Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door “Visit Scotland” voor een persreis naar Glasgow en de Highlands. Het thema van de trip is “Sounds of the City, Glasgow’s Vibrant Music Scene”. In verband met de uitreiking van de MTV EMA Awards was er een heel programma omheen georganiseerd waarin de muziekscene in Glasgow centraal staat.

MTV Awards show @ SSE Hydro Glasgow

Binnenkort meer over alles wat ik heb mogen beleven in Glasgow maar nu neem ik je eerst mee naar mijn belevenissen tijdens de MTV Award show in de SSE Hydro arena in Glasgow. De SSE Hydro is de nieuwe state-of-the-art locatie in Glasgow. De locatie staat op de derde plaats qua grootte van arena’s en biedt plaats aan 13.000 mensen.

Glasgow calling

We mogen dan als pers aanwezig zijn in Glasgow, van MTV hebben we helaas geen perskaarten gekregen. Dat betekende dat we kaarten hadden voor zitplaatsen in de arena. Wel op goede plaatsen want we zaten recht voor de stage. De foto hieronder is op de tribune gemaakt met Patrick van de Berliner Zeitung.

MTV Awards show @ SSE Hydro Glasgow

MTV EMA uitreiking

Nicki Minaj was de host van de avond en praatte de uitreiking van de MTV European Music Awards, (EMA) aan elkaar. Uiteindelijk mocht ze zichzelf ook winnaar noemen want ze won de Award voor beste hiphop-act. Redfoo, DJ van het Amerikaanse muziekduo “LMFAO” maakte een grap met Schotland in gedachte. Hij kon niet wachten om Nicki Minaj te zien optreden want daar zou zijn Anaconda, (verwijzend naar het nummer van Nicki) van veranderen in Nessie, (het monster van Loch Ness).

 

Ik keek er al een paar weken naar uit om hierbij aanwezig te mogen zijn maar eenmaal daar was ik eigenlijk een beetje teleurgesteld. Voor de artiesten zijn de MTV EMA niet meer de moeite waard lijkt het want veel genomineerden maar ook winnaars waren niet aanwezig.

Tussen neus en lippen door werden de MTV awards weggeven. Ariana Grande was het meest enthousiast maar kwam in haar speech niet verder dan in herhaling te vallen met “Thank you so so so much“. Sommige artiesten die niet aanwezig waren hadden nog de moeite hadden genomen om een bedankwoord als videoboodschap op te nemen. Al sloeg die van Justin Bieber, (Beste Male), nergens op, “Bedankt allemaal, ik ga nu boodschappen doen“. Van winnares Beyoncé kwam er helemaal geen bericht en Calvin Harris moest wegens ziekte op het laatste moment afzeggen maar zou wel de winnaar zijn in de categorie “Beste Electronische act” al was die uitreiking niet duidelijk.

MTV EMA show

De show zelf vond ik erg leuk om een keer mee te maken. Ariana Grande had een goed optreden en als fan van Enrique Iglesias was ik ook weer blij.

MTV Awards show @ SSE Hydro Glasgow

Alicia Keys trad op via een videoverbinding op een andere locatie in Glasgow. De avond werd afgesloten met een ode aan Global Icon Award winnaar Ozzy Osbourne. Vergezeld door zijn vrouw Sharon keek hij naar de vertolking van zijn hit, “Crazy Train” door gitarist Slash en Biffy Clyro’s Simon Neil. Daarbij werd niets vergeten. Vuur, vuurwerk en een gave lasershow. De optredens van de artiesten die er wel waren was gaaf om te zien.

MTV Awards show @ SSE Hydro Glasgow

Heb jij de MTV EMA gevolgd?

Print Friendly, PDF & Email