Fotograferen doe ik al jaren maar ik vind het ook steeds leuk worden om filmpjes te maken tijdens mijn reizen. Beelden zeggen soms zo veel meer dan foto’s en daarbij is het soms hilarisch om iets op film te hebben. Maar regelmatig dacht ik had ik maar een camera die ik ergens op kan bevestigen want je kan er nou eenmaal niet altijd een in de hand houden.

Filmen met een actioncam

De afgelopen tijd zie ik steeds meer reizigers met een actioncam, meestal een GoPro. Super leuk en handig maar ook aardig aan de prijs. Dolgraag wilde ik een actioncam maar wel voor een betaalbare prijs. Toen kwam ik uit bij Safeye die voor gemiddeld €100,- een actioncam aanbieden en voor enkele tientjes kan je daar diverse accessoires bij bestellen.

SJCAM M10 Cube Actioncam

De SJCAM M10 Cube Actioncam is een handzame en compacte camera die je kan uitbreiden met een scala aan accessoires. De compactheid is ideaal voor op reis en met de bijgeleverde en/of extra’s die je erbij kan bestellen heb je vele mogelijkheden om diverse films te maken. Zo kan je de camera met een hoofdband aan je motor- of ski helm bevestigen, je kan de camera aan een harnas dragen, op je dashboard in de auto zetten of aan je fiets bevestigen.

Must have travel gadget, een Actioncam          Must have travel gadget, een Actioncam

De camera zelf heeft een kubusvorm en kan tegen een stootje. De camera kan je ook in de bijgeleverde case plaatsen zodat die stof- en vochtvrij blijft. Je kan er zelfs tot drie meter mee onder water filmen.

Must have travel gadget, een Actioncam

Test SJCAM M10 Cube Actioncam

Ik heb de actioncam meegenomen op mijn wintersportreis naar Frankrijk om direct de mogelijkheden te testen. Ik had er een hoofdband bijbesteld en daarmee bleef de camera goed op mijn skihelm zitten.

Must have travel gadget, een Actioncam

De twee onderstaande videos bevatten beiden beelden die zijn gemaakt met de actioncam. In de eerste video zijn de beelden het beste te zien omdat ik toen aan het skiën was en de camera op mijn skihelm droeg.

Voor- en nadelen

Ik ben heel tevreden over de camera omdat ik voor niet al te veel geld nu opnames kan maken die ik anders niet had kunnen maken. De nadelen die ik heb ondervonden zijn dat als het schemerig is of donker buiten de beeldkwaliteit minder goed is en ook het geluid is niet altijd even scherp. Nu edit ik meestal mijn videos en zet ik er daarna muziek overheen maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Specificaties

– Waterdichte behuizing tot 3 meter diepte
– Overal op te monteren
– 1.5″ inch Ultra HD scherm
– Filmen in Full HD
– 12 MegaPixel groothoeklens
– HDMI HD output
– Tot 32gb microSD kaart

Film jij tijdens je reizen?

Print Friendly, PDF & Email