Travel around with me en stap mee aan boord van de MSC Midden Oosten Cruise, ontdek in een paar dagen Oman, Dubai & Abu Dhabi!

MSC Midden Oosten Cruise Oman, Dubai & Abu Dhabi 

Wil jij je koffer uitpakken in je hut en zonder zelf iets te hoeven doen regelmatig nieuwe bestemmingen ontdekken en ondertussen genieten van alles wat je kan doen aan boord van een cruiseschip? Dan is een cruisevakantie iets voor jou!

Op uitnodiging van MSC Cruises mocht ik aan boord stappen van de MSC Midden Oosten Cruise en een bezoek brengen aan Oman, Dubai en Abu Dhabi. Er zijn diverse MSC Midden Oosten Cruises die je kan reserveren. Zelf was ik vijf dagen aan boord waarbij ik de steden Muscat, Dubai en Abu Dhabi een bezoek bracht.

*Op het moment dat ik aan boord stapte van de MSC Midden Oosten Cruise, was dat het schip MSC Musica. Op dit moment vaart de MSC Musica alleen nog in de zomer in de Middellandse Zee en in de winter in Zuid-Amerika. 

🚢Bekijk hier de MSC Cruises vanaf Oman.
🚢Zie hier overzicht van Fly & Cruise van MSC.
🚢Overzicht van alle cruise aanbiedingen van MSC.
🚢Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.
🚢Ontdek hier meer over mijn MSC Midden Oosten cruise ervaringen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

MSC Midden Oosten Cruise Oman, Dubai & Abu Dhabi

Fly & Cruise met MSC Cruises

Op diverse bestemmingen in de wereld liggen cruiseschepen in havens te wachten op de inscheping van de passagiers. MSC Cruises heeft met diverse luchtvaartmaatschappijen “Fly & Cruise” deals waar je gebruik van kan maken.

Goed om te weten is dat je een cruise altijd kan verlengen met een land arrangement of een andere cruise er aan vast kan plannen, (afhankelijk van de cruise bestemming natuurlijk).

Voor de cruise in het Midden Oosten heeft MSC Cruises een speciale “Fly & Cruise” deal met Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van het emiraat Abu Dhabi. Abu Dhabi is de standplaats van Etihad Airways en waar ter wereld je ook naar toe vliegt, Abu Dhabi is de hub. Deze hub en eindpunt voor de vlucht vanaf Amsterdam is ideaal als aanvlieghaven voor de start van de cruise. Vooral ook vanwege de aanvliegtijden.

Naast de prijs is het voordeel van een “Fly & Cruise” deal ook dat de reis, wat er ook gebeurt, doorgang vindt. Is er iets met de vlucht dan regelt MSC Cruises dat je alsnog ergens aan boord kan gaan en staan ze voor je klaar. Boek je zelf een ticket dan moet je ook zelf zorgen dat je in de eerstvolgende haven arriveert om dan alsnog aan boord te gaan.

🚢Bekijk hier de MSC Cruises vanaf Oman.
🚢Zie hier overzicht van Fly & Cruise van MSC.
🚢Overzicht van alle cruise aanbiedingen van MSC.
🚢Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.

MSC Midden Oosten Cruise Oman, Dubai & Abu Dhabi

Vermaak aan boord tijdens MSC Cruises

MSC cruises, met slogan; “Not just anycruise“, biedt tal van faciliteiten aan boord. Als je er van houdt kan je de hele dag vermaakt worden met diverse activiteiten en workshops aan boord. Leef je uit met sporten, fitnessen, mini golf en/of zwemmen aan boord, waag een gok in het casino zodra het schip een aantal mijl op zee is, shop tax free, geniet een avond in het theater, ga relaxen in de MSC Aurea Spa gebaseerd op Balinese invloeden, breng een bezoek aan de spa dokter, zoek de rust op, op zonnedek 16 en verwen jezelf met een drankje.

Mocht je het interessant vinden dan is de “kitchen tour” ook een aanrader. Het is indrukwekkend om een kijkje achter de schermen te nemen waar al het eten aan boord wordt bereid, vooral de food artists leveren een knap staaltje werk. Weet jij wat er op het boodschappenlijstje staat en hoe al die maaltijden worden voorbereid? Ontdek het zelf!

🚢Bekijk hier de MSC Cruises vanaf Oman.
🚢Ontdek hier alles over de MSC Aurea Spa.

*Let op: op het moment dat ik aan boord stapte van de MSC Midden Oosten Cruise, was dat het schip MSC Musica. Op dit moment vaart de MSC Musica alleen nog in de zomer in de Middellandse Zee en in de winter in Zuid-Amerika. 

MSC Midden Oosten Cruise Oman, Dubai & Abu Dhabi

MSC Midden Oosten Cruise Oman, Dubai & Abu Dhabi

MSC Midden Oosten Cruise Oman, Dubai & Abu Dhabi

Ga mee met een MSC cruise excursie

Ligt het schip ergens in de haven en wil je niet zelf op ontdekking dan kan je mee met een van de excursies die worden aangeboden. Wat betreft groep excursies aan boord, daar ben ik zelf over het algemeen niet zo’n fan van omdat ik liever zelf op ontdekking ga. In de plaats Kasbah, in Oman, is het wel een aanrader om de Dhow cruise te reserveren omdat het meer dan de moeite waard is en er verder weinig te ondernemen is.

Deze prachtige boottocht door de zogenoemde; “Fjorden van Arabia” mag je wat mij betreft niet missen. Extra pluspunt, je spot, (bijna gegarandeerd), ook nog eens dolfijnen! De “citytour Kasbah” excursie die ook wordt aangeboden als excursie vind ik geen aanrader dus pak mijn advies aan. Binnenkort vertel ik je meer in een apart blog over mijn Dhow cruise belevenis en anderen tips die je kan gaan doen in de steden die de MSC Midden Oosten Cruise aan doet.

🚢Ontdek hier alles over MSC Cruises en Excursies.

Fjorden van Arabia - Dhow Cruise - Oman

Fjorden van Arabia - Dhow Cruise - Dolfijnen - Oman

Hutten en suites aan boord

Aan boord van een cruiseschip heb je geen kamer maar een hut. Hutten zijn er in allerlei vormen en bieden een ruime keuze voor de verscheidenheid aan reizigers. Of je voor een binnenhut of buitenhut kiest is in eerste instantie natuurlijk afhankelijk van het aanbod maar ook van je eigen wensen.

Zelf mocht ik verblijven in één van de balkonhutten, een van de luxere verblijf vormen qua hut. Zelf vind ik het fijn als je in de ochtend buiten kan ontbijten in alle rust of op een warme en zwoele zomeravond nog even buiten kan zitten en kan genieten van de zoute zeelucht en het uitzicht. Aan een buitenhut met balkon hangt natuurlijk wel een prijskaartje.

Je kan ook kiezen voor een buitenhut zonder balkon met vrij zicht of gedeeltelijk zicht. Daarnaast zijn er binnenhutten zonder zicht. De laatste is de goedkoopste mogelijkheid aan boord van een cruiseschip. Gezien er zoveel te doen is op het schip en als je in een haven aanlegt waarschijnlijk ook nauwelijks aan boord bent is een binnenhut prijstechnisch gezien het overwegen waard.

🚢Bekijk hier de MSC Cruises vanaf Oman.
🚢Overzicht van alle cruise aanbiedingen van MSC.
🚢Check de hier met Sunweb hier met TUI
 en hier met Cruisereizen.

Accommodatie aan boord

Accommodatie aan boord - Balkonhut - MSC Cruise

Balkonhut - MSC Cruise

Een cruisereis met MSC boeken

Denk jij na het lezen van dit artikel, dat wil ik ook wel eens meemaken? Ik zeg doen, een cruisevakantie is een ideale manier om op een ontspannen manier meerdere bestemmingen te ontdekken.

Het complete aanbod van MSC Cruises kan je zelf via de website van MSC bekijken en reserveren. Daarnaast kan je ook via diverse Nederlandse reisorganisaties je cruisevakantie online boeken.

TUI.nl, Sunweb en Cruisereizen zijn voorbeelden van reisorganisaties die de cruisereizen van MSC aanbiedt. Waaronder ook de MSC Midden Oosten Cruise die ik gemaakt heb.

🚢Bekijk hier de MSC Cruises vanaf Oman.
🚢Overzicht van alle cruise aanbiedingen van MSC.
🚢Check de hier met Sunweb hier met TUI
 en hier met Cruisereizen.

MSC Cruise door Midden Oosten, Oman, Dubai & Abu Dhabi

Reisfilm MSC Midden Oosten Cruise

Van de reis met Etihad Airways en de aansluitende cruise met MSC naar Oman, Dubai en Abu Dhabi heb ik een reisfilm gemaakt.

Denk aan je visum aanvraag

Kies jij voor een Fly & Cruise? Vergeet dan niet dat je mogelijk een visum nodig hebt om het land waar je inscheept in te reizen.

Stap je bijvoorbeeld aan boord in Oman, denk er dan aan dat je een toeristenvisum nodig hebt. Je kan eenvoudig online een visum aanvragen en betalen met iDeal, PayPal of een creditcard. Blijf je langer dan 10 dagen in Oman of reis je het land in-en uit dan heb je een ander visum voor Oman nodig. Reis je met minderjarige kinderen? Denk er dan aan dat er extra regels gelden en kinderen een eigen paspoort nodig hebben.

Tips voor eerste keer cruisen

Dit artikel heb ik geschreven na mijn eerste cruise ervaring. Inmiddels ben ik een tweede-keer- cruiser en kan ik nog meer persoonlijke cruise ervaringen delen. Hier kan je bijvoorbeeld meer lezen over mijn MSC Euribia review en ervaringen, waar ik als eerste cruise gast aan boord was tijdens de doop in Kopenhagen.

Een van de lessen als je voor de eerste keer gaat cruisen, tijdens een cruisevakantie heet alles anders. Je slaapt niet in een kamer, maar in een hut. Je verblijft niet op een boot, maar op een schip. Echt, noem nooit in het bijzijn van werknemers op- of bij een cruisemaatschappij een cruiseschip, een boot. Je gaat ook niet aan boord van het schip, maar praat over inscheping. Eenmaal aan boord, ben je natuurlijk wel aan boord:). En links is bakboord zijde en rechts is stuurboord. Het is maar dat je het weet!

Zorg dat je alle papieren bij de hand hebt en van te voren je koffers ook hebt gelabeld met je hut nummer voor een snelle incheck en inscheping aan boord. Je koffers labelen met je hut nummer kan je het beste doen na aankomst op de luchthaven. Nederlanders zijn zuinig op hun paspoort en als we die ergens moeten inleveren wordt er vaak een hoop stennis geschopt. Er staat tenslotte zelfs in het paspoort dat het niet mag worden afgegeven.

Hou er rekening mee dat als je gaat cruisen dat dus wel het geval kan zijn, afhankelijk van het vaargebied. Je levert je paspoort in als je aan boord gaat en krijgt het terug aan het einde van de reis. In de tussentijd heb je aan boord een pas die duidelijk maakt wie je bent en krijg je in iedere plaats een bewijs dat als een soort tijdelijk visum dient om voet aan wal te zetten. Feit is namelijk dat in iedere haven die wordt aangedaan alle paspoorten worden gecontroleerd door de lokale haven autoriteiten.

Je kan tijdens een cruise reis kiezen voor een vaste dinerzitting, waarbij de keuze kan worden gemaakt uit de eerste ronde of tweede ronde. Wil je meer flexibiliteit kies dan voor Aurea Experience. Hierbij heb je de mogelijkheid om zelf je diner tijden te bepalen.

MSC Cruise

Persoonlijke voor- en nadelen van cruisen

Cruisereizen hebben nog steeds een imagoprobleem. Dat is jammer want je moet het echt eens hebben ervaren voordat je er een oordeel over kan, en wat mij betreft mag, hebben. De voordelen van een cruisereis vind ik dat je meerdere bestemmingen kan ontdekken in een relatief korte tijd. Daarbij hoef je niet steeds je spullen in- en uit te pakken want je hebt alle dagen dezelfde hut tot je gebruik. Alles wat je nodig hebt of kan hebben is aan boord en vervelen op een cruiseschip is onmogelijk met het veelzijdige aanbod.

Vervelen komt sowieso niet voor in mijn vocabulaire maar toch. Voor mij zou een week cruisen dan ook het maximale zijn. Vijf dagen zoals nu was eigenlijk perfect, ik heb alles ontdekt waar mijn interesse naar uit gaat, ik zat niet dagen op zee dus kon lekker van boord en in het laagseizoen is het relatief rustig. Oh en de zonsondergangen op zee, wowwwww!

Nadelen vind ik dat je steeds dezelfde mensen tegenkomt, het soms erg druk kan zijn aan boord en je het moet doen met de faciliteiten die er zijn. Deze nadelen moet je wel in perspectief plaatsen. Ga je normaal gesproken twee weken naar een resort op vakantie dan kom je ook dezelfde reizigers tegen en is het in het hoogseizoen ook druk.

Maar liefst 44% van de reizigers aan boord van een cruiseschip zijn firsttimers, 80% daarvan zijn uiteindelijk repeaters. Dat zijn aantallen waar menig reisorganisatie alleen maar van kan dromen.

Sunset MSC Cruise

Zou jij eens een cruise reis willen ervaren
of heb je al eens een cruisevakantie beleefd?

Print Friendly, PDF & Email