Ben jij aan het kijken voor een cruisevakantie aan boord van het nieuwste schip van MSC? Wij waren als eersten aan boord en vertellen je graag alles over onze persoonlijke en eerlijke MSC Euribia review ervaringen zodat jij een goede cruisevakantie keuze kan maken.

MSC Euribia review ervaringen

Op 8 juni 2023 werd het nieuwste schip van MSC gedoopt in Kopenhagen door niemand minder dan de Italiaanse actrice Sophia Loren. De doop van een schip is een essentieel onderdeel van de maritieme traditie. Zij doopte voor de 22e keer een schip van MSC. Voor ons een bijzonder moment om daarbij aanwezig te mogen zijn natuurlijk.

De gehele ‘Naming Ceremony’ werd gepresenteerd door de Deense televisiepresentatrice, actrice en model Sarah Grünewald. Hoewel ik zelf vele foto’s hebben gemaakt, verwijs ik voor wie het leuk vindt, om te kijken naar het artikel van een goede vriend en cruise specialist Nico om alle foto’s van de doop van MSC Euribia te bekijken.

Het nieuwste cruiseschip MSC Euribia is het 22e MSC schip in de vloot van de Mediterranean Shipping Company, tevens de grootste particuliere rederij ter wereld. MSC is van oorsprong van een Italiaanse familie en zij hebben dan ook de faciliteiten ingericht met het oog op familievakanties. Er kunnen maximaal 6327 passagiers aan boord verblijven in een van de 2419 hutten of suites.

Het bijzondere aan de MSC Euribia is dat het op dit moment het meest milieuvriendelijke schip uit de MSC-vloot is. De Deense stad Kopenhagen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft als doel gesteld dat het de CO2-vrije hoofdstad wil worden, niet zo gek dat de doop van MSC Euribia dan ook in Kopenhagen plaatsvond.

Het MSC Euribia cruiseschip is vernoemd naar de Griekse godin Eurybia, godin van de oceanen in de Griekse mythologie, bekend om haar beheersing van de winden, meteorologie en sterrenbeelden om de zee te controleren. Fans van MSC Cruises zal het direct opvallen dat dit het eerste MSC schip is met een rompbeschildering. Er is in totaal 60 dagen gewerkt om het ontwerp van allerlei zeedieren en golven van de Duitse kunstenaar Alex Flaemig op de romp te schilderen, met uiteraard duurzame verf. De #SaveTheSea knalt eruit om aandacht te vragen voor maritieme ecosystemen en de duurzame technologie aan boord.

De MSC Euribia valt onder de Meraviglia-klasse. Voor de (MSC) Cruisefans wat feiten op een rij:

 1. 19 dekken;
 2. 43 meter breed en 331 meter lang;
 3. 2.419 hutten voor 6327 passagiers;
 4. 10 restaurants, 21 bars en lounges en 5 zwembaden;
 5. 35.000 m2 openbare ruimte en een volume van 181.541 m3.

In dit artikel kan je naast mijn persoonlijke MSC Euribia review en ervaringen ook feiten lezen over het nieuwste schip in de MSC vloot. Heb je nog vragen of wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Neem contact op en ik help je graag verder. Bekijk hier onder ook de uitgebreide MSC Euribia informatie brochure in het Nederlands. Via de knoppen kan je de brochure doorbladeren.

🚢Bekijk alles over dit schip op MSC website.
🚢Overzicht van alle cruise aanbiedingen van MSC.
🚢Zie hier alle hutten en suites aan boord van MSC Euribia.
🚢Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.
🚢Ontdek hier meer over mijn MSC Midden Oosten cruise ervaringen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

MSC Euribia review ervaringen

MSC Cruisevakantie

Duurzame cruise met MSC Euribia, meest milieuvriendelijke cruiseschip

Zowel in de luchtvaart, autobranche als cruisebranche staat duurzaamheid hoog op de agenda. Je kan er van vinden wat je wilt, maar het goede nieuws is dat de cruisebranche ook volop investeert in initiatieven om duurzamer te varen, bij te dragen aan bepaalde projecten en steeds weer de grenzen van mogelijkheden op te zoeken die er op dit moment zijn. Wat dat betreft is MSC een koploper in het ‘vergroenen’ van cruisen.

Je kon het al lezen in onze introductie van dit artikel. Het bijzondere aan de MSC Euribia is dat het op dit moment het meest milieuvriendelijke schip uit de MSC-vloot is.

De eerste cruise, van de scheepswerf in het Franse Saint-Nazaire naar Kopenhagen, verliep zelfs met netto nul uitstoot van broeikasgassen. MSC Euribia is “Built for the future”: “het is het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit en beschikt over de modernste duurzame technologieën om haar impact op het mariene ecosysteem te beperken”, aldus MSC Cruises.

MSC Euribia is op dit moment een van de meest duurzame schepen ter wereld dat ontworpen is met het oog op de toekomst. Dit betekent dat MSC Euribia klaar is voor de toekomstige technologische mogelijkheden en die gemakkelijk kan integreren zodra ze op grote schaal beschikbaar zijn. Hierbij kan je denken aan koolstofneutrale synthetische en andere alternatieve brandstoffen.

Als je het over duurzaamheid hebt, dan komen er diverse facetten bij kijken. Zo is MSC Euribia het tweede cruise schip, net als de MSC World Europa dat op bio-LNG vaart en dat in de toekomst net zero emissie kan uitstoten. LNG is vloeibaar aardgas dat als brandstof wordt gebruikt en dat is momenteel de schoonste scheepsbrandstof die verkrijgbaar is. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van innovatie technologieën en oplossingen waarmee er nog meer bespaard kan worden tijdens een cruisereis en de impact op het lucht- en mariene milieu te minimaliseren.

Zo speelt het design van een (cruise)schip natuurlijk ook een grote rol in het reduceren van energie verbruik. MSC Euribia heeft op dit moment het ‘Best cruise ship design‘ volgens EEDI, (Energy Efficiency Design Index). De MSC Euribia heeft een IMO Energy Efficiency Design Index (EEDI) behaald dat 55% beter is dan momenteel vereist en is bij haar tewaterlating het best presterende cruiseschip ter wereld.

Zo stoot MSC Euribia tot 19% minder broeikasgasemissies per passagier per dag uit dan haar zusterschepen die andere scheepsbrandstoffen gebruiken. MSC Euribia zal tot 44% minder broeikasgasemissies per passagier per dag uitstoten dan schepen die nog maar 10 jaar geleden zijn gebouwd. Hierbij moet je ook in je achterhoofd houden dat de kosten van een cruiseschip zoals MSC Euribia enorm zijn en dat men een cruiseschip in ongeveer 30 jaar afschrijft.

Tijdens de eerste vaart van MSC Euribia heb ik aan boord een presentatie bijgewoond van een panel bestaande uit Shell, CLIA Europe (Cruise Lines International Association), de Finse technologie groep Wärtsilä en de Franse scheepsbouwer Chantiers de l’Atlantique.

Zoals ik al schreef gaat het bij duurzaamheid, niet alleen om uitstoot. Er zullen op allerlei manieren bijdragen geleverd moeten worden om er met zijn allen voor te zorgen dat wij zo duurzaam mogelijk van een (cruise)vakantie kunnen genieten. En dan maakt het niet uit of het een cruise-, vlieg- en/of autovakantie is. Pierfrancesco Vago, de Executive Chairman van de MSC Group geeft aan dat ze de eerste zeecruiserederij zijn die bio-LNG koopt. Het is een signaal aan de markt om nog meer samen te werken met elkaar om LNG op grote schaal bruikbaar te maken.

Zo kan op dit moment bijvoorbeeld 40% van de MSC vloot al gebruik maken van de energie in de haven waar ze aanleggen. Alleen zijn niet alle havens waar cruiseschepen aanleggen al zo ingericht dat het schip kan ‘inpluggen’ in een haven. Als je het hebt over duurzaam cruisen kan je ook denken aan deze mogelijkheden van MSC Euribia:

 1. Licht en warmte optimalisatie;
 2. Optimale reisroutes en snelheden samenstellen;
 3. Vermindering energie behoefte doorvoeren door slimmer te werken;
 4. Een samenwerking van MSC Foundation met Nature Metrics, tijdens de vaart worden er diverse zeemonsters genomen voor onderzoek.

Met een schoon geweten op cruise vakantie kan dus zeker, daarbij lever je als cruisereiziger ook een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de cruisebranche.

Bijzonder is dan weer wel de keuze dat MSC Cruises haar sponsorsamenwerking met de Formule 1 heeft uitgebreid. Zo kan je ook een cruisevakantie naar de Formule 1 boeken, bijvoorbeeld naar Abu Dhabi. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf een enorme F1 fan en vind het dan ook gaaf dat er twee Formule 1 wagens aan boord zijn voor een VR experience. Gezien de populariteit van de Formule 1 en marketing gericht bekeken, is het dan weer geen gekke zet. Laten wij maar zo denken, hoe meer reizigers weten van de nieuwe stap in de richting van duurzame cruisevakanties, des te beter.

🚢Het is een hot topic, hier nóg méér MSC duurzaamheid informatie!

Duurzame cruise met MSC Euribia

Op MSC Euribia kiezen uit 17 hutten en suites

Zoals op elk cruiseschip is er een ruime keuze aan hutten en suites om in te verblijven tijdens je cruisevakantie. Feit is dat een binnenhut (zonder raam) altijd goedkoper is dan een buitenhut met balkon.

Persoonlijk zou ik altijd aanraden om iets meer te betalen zodat je kan genieten van een cruise vakantie in een buitenhut met balkon. Maar die keuze is natuurlijk aan jou en het ligt er ook aan wat voor cruisevakantie je van plan bent te gaan maken. Vaar je bijvoorbeeld elke dag naar een andere stad en ben je alleen in de avond aan boord? Dan is een goedkopere binnenhut zeker het overwegen waard.

Het dekplan van een cruiseschip bekijken kan helpen bij het maken van je keuze voor een van de hutten of suites. Wil je ver bij de kinderclub vandaan zitten of juist dicht bij het zwembad? Heb je last van zeeziekte ook dan kan je beter kiezen voor bijvoorbeeld een buitenhut op een lager dek dan een binnenhut. Waar je op moet letten bij het kiezen van een hut aan boord van een cruiseschip kan je hier lezen.

In totaal zijn er 2419 hutten en suites. Waarvan de suites in de MSC Yacht Club het meeste luxe zijn en de MSC Yacht Club Royal Suite de meest luxe suite aan boord is van de MSC Euribia. De MSC Yacht Club moet je eigenlijk zien als een schip in een schip met butlerservice, een eigen zwembad en whirlpool en speciale restaurants alleen voor MSC Yacht Club cruisegasten. Voor het entertainment aan boord van MSC Euribia zal je dan uiteraard wel de MSC Yacht Club moeten verlaten.

Wat betreft de inrichting, sfeer en stijl van de hutten en suites zijn ze allemaal met elkaar te vergelijken. Er is gekozen voor neutrale tinten in aarde bruin, grijs, beige en wit. Ik hou ervan!

Ben je een wellness liefhebber? Dan is de Grand Suite Aurea Terrace & Whirlpool, met bubbelbad op je balkon, de suite die je moet reserveren tijdens je cruisevakantie met MSC. Hoe gaaf is het als je op je balkon kan bubbelen terwijl je vaart? Luxe suites zoals deze zijn niet alleen weggelegd voor MSC Yacht Club gasten, deze suite bevindt zich namelijk op dek 12 en valt er buiten.

Op de eerste foto hieronder zie je een foto van de 17 m2 grote Deluxe Balcony Aurea hut op dek 8, om precies te zijn is dit hut 8002, waar ik in verbleef. Ik kan dan ook alleen mijn MSC Euribia review en ervaringen delen van het verblijf in deze hut. Op de tweede foto zie je de badkamer van de buitenhut met balkon nummer 8002. Op de derde foto zie je de Grand Suite Aurea Terrace & Whirlpool, met bubbelbad op je balkon.

🚢Ontdek meer over de MSC Yacht Club.
🚢Bekijk alle hutten en suites van MSC Euribia.
🚢Ontdek hier de cruisereizen met Sunweb op dit schip.
🚢Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.

Buitenhut met balkon

MSC Euribia Review en ervaringen

Suite met bubbelbad MSC Euribia Cruise

MSC Euribia Restaurants en bars

Net zoals met de hutten aan boord van een cruise schip, is er op elk MSC schip een ruime keuze aan restaurants. Reserveer jij je MSC cruisevakantie dan wordt je automatisch ingedeeld in één van de restaurants waar je elke avond tijdens je verblijf kan gaan eten.

Daarnaast kan je tegen betaling van een toeslag kiezen voor een diner in een van de andere restaurants. Zin in Sushi bijvoorbeeld? Dan ga je naar de sushibar Kaito Sushi & Robatayaki. Nieuw is dat hier ook Robatayaki wordt aangeboden, oftewel barbecueën op zijn Japans. Trek in Mexicaans? Dan ga je naar het restaurant ‘Holá’. En het bekende Teppanyaki-restaurant is er ook!

In totaal zijn er aan boord van de MSC Euribia 5 hoofdrestaurants, 5 specialiteiten restaurants en 21 bars. Waarvan 16 bars binnen en 5 bars buiten. Voor wie vaker op reis is geweest met MSC Cruises zal het opvallen dat er een nieuw restaurant is aan boord. Restaurant Le Grill is een vis- en vlees restaurant.

Voor een lekker (speciaal) biertje kan je naar de Engelse pub Masters of the Sea. Ook de gerenommeerde Franse chocolatier en patissier Jean-Philippe Maury heeft een Chocolat & Café aan boord. Ook heerlijk, je kan je eigen favoriete chocolade samenstellen. Kies voor melk, puur of wit en kies daarna je eigen toppings voor erboven op.

De Marketplace, (Beverage Station) op dek 15 is het buffetrestaurant en 24 uur per dag open. Hier vind je zowel tijdens het ontbijt, lunch en diner een enorme keuze uit allerlei gerechten. Op geselecteerde tijden kan je hier ook een Grab&Go snack, een ‘Afternoon Snack‘ en/of een ‘Late Snack‘ halen.

Heb je eenmaal plaats genomen aan tafel en wil je bediening aan tafel voor het een of ander? Druk op de knop die op tafel staat en er komt iemand naar je toe. Ideaal voor koffieliefhebbers die graag een espresso of cappuccino drinken want de koffie uit de koffie automaat is geen aanrader. Hou er rekening mee dat er tijdens het ontbijt geen ’tafel setting’ is. Dat betekent dat op de drukste tijden het erg vol kan zijn en je mogelijk een tafel moet delen met andere cruisegasten.

MSC Euribia Restaurants en bars

MSC Euribia Restaurants en bars

MSC Euribia Restaurants en bars

MSC Euribia Restaurants en bars

Nieuw aan boord bij MSC Euribia

Mijn MSC Euribia review en ervaringen zijn persoonlijk en aangevuld met feiten en highlights van MSC zelf die mijn inziens uitgelicht moeten worden. Zelf ben ik een tweede-keer MSC Cruiser en dan kijk je natuurlijk op een andere manier naar dingen dan eerste-keer cruisers of die-hard cruise reizigers. Mijn eerste cruise ervaring was ook met MSC Cruises, hier kan je meer lezen over mijn ervaringen met de MSC Midden Oosten Cruise.

Er zijn natuurlijk MSC Cruise fans die al vaker met MSC op cruisevakantie zijn geweest. Het zou mij niet opgevallen zijn als tweede-keer MSC cruiser, maar Restaurant Le Grill is dus een nieuw restaurant. Le Grill is in de plaats gekomen van de Butcher’s Cut, het American steak house. Restaurant Le Grill is een combinatie van een stijlvolle Franse bistro annex steakhouse.

Ook nieuw is de wijnbar Helios. Het bijzondere aan deze wijnbar is dat die is voorzien van allerlei hippe technologieën. Zo kan je samen plaatsnemen aan een tafeltje waarop een interactieve tafelscherm is bevestigd zodat je alles, maar dan ook echt alles kan ontdekken over de wijnen die je drinkt. Van de herkomst, tot de wijngaard.

Helios wijnbar MSC Euribia bar

MSC Euribia bars

MSC Euribia entertainment aan boord

Aan boord van MSC Euribia hoef je je niet te vervelen als je een paar dagen op zee bent. Er zijn zoveel entertainment mogelijkheden waar je van kan genieten dat je vakantie omvliegt.

 1. Gokje wagen in het casiono;
 2. Theatershows in het Delphi Theater;
 3. Bowlen, VR Formule 1 racen, Hologate Blitz en XD Interactive Cinema;
 4. Big Band at Sea, één van de grootste bigbands op zee (19 muzikanten) in de Carroussel Lounge.

MSC Euribia Entertainment

MSC Euribia entertainment aan boord

MSC Euribia Aurea Spa

Voor cruisereizigers die als eens vaker met MSC Cruises op reis zijn geweest kennen de MSC Aurea Spa mogelijk al. De MSC Aurea Spa aan boord van de MSC Euribia is vrijwel identiek aan de 4 zusterschepen. Alleen de spa- en wellness faciliteiten aan boord van de MSC World Europa is groter en heeft andere faciliteiten.

Wil je even ontspannen en genieten van de spa- en wellness faciliteiten aan boord? Dan moet je bij de MSC Euribia Aurea Spa zijn op dek 7.

Aan boord van MSC Euribia bestaat de MSC Aurea Spa uit de onderstaande spa- en wellness faciliteiten:

 1. Barbershop;
 2. Kap- en nagelsalon;
 3. (Duo) behandelkamers;
 4. Thermal Area met whirlpool, sauna’s, stoombaden, adventure douche en bubbelbed.

Hou er rekening mee dat je in de MSC Aureau Spa altijd badkleding moet dragen en minimaal 18 jaar oud moet zijn. Wil je meer weten over de MSC Aurea Spa aan boord van MSC Euribia. Wij hebben de spa- en wellness faciliteiten compleet uitgelicht in ons digitale Wellness Lifestyle Magazine, Wellness Spots.

🚢Ontdek nog meer over de spa, beauty en fitness bij MSC Cruises.
🚢Meer info over MSC Euribia Aurea Spa en Wellness op Wellness Spots. 

MSC Euribia Aurea Spa

Maar liefst 5 zwembaden aan boord

Er zijn maar liefst vijf zwembaden aan boord van dit schip. Het grote buitenzwembad wordt de Atmosphere Pool genoemd, hier kan je op zonnige dagen heerlijk zonnebaden op de ligbedjes en zwemmen. Het hoofdzwembad, met een oppervlakte van 1.700 m2 is een van de grootste zwembaden op zee. Als je vanaf de Atmosphere Pool op dek 15 de trap naar dek 16 op gaat dan staan daar nog veel meer ligbedden en zijn er ook aan beide kanten twee fijne halve ovale bubbelbaden met uitzicht op zee.

Het binnenzwembad is de Bamboo Pool. Mocht je op een zonovergoten bestemming zijn dan kan het dak er zelfs af en is het net alsof je buiten bent heb ik mij laten vertellen. Enig nadeel van het binnenzwembad is dat hier alleen stoelen beschikbaar zijn en geen ligbedjes staan. Op dek 16, dat je met een trap vanaf dek 15 bij de whirlpools kan bereiken staan nog twee whirlpools. Het leuke is hier dat de whirlpools aan bakboord en stuurboord gelegen zijn zodat je al bubbelend naar buiten kan kijken.

Atmosphere Pool

MSC Euribia review ervaringen

MSC For Me app

Tax free shoppen aan boord

Een van de voordelen van een cruisevakantie is natuurlijk dat als je eenmaal op zee bent, tax free kan shoppen. Als het cruiseschip zich namelijk in internationale wateren bevindt kunnen er belastingvrije aankopen worden gedaan. En shoppingliefhebbers boffen aan boord van MSC Euribia, want geen enkel ander schip heeft een groter winkelcentrum dan MSC Euribia.

Heb je nog wat extra zonnebrand nodig, zwembroek vergeten, een nieuwe zonnebril nodig, wil je die lekkere fles drank in je hut opdrinken of je lievelingsgeurtje kopen? Doe het aan boord, als je op zee bent.

Shoppen aan boord MSC Euribia Cruise

Tax free shoppen aan boord cruisevakantie

Hou hier rekening mee tijdens ‘Maiden Voyage’

Ik was aan boord tijdens de eerste vaart en dat betekende dat ook alle medewerkers voor de eerste keer écht aan het werk zijn met gasten. Er ging dan ook wel het een en ander mis en soms duurde het bestellen van een drankje lang.

Hou daar rekening mee dat er tijdens een ‘Maiden Voyage’ (de eerste cruise reizen) het mogelijk nog niet zo vlekkeloos loopt omdat de medewerkers nog niet op elkaar ingespeeld zijn.

🚢Ontdek hier de cruisereizen met Sunweb op dit schip.
🚢Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.

De highlights aan boord volgens MSC zelf

Je hebt mensen die voor de eerste keer op cruisevakantie gaan, er zijn vakantiegangers die wel eens cruisen, je hebt MSC fans en die hard cruisereizigers die met alle rederijen ter wereld wel eens de zee hebben getrotseerd.

Ben je al vaker met MSC op cruisevakantie geweest dan zal je aan boord van de MSC Euribia andere dingen opvallen dan reizigers die voor de eerste keer gaan cruisen met MSC. Wat voor type cruisereiziger je ook bent, hierbij een paar highlights uitgelicht volgens MSC zelf:

 1. Geen enkel ander schip heeft een groter winkelcentrum dan MSC Euribia;
 2. Aan boord zijn 21 bars en 10 restaurants. Een nieuw restaurant is Le Grill en bij Kaito Sushi & Robatayaki wordt nu ook Japans barbecueën aangeboden;
 3. Kijk omhoog als je door de Galleria Euribia wandelt, hier zie je namelijk de langste (92 meter) LED-Dome op zee, waar regelmatig mooie projecties op te zien zijn;
 4. Het Delphi Theater met 945 zitplaatsen biedt elke avond live-entertainment van wereldklasse met een volledig zevendaags programma van grote productieshows;
 5. De Carousel Lounge aan de achterkant van het schip heeft een nieuwe lay-out, die een nog mooier panoramisch uitzicht op de oceaan biedt met twee overdekte terrassen;
 6. Bekijk het kunstwerk, Street. 2023, van de Britse kunstenaar Julian Opie in de bar l’Atelier du Voyageur. Het kunstwerk is een groot LED-scherm van 11 x 2 meter met wandelende figuren dat in opdracht werd gemaakt voor MSC Euribia;
 7. De Kids Area is uitgebreid met een totale binnenruimte van 700 m². Er zijn zeven kamers, elk voor verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar. Nieuw is het MSC Foundation Lab, waar kinderen kunnen leren over milieuthema’s en digitale technologieën;
 8. Er zijn maar liefst 5 zwembaden aan boord en een Ocean Cay AquaPark. Dit is een van de  grootste en meest uitgebreide waterparken op zee, met drie waterglijbanen. Daarnaast is er boven de glijbanen ook een Himalayan Bridge, een touwbrug op ruim 60 meter boven zee.

*Check hier de cruisereizen met Sunweb op dit schip.
**Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.

Nieuw aan boord MSC Euribia

Kids Area MSC Euribia

Waterpark op zee MSC Euribia

Ocean Cay AquaPark glijbanen MSC Euribia

MSC Euribia dekkenplan/deckplan

Het dekkenplan van de MSC Euribia kan onder andere handig zijn om uit te zoeken in wat voor soort hut of suite je zou willen verblijven.

Op de eerste foto zie je een screenshot van het dekkenplan dat is weergegeven op de website van MSC. De tweede foto is een afbeelding van het dekkenplan, Marion Island dek 8. Bij elke lift hangt een plattegrond dus je hoeft nooit lang te zoeken waar je bent en waar je naar toe moet. Binnen 1,5 dag ken je de looproutes op het cruiseschip door en door.

Via de link hieronder kan je helemaal naar het einde van de pagina scrollen en het dekkenplan per dek bekijken.

🚢Bekijk hier het MSC dekkenplan.
🚢Ontdek hier de cruisereizen met Sunweb op dit schip.
🚢Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.

MSC Euribia dekkenplan/deckplan

Dekkenplan MSC Euribia Deckplan

Download MSC For Me app voordat je aan boord gaat

Ga goed voorbereid op reis! Check je reisverzekering, zorg dat je al je vakantiespullen hebt ingepakt én download de MSC For Me app.

De app is super handig omdat al je reisgegevens erin staan. Het ‘Daily Program’ dat dagelijks in je hut of suite klaarligt kan je ook online inzien. En heb je een show gezien die je wilt zien tijdens je MSC cruisevakantie? Voeg het toe aan je online agenda en je krijgt vanzelf een melding als het zover is.

Wil je een excursie aan land boeken, een massage reserveren of meer informatie opzoeken? Het kan allemaal met de MSC For Me app.

MSC For Me app

Ook op reis met MSC Euribia?

Ben jij helemaal enthousiast geworden en wil je ook op reis met het nieuwste cruise schip van MSC Cruises? Je kan tijdens de zomermaanden aan boord stappen van MSC Euribia in Kiel.

Vanaf oktober 2023 kan je ook in Zeebrugge en Rotterdam aan boord stappen van MSC Euribia.

🚢Ontdek hier alle cruise aanbiedingen van MSC.
🚢Zie hier alle cruise aanbiedingen aan boord van dit schip.

Noord-Europa: de “Parels van het Noorden”

De MSC Euribia wordt ingezet voor de “Parels van het Noorden”-cruises. De zeven nachten durende cruises vertrekt uit Zeebrugge en doet Le Havre aan in Frankrijk, Southampton in het Verenigd Koninkrijk, Hamburg in Duitsland en Rotterdam in Nederland.

🚢Bekijk hier alle cruise aanbiedingen van MSC.
🚢Overzicht cruise aanbiedingen aan boord op dit schip.
🚢Ontdek hier alle cruisereizen met Sunweb op dit schip.
🚢Check de reizen met Sunweb, hier met TUI en hier met Cruisereizen.

MSC Euribia review ervaringen

Heeft dit artikel met MSC Euribia review ervaringen
jou geholpen in je keuze voor een cruisevakantie?

 

Foto credits in dit artikel zijn onder andere voor Ivan Sarfatti en Anthony Devlin Getty Images voor MSC Cruises.
Print Friendly, PDF & Email