Wil jij deze winter doorbrengen in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, vanaf 23 december kan je met de nachttrein naar Oostenrijk op wintersport vakantie.

Met nachttrein naar Oostenrijk op wintersport vakantie

Vanaf 23 december 2022 is het zover! Dan vertrekt de nachttrein naar Oostenrijk voor een wintersport vakantie met de trein. TUI en GreenCityTrip hebben de handen ineen geslagen en bieden vanaf december de TUI Ski Express aan. Tot en met 31 maart kan je naar populaire Oostenrijkse wintersport plaatsen reizen met de trein.

Instappen in de TUI Ski Express kan vanaf het vertrekpunt Amsterdam. De nachttrein voor je wintersport vakantie naar Oostenrijk rijdt via Utrecht dus daar kan je ook nog instappen. Vervolgens reis je rechtstreeks door naar het treinstation Wörgl in Oostenrijk. Onderweg kan je echt genieten van je treinreis en heb je geen afleiding op je mobiele telefoon want er is geen WiFi aanwezig in de nachttrein naar Oostenrijk.

Daar splitst de nachttrein zich in een route naar het Salzburgerland en een ander deel gaat naar Tirol. Onderweg stopt de TUI Ski Express bij diverse populaire wintersportplaatsen in Oostenrijk zoals: Zell am See, Gerlos, Söll, Niederau, Kirchberg en Westendorf.

De nachtrein voor je wintersport vakantie in Oostenrijk vertrekt op vrijdagavond om 17.30 uur vanuit Amsterdam, stopt om 18.10 uur in Utrecht en na een nacht in de slaapcoupé worden je op zaterdagochtend wakker in de Oostenrijkse bergen. Hou er rekening mee dat er geen bedlinnen standaard aanwezig is in de nachttrein naar Oostenrijk van de TUI Ski Express. Bedlinnen is optioneel bij te boeken tegen een meerprijs. Wil je zo goedkoop mogelijk op reis met de trein? Neem dan zelf een slaapzak mee voor in de trein.

Handig! Je kunt die dag direct gaan skiën en/of snowboarden want een 6-daagse skipas is inbegrepen bij de wintersportreizen van TUI. De trein rijdt weer terug naar Nederland op zaterdagavond en dan kom je zondagochtend weer in Nederland aan. Je kan kiezen uit 3 soorten slaapcoupés met (uitklap)bedden.

 1. Economy, delen met andere passagiers;
 2. Premium Economy, ook privé te reserveren;
 3. Comfort privé, eigen faciliteiten en bredere bedden.

Pak zelf wat lekkers te eten en te drinken in want er is aan boord van de TUI Ski Express geen restauratievoertuig aanwezig. Wel kan je tegen bijbetaling een ontbijt-/snackpakket voor in de trein optioneel bijboeken. Wij zetten alles nog even op een rij:

 1. Eerste vertrekdatum: 23 december 2022;
 2. Laatste retourdatum: 31 maart 2023;
 3. Vertrek Amsterdam vrijdagavond 17.30 uur, Utrecht 18.10 uur;
 4. Je slaap aan boord, neem zelf eten en bedlinnen mee of bestel het tegen bijbetaling;
 5. Een 6-daagse skipas is inbegrepen voor de meest populaire wintersportplaatsen in Oostenrijk.
  Met een 6 daagse skipas kan je van zondag tot en met vrijdag de hele dag skiën. Wil je gelijk na aankomst skiën? Dan zal je er een dagpas bij moeten kopen. 
 6. Op zaterdagavond vertrek de nachttrein weer uit Oostenrijk en op zondagochtend kom je aan in Nederland.

*Bekijk hier de wintersport reizen naar Oostenrijk. Hieronder staat de dienstregeling onder voorbehoud van wijzigingen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Nachttrein wintersport Oostenrijk

Ben jij al enthousiast om met de trein op wintersport vakantie te gaan?

Print Friendly, PDF & Email