Hou jij van avontuur tijdens je vakantie en je bestemming op een bijzondere manier ontdekken? Scheur dan naar beneden op een mountainkartbaan in Oostenrijk! Een van de mooiste tracks is misschien wel de Mountainkart in de Wildkogel Arena bij Bramberg.

Mountainkart in Wildkogel Arena

Dol op avontuur, snelheid en mooie uitzichten? Dan moet je eens een van de mountainkartbanen in Oostenrijk op je bucketlist zetten! Een van de mooiste locaties hiervoor is de mountainkart in de Wildkogel Arena bij Bramberg vanwege de uitzichten.

Wat mij betreft is mountainkarten in de bergen één van de gaafste zomer activiteiten in de bergen. Ik ben zelf al eens gaan mountaincarten in het Zwarte Woud in Baiersbronn en ik ontdekte nu deze mooie mountainkartbaan in de Wildkogel Arena.

In de zomermaanden is het mountainkarten in de Wildkogel Arena één van de populairste zomer activiteiten. Je stapt in je bergkart bij het bergstation van de Smaragdbahn waarna je kan genieten van een, maar liefst vier kilometer lange mountainkartbaan naar beneden.

Vergis je niet, dit is een avontuur waarbij je hoge snelheden kan halen op de driewielercarts als je de mountaincartbaan af racet, dus zorg voor goed schoeisel. Zeker tijdens het soms pittige bochtenwerk! Uiteraard bepaal je zelf je snelheid, het gaat erom dat je geniet van deze zomer activiteit in de bergen.

Heb jij je adrenaline shot te pakken en ben je met een ‘Big Smile’ op het middelstation op een hoogte van 1624 meter aangekomen? Dan kan je ook met de Smaragdbahn weer naar boven, want deze kabelbaan brengt je samen met je kart weer naar de top voor nog een adrenaline ronde met geweldige uitzichten.

Deze mountaincartbaan is geopend tijdens de zomer als de Smaragdbahn bij Bramberg ook geopend is. Voor de prijzen voor deze zomer, de huurvoorwaarden, precieze openingstijden en de minimumleeftijd en lengte van kinderen verwijs ik je graag naar de link hieronder.

*Ontdek hier de prijzen en openingstijden.
**Bekijk hier al mijn vakantie tips voor Oostenrijk.
***Meer inspiratie voor zomer activiteiten in Wildkogel Arena.
****Fietsliefhebber? Ontdek alles over fietsen in Wildkogel Arena.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Mountainkart Wildkogel Arena Oostenrijk

Tips voor mountaincarten in de bergen

Ga je voor de eerste keer mountainkarten in Oostenrijk? Dan is het goed om te weten dat je niet op je slippers bij het bergstation aankomt. Je moet goede schoenen dragen wil je in een mountainkart in de Wildkogel Arena stappen.

Bij het verzamelpunt waar de mountainkartbaan in Bramberg start krijg je uiteraard helmen. Daarna is het een kwestie van ‘gewoon gaan’, goed meebewegen met je lichaam bij de bochten en een snelheid aanhouden waar jij je prettig bij voelt. En vooral ook genieten van het uitzicht!

Zomer activiteiten Wildkogel Arena

Locatie mountainkartbaan Wildkogel Arena Bramberg

Het startpunt van de mountainkartbaan in de Wildkogel Arena is bij het bergstation van de Smaragdbahn in Bramberg.

*Bekijk hier de precieze locatie op Google Maps

Mountainkarten Oostenrijk

Voel jij al de kriebels in je buik van het idee dat jij op deze
mountainkart de Wildkogel Arena ontdekt?

Print Friendly, PDF & Email