Muziek en reizen is een combinatie waar iedere reiziger wel iets mee heeft. Hoe vaak hoor je niet ergens een deuntje, lied of een bepaald geluid dat je doet terugdenken aan een bepaalde reis of vakantie. Of misschien reis je ergens rond en hoor je vaak een bepaald nummer.

Muziek en reizen

Collega reisblogger, Lars Boom, vroeg een aantal bevriende reisbloggers om hun muzikale reismoment te delen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen want ook ik heb een bijzondere muzikale reiservaring. In juni van dit jaar was ik aanwezig bij de opening van het operaseizoen in de Arena van Verona. Ik woonde op dat moment in Italië nabij Venetië en vanaf daar is het nog geen twee uur rijden naar Verona. Niemand minder dan Andrea Bocelli en Placida Domingo traden hier op. Mijn vader was groot fan van Andrea Bocelli en dat maakte het voor mij extra speciaal. Daarbij de Arena van Verona is één van de best bewaarde en grootste Romeinse amfitheaters ter wereld dus daar wilde ik zeker een keer naar toe.

Wil je het liever zien wat de openingsavond in de Arena di Verona bracht? Bekijk dan hieronder mijn opname van een deel van de opening van het operaseizoen.

Wil jij ook naar de Arena di Verona voor een operavoorstelling?

Ga jij naar Italië op vakantie en verblijf je in de buurt van Verona? Denk er dan zeker eens aan om een operavoorstelling bij te wonen in de Arena di Verona. Op de website www.arena.it/arena/en vind je een actueel overzicht van alle opera voorstellingen en kun je ook gelijk tickets bestellen.

Tips voor een bezoek aan de Arena di Verona:

  • Wees op tijd als je naar een voorstelling gaat en kijk goed bij welke gate je moet zijn. Er zijn meerdere ingangen en het plein voor het theater is stampend vol.
  • Neem een kussentje mee want je zit op stenen tribunes als je geen kaarten hebt kunnen bemachtigen voor de stoelen in het midden.
  • Mocht je in het voor- of naseizoen gaan neem dan ook een plaid mee voor de iets koelere avonden. De meeste voorstellingen duren ongeveer drie uur.
  • Zorg dat je op tijd bent omdat er voor een voorstelling vaak een aantal decorstukken buiten staan die je dan van dichtbij kan zien.

Ben jij wel eens naar een opera voorstelling geweest?

 

Print Friendly, PDF & Email