Vorig jaar werd de piste van Neustift in Stubaital het decor van een wel heel bijzonder optreden van dansers, skiërs, ruiters en motorrijders. Het multimedia dans & ski spektakel “GAIA – Stubai Mutter Erde” beleefde haar première en ik mocht erbij zijn. In 2018 is het weer. Scrol naar beneden voor meer informatie.

Multimedia dans & ski spektakel GAIA Stubai

GAIA Stubai – Mutter Erde is het bijzondere werk van de wereldberoemde Spaanse danser en choreograaf Enrique Gasa Valga. Hij bedacht dit bijzondere evenement op de piste vol dans, muziek en multimedia effects zoals video mapping. De wintersportplaats Stubai is door haar ligging de perfecte locatie voor deze werkelijk adembenemende show.

Stel je voor dat je warm aangekleed aan de voet van de piste staat. De sneeuwvlokken dwarrelen langzaam naar beneden en om warm te blijven hou je een glühwein vast. Op de piste zie je een unieke dansshow waarbij prachtige zang word afgewisseld met toffe dansnummers en rockmuziek.

Vanuit het niets stormen er ineens Friese paarden voorbij door de verse sneeuw en scheuren motorrijders de piste op terwijl het ski- showteam van Neustift verlicht de piste afdaalt.  Echt, het was een avond die je van je stoel blaast, (als je gezeten zou hebben). Het was zo ontzettend bijzonder om bij de première van het multimedia openluchtspektakel in Stubai aanwezig te mogen zijn. Wat een belevenis!

Multimedia dans & ski spektakel Gaia Stubai

GAIA – Stubai Mutter Erde

“De aarde staat op het punt ten onder te gaan. Over-industrialisatie, vervuiling, hebzucht en corruptie hebben de overhand. Een duister leger zwaait de scepter, maar één vrouw – Gaia – en haar zoon vechten terug. Met de laatste vrije mensen vluchten ze naar het Stubaital, waar ze alles op alles moeten zetten om de tiran te verslaan”.

Enrique is bekend van succesvolle producties zoals Faust, Dantes Inferno en Peer Gynt in het Tiroler Staatstheater. Anderhalf jaar geleden werd Enrique Gasa Valga benaderd met de vraag een show te ontwikkelen die het Stubaital met haar sneeuw en skifaciliteiten een nieuwe dimensie kon geven. Het moest een show worden die al het moois dat de omgeving te bieden heeft zou laten zien. Voor dit unieke event, dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, bedacht hij een show met een totaalpakket van creatieve elementen. Hij liet zien waar Stubai bekend om staat en skiërs en freestylers hadden dan ook uiteraard een prominente plek in de show.

GAIA Stubai - Mutter Erde

Neustift - Ski showteam

Enrique over zijn show; “Het is het landschap dat dit zo bijzonder maakt. In een theater ben je altijd aan de limiet van het podium gebonden, maar in Neustift heb ik het gevoel dat ik oneindig veel ruimte heb. De ongerepte natuurlijke schoonheid van het Stubaital is de perfecte achtergrond voor deze gloednieuwe openluchtproductie. Het wordt een licht-, muziek- en dansvoorstelling die mensen niet snel vergeten!

Multimedia dans & ski spektakel Gaia Stubai

Wil jij ook GAIA – Stubai Mutter Erde meemaken?

Reisvideo wintersport Stubai

Ik heb van de gehele reis in Stubai een reisvideo gemaakt. Wil je deze regio verder ontdekken bekijk dan zeker de reisvideo voor meer inspiratie. En lees natuurlijk ook mijn wintersport Stubai artikel.

Print Friendly, PDF & Email