigen? Lees dan ook mijn artikel over ‘Dark Tourism‘. Heb jij iets of juist nog niets met verlaten plekken? Bekijk dan eens deze boeken tip over verlaten plekken

Nieuwe Netflix-serie Curon opgenomen in Zuid-Tirol

Er komt weer een nieuwe Netflix serie over reizen op televisie. In de nieuwe serie Curon staat het mooie Zuid-Tirol centraal. De Netflix serie over reizen gaat over Anna, moeder van een tienertweeling, die na vele jaren besluit terug te keren naar haar geboortedorp Graun (Curon in het Italiaans) met haar kinderen. Eenmaal aangekomen, verdwijnt de moeder op mysterieuze wijze. Haar kinderen gaan op zoek en ontdekken dat het rustige dorp geheimen verbergt.

De bekende ‘Gezonken Toren’ in de Reschensee speelt een prominente rol en is al veel te zien in aankondigingen van de nieuwe mysterie-horror serie. De Reschensee is ontstaan na de bouw van een stuwdam in 1950. Door de stuwdam kwam het vroegere dorpje Graun onder water te staan. Huizen werden afgebroken en ruim 500 hectare aan land werd onder water gezet. Het enige dat is overgebleven en herinnert aan het dorpje Graun, is de kerktoren van de vroegere dorpskerk.

*Lees hier alle reistips over Zuid-Tirol en hier alle wellness tips in Zuid-Tirol!

Narcos > Colombia & Mexico

Ik hou van spannende series en de serie Narcos is een van mijn favorieten. Terwijl het verhaal zich afspeelt rondom ’s wereld grootste drugsbaron, de Colombiaan Pablo Escobar, zie je ook veel mooie plekken in Colombia en later ook in Mexico.

La Casa de Papel > Panama en San Blas eilanden

Bij mij staat de Spaanse Netflix serie La Casa de Papel nog steeds op mijn wensenlijst om te kijken. Afgezien van het feit dat ik hoor dat het een hele goede serie is, is het natuurlijk extra leuk dat je ook kan genieten van beelden uit Panama. Waaronder de mooie San Blas eilanden archipel, ook bekend onder de naam Guna Yala.

The Bridge > Denemarken en Zweden

Deze series gaat niet over reizen maar je ziet wel heel wat van Denemarken en Zweden. Houd je ook van detectives? Dan moet je zeker The Bridge kijken. Ik moest aan het begin een beetje wennen aan de taal maar uiteindelijk raak je daar ook aan gewend. Op de Sontbrug, de grens tussen Denemarken en Zweden wordt een moord gepleegd en die moet door de politieteams van beide landen worden opgelost. Spannend!

Op de foto hieronder zie je de bewust Sontbrug. Reis je ook naar Zweden? Lees dan hier al mijn reistips voor Zweden.

Netflix series over reizen

Sherlock Holmes

Ik hou van detectives en vooral van de Engelse. Ze duren soms super lang, maar de verhaallijn is en blijft spannend. Ik keek en kijk deze serie nog steeds altijd met mijn moeder. Sherlock struint onder andere door Londen om allerlei misdaden op te lossen. Krijg je al zin om naar Londen te gaan? Wil je eens iets anders dan de beste bezienswaardigheden in Londen zien check dan mijn tips voor aparte dingen doen in Londen.

Leuke tips voor thuis op vakantie

Wil je thuis vakantie vieren en niet alleen maar televisie kijken? Wat dacht je van een leuk boek lezen over reizen of bladeren door een fijn reismagazine? Of speel jij liever een leuk reisspel met elkaar? Check de onderstaande tips voor een thuisvakantie.

  1. Leuke reisspellen voor volwassenen
  2. Luister naar deze podcats over reizen
  3. Bekijk ook deze leuke vakantie ideeën voor thuis
  4. Ontdek de tips waar je virtueel op vakantie kan gaan
  5. Leuke boeken voor op vakantie en deze mooie boeken over reizen
  6. Bekijk deze leuke tijdschriften voor op vakantie, van reistijdschriften tot mooie reismagazines.
  7. Op reis vind je vaak ook de lokale dingen het leukste, dus doe dat ook in je eigen stad, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Heb jij meer leuke tips voor Netflix series over reizen?

Print Friendly, PDF & Email