Ben jij op vakantie en wil je Nederlandse tv kijken vanuit het buitenland? Dat kan door een abonnement af te sluiten bij een VPN aanbieder om zo een verbinding tot stand te brengen waardoor het lijkt dat je uit Nederland komt.

Nederlandse tv kijken vanuit het buitenland

Heb jij een favoriete Nederlandse serie die je volgt? Of werk je een tijd vanuit het buitenland en mis je de Nederlandse actualiteiten programma’s? Of je hebt een andere reden om Nederlandse tv vanuit het buitenland te willen kijken.

Voor mei 2018 was het bijna onmogelijk om je favo programma’s op de Nederlandse tv te kijken als je op vakantie was in het buitenland. Gelukkig is er in de tussentijd veel veranderd en is het in Europa op steeds meer plekken mogelijk om Nederlandse programma’s te kijken. Het kan wel zijn dat er een limiet zit aan je gebruik.

Buiten Europa Nederlandse TV kijken

Ben je buiten Europa op reis en wil je graag een Nederlands tv programma kijken? Dan kan dat niet met bijvoorbeeld je Ziggo abonnement, je KPN, Telfort of andere interactieve TV abonnementen. Het feit dat het niet mogelijk is heeft te maken met geografische blokkades. Aan elk programma dat je ziet op de Nederlandse TV zitten uitzendrechten. Je kan je voorstellen dat die uitzendrechten veel geld waard zijn en per land verschillend zijn. Daarom wordt op sommige plaatsen in de wereld het kijken naar Nederlandse TV geblokkeerd.

Als je in het buitenland een openbaar wifi netwerk gebruikt heb je geen  Nederlands IP adres en wordt er dus een geografische blokkade geheven. Door het tot stand brengen van een VPN verbinding kan je deze blokkades omzeilen en alsnog naar Nederlandse televisie programma’s kijken. Een extra voordeel van het gebruik maken van een VPN verbinding is, dat het een stuk veiliger is dan gebruik maken van een openbaar wifi netwerk. Echter heb je wel een wifi signaal nodig om de verbinding tot stand te brengen.

*Vergelijk hier direct de beste VPN aanbieders.
Let op: bij je keuze is het belangrijk dat de aanbieder meerdere servers in Nederland heeft en dat die servers snel zijn. Om te kunnen streamen is het belangrijk dat je een snelle verbinding hebt. En het is ook fijn als je de software op zowel je telefoon als je laptop kan gebruiken. En let op de limiet.

Buiten Europa Nederlandse TV kijken

Doe alsof je in Nederland bent met een VPN verbinding

Wil jij televisie kijken vanuit het buitenland dan moet je dus doen alsof je in Nederland bent. Door gebruik te maken van een VPN verbinding lijkt het alsof je in Nederland bent en kan je dus wel dat ene programma kijken wat je graag wilt zien. Je kan diverse soorten abonnementen afsluiten en de VPN provider die je kiest levert je de software om hiervoor te gebruiken. Die software kan je zowel voor je mobiele telefoon als voor je laptop gebruiken.

Is het gebruik van een VPN legaal? Ga je naar een land als China op vakantie of naar Turkije voor werk? Dan heb je te maken met internet censuur. De betreffende landen zullen niet blij zijn dat jij een VPN verbinding gebruikt maar het is een grijs gebied. De meeste aanbieders van VPN software weten geografische blokkades te omzeilen en door de techniek die gebruik wordt is het moeilijk te achterhalen met welk apparaat er een verbinding wordt gemaakt. Dus wat mij betreft kan je prima in je hotelbed naar de Nederlandse televisie kijken.

Beste VPN aanbieder

Kijk jij Nederlandse tv vanuit het buitenland?

Print Friendly, PDF & Email