Met de nachttrein op wintersport vakantie? De TUI Ski Express is vanaf nu boekbaar

Nachttrein op wintersport, TUI Ski Express

De zomervakantie is omgevlogen en de eerste Nederlandse wintersport liefhebbers kunnen niet wachten op de wintermaanden om naar de sneeuw te reizen.

Sinds mei 2022 biedt reisorganisatie TUI al diverse reizen per trein aan. Het is sindsdien mogelijk om naar zes stedentrip bestemmingen te reizen met de nachttrein. En vanaf dit winterseizoen kan je dus ook met de nachttrein op wintersport vakantie met de TUI Ski Express. TUI gaat hiervoor samenwerken met GreenCityTrip. Vanaf 23 december tot en met 31 maart kan je met je ski’s elke vrijdag in de nachttrein naar Oostenrijkse wintersportadressen reizen over het spoor.

TUI is sinds een aantal jaren ontvanger van de prestigieuze World Ski Award en mag zich daarmee ’s wereld beste ski touroperator noemen. Met deze TUI Ski Express waarmee je met de nachttrein op wintersport vakantie kan is een mooie toevoeging op het reeds bestaande wintersport aanbod van TUI.

*Check hier alle wintersport reizen met trein naar Oostenrijk van TUI.
**Ontdek hier ook alle andere vakanties met de trein die TUI aanbiedt.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Nachttrein wintersport

Reizen met de trein, uitdaging en kansen

Soms vormen de treinverbindingen nog een uitdaging voor een reis. De Europese infrastructuur kan immers nog wel wat uitbreiding en modernisering gebruiken. Maar TUI kijkt liever naar de mogelijkheden dan naar de hobbels op het treintraject.

Een directe verbinding – zonder overstappen naar de winterbestemming – is voor veel reizigers zeer welkom. Uit onderzoek onder klanten van TUI, blijkt dat slechts 8% nu met de trein naar het wintersportadres reist, maar dat 87% interesse heeft in een rechtstreekse treinverbinding!

Die interesse beperkt zich niet tot één doelgroep, maar geldt zowel voor jongere als oudere reizigers en voor zowel stellen als gezinnen. Als belangrijkste redenen voor de belangstelling worden genoemd gemak, gezelligheid en duurzaamheid. Met de (nacht)trein naar de wintersportbestemming is een uitstekende manier om relaxed op reis te gaan en om tegelijkertijd voor een duurzamere manier van reizen te kiezen.

Arjan Kers, general manager TUI Nederland: “Voor een aantal bestemmingen is de trein een mooi alternatief vervoermiddel. Vakantiegangers willen vooral comfortabel en gemakkelijk reizen, het is aan ons om dat bij elkaar te brengen. En het moet niet blijven bij goede intenties en mooie woorden, maar we moeten onze reizigers een concreet aanbod doen. Ik zie de TUI Ski Express als een zeer waardevolle aanvulling op ons aanbod wintersportreizen.

Hessel Winkelman en Maarten Bastian van GreenCityTrip: “Na de start van een succesvolle samenwerking begin van de zomer, zijn we heel blij om met TUI, wintersport per nachttrein groot in de markt te zetten. Wij zijn er van overtuigd dat er veel belangstelling is, een grote partner als TUI maakt dat we het samen bereikbaar maken voor veel wintersporters“.

*Check hier alle wintersport reizen met trein naar Oostenrijk van TUI.

Nachttrein naar Oostenrijk vanaf Amsterdam via Utrecht

De TUI Ski Express vertrekt vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht rechtstreeks door naar Oostenrijk. De TUI nachttrein komt aan op het station van Wörgl in Oostenrijk en daar splitst de trein zich in een route naar Tirol en naar het Salzburgerland. Onderweg stopt de TUI Ski Express bij diverse populaire wintersportplaatsen.

Je vertrekt op vrijdagavond om 17.30 uur vanaf Amsterdam en wordt zaterdagochtend wakker in de bergen. Je kunt de volgende dag direct skiën want een 6-daagse skipas is inbegrepen bij de wintersportreizen van TUI. Met een 6 daagse skipas kan je van zondag tot en met vrijdag de hele dag skiën. Wil je gelijk na aankomst skiën? Dan zal je er een dagpas bij moeten kopen. De nachttrein van Oostenrijk naar Nederland rijdt weer terug op zaterdagavond en dan kom je zondagochtend in Nederland aan.

Neem zelf wat lekkers te eten en te drinken mee want er is aan boord van de TUI Ski Express geen restauratievoertuig aanwezig. Wel kan je tegen bijbetaling een ontbijt-/snackpakket voor in de trein optioneel bijboeken.

Je slaapt in de nachttrein en komt de volgende dag uitgerust aan op je wintersport bestemming. De trein rijdt weer terug naar Nederland op zaterdagavond en dan kom je zondagochtend weer in Nederland aan. Je kan kiezen uit 3 soorten slaapcoupés met (uitklap)bedden.

  1. Economy, delen met andere passagiers;
  2. Premium Economy, ook privé te reserveren;
  3. Comfort privé, eigen faciliteiten en bredere bedden.

Hou er rekening mee dat er geen bedlinnen standaard aanwezig is in de TUI Ski Express. Bedlinnen is optioneel bij te boeken tegen een meerprijs. Wil je zo goedkoop mogelijk op reis met de trein? Neem dan zelf een slaapzak mee voor in de trein.

Hieronder staat de dienstregeling van de TUI Ski Express, de nachttrein die deze winter naar Oostenrijk rijdt. De dienstregeling is onder voorbehoud van wijzigingen.

*Check hier alle wintersport reizen met trein naar Oostenrijk van TUI.

Reizen met de nachttrein naar Oostenrijk

Voordelen van reizen met nachttrein naar wintersport 

Ben jij benieuwd wat de voordelen zijn om te reizen met de nachttrein naar je wintersport adres? Wij hebben de voordelen van het boeken van een reis met de TUI Ski Express voor je op een rij gezet:

  1. Je kan je reisbagage kosteloos meenemen;
  2. Met elkaar ben je relaxed onderweg en je komt uitgerust aan;
  3. Je reist op een duurzamere manier naar je vakantieadres in de bergen;
  4. Je kan echt met elkaar genieten van deze reis want er is geen WiFi in de nachttrein.

*Check hier alle wintersport reizen met trein naar Oostenrijk van TUI.

Voordelen van reizen met nachttrein naar wintersport 

Ben jij al enthousiast om met de nachttrein op
wintersport vakantie te gaan met de nieuwe TUI Ski Express?

Print Friendly, PDF & Email