Naast het kijken van Netflix series over reizen hou ik er ook van om Netflix documentaires over reizen en alles dat daarmee te maken heeft te kijken.  Ik neem er graag de tijd voor om meegenomen te worden in een goed achtergrond verhaal en meer te weten te komen.

Netflix documentaires over reizen

Zo nu en dan kijk ik graag Netflix documentaires over reizen. Oftewel docu’s die als thema reizen hebben en alles wat daarbij past. Van documentaires over de mooiste plekken op aarde, tot inzage in de donkere kant van het toerisme tot waargebeurde verhalen van andere reizigers of docu’s over het leven van mensen ergens anders op deze aarbol.

Meer leuke tips voor Netflix series over reizen lees je hier.

Documentaire over ‘dark tourism’, Dark Tourist 

Het is zowel een Netflix serie als een Netflix documentaire over reizen. In de Dark Tourist neemt de Nieuw-Zeelandse journalist David Farrier je mee naar de meest bizarre plekken ter wereld. Zo heeft hij een afspraak met een huurmoordenaar, pakt die zichzelf helemaal in voor het bezoek aan een van de nucleaire plekken en dwaalt hij door spookstadjes. Zelf bezoek ik ook wel eens verlaten plekken of kom ergens in een tombe terecht met alleen maar beenderen. Lees dan ook mijn artikel over ‘Dark Tourism‘. Mijn buurman maakte zelfs een prachtig fotoboek over verlaten plekken

Ik heb deze serie in een klap uitgekeken, super interessant vond ik het en ik zat aan de buis gekluisterd. Ik kan dan ook niet wachten op een tweede seizoen. Heb je trouwens de docu serie over Chernobyl al gezien? Je kan de serie als DVD bestellen. Ook interessant en heftig!

72 Dangerous Places to Live

Nadat je de Netflix documentaire Dark Tourist hebt gekeken is de docu over reizen met de ‘72 Dangerous Places to Live‘ ook een aanrader. Waar heb je de meeste kansen op orkanen, aardbevingen en bosbranden? Micth Ryan reist naar deze plekken zodat jij thuis veilig op de bank kan kijken waarom zoveel toeristen deze plekken graag bezoeken.

First Contact: Lost Tribe of the Amazon

Afgezonderd en geïsoleerd leven. Ik kwam er voor mijn gevoel mee in aanraking toen ik naar de Faeroer Eilanden reisde en Koltur Island bezocht. Interessant om met deze mensen te praten. Maar nog veel interessanter is de Netflix documentaire; ‘First Contact: Lost Tribe of the Amazon’. n the middle of nowhere woont, zonder andere mensen in je buurt? Antropoloog José Carlos Meirelles kwam in contact komt met de Txapanawa-stam die diep in het Amazonewoud van Brazilië wonen.

Unbranded

Als groot paardenliefhebber vind ik over het algemeen alles fantastisch om te zien waar paarden in voorkomen. In de documentaire ‘Unbranded’, rijden vier mannen met zestien wilde mustangpaarden van Mexico naar Canada via de westkust van Amerika. Er zit ook nog een goed doel achter deze documentaire. Met de drieduizend mijl lange rit te paard is het de bedoeling de regering te laten zien hoeveel waarde deze paarden hebben om ze zo hopelijk een beter leven te geven. De Amerikaanse regering heeft veel wilde paarden gevangen om ze ter adoptie beschikbaar te stellen. Maar zoals paardenmensen weten, wilde paarden zijn te onvoorspelbaar voor de gewone burger, waardoor ze veelal wegkwijnen.

The Ivory Game

The Ivory Game is een documentaire waarbij je naar de savannes in Kenia reist en in de wereld van olifantenstropers en ivoorsmokkelaars terecht komt. Wist jij dat olifanten nog hechter met elkaar zijn en een beter geheugen hebben dan mensen? Helaas zijn er nog steeds mensen die alles goed om het ivoor van de slagtanden in handen te krijgen. De filmmakers gaan undercover in het netwerk van de smokkelaars en ontmaskeren zo handelaars en stropers.

Tales by light 

De documentaire Tales by Light moet ik nog steeds bekijken. In deze 6-delige serie worden fotografen gevolgd tijdens hun reizen. Ik ben benieuwd!

Chef’s Table

In het voorjaar van 2019 bracht ik een bezoek aan Moskou. Wij gingen met het reisgezelschap dineren bij een van de beste restaurants in Moskou, White Rabbit. Voorafgaand werden wij getipt even de documentaire te kijken van Chef’s Table. Als je van reizen en eten houdt is deze Netflix documentaire over reizen en eten een aanrader.

Surfwise

Uiteraard heb ik mijn vrienden ook even gevraagd welke Netflix documentaires over reizen zijn aanraden. Een van mijn vrienden is surffanaat en tipte, ‘Surfwise’. Je reist mee met het leven van Dorian ‘Doc’ Paskowitz, een bekende surfer én arts die met zijn vrouw en negen  kinderen de wereld over reist naar alle stranden om te surfen.

Thuis vakantie vieren

Geen zin meer om televisie te kijken maar wil je iets actiefs doen zoals een reisspel spelen? Of ga je liever wegdromen met een mooi reistijdschrift of een goed boek over reizen? Check alle artikel vol tips voor een fijne thuisvakantie.

  1. Volg deze podcats over reizen
  2. Leuke reisspellen voor volwassenen
  3. Ontdek de vakantie ideeën voor thuis
  4. Ontdek de tips waar je virtueel op vakantie kan gaan. 
  5. Leuke boeken voor op vakantie en deze mooie boeken over reizen
  6. Bekijk deze leuke tijdschriften voor op vakantie, van reistijdschriften tot mooie outdoor magazines.
  7. Op vakantie zoek je vaak lokale dingen op, doe dat ook thuis, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Heb jij nog meer tips over Netflix documentaires over reizen?

Print Friendly, PDF & Email