Bike in, bike out vanuit een sportresort en geniet van een mountainbike vakantie in Hopfgarten. De regio Hohe Salve in de Kitzbüheler Alpen biedt vele mogelijkheden voor allerlei soorten liefhebbers van fietsvakanties.

Een mountainbike vakantie in Hopfgarten in de regio Hohe Salve

Ontdek jij een vakantiebestemming het liefste al trappend op de fiets? Dan is een bike in, bike out hotel de ideale verblijfsplaats voor jou. Voor de deur van Das Hohe Salve Sportresort ligt een uitgebreid netwerk aan fietspaden voor alle niveaus. Dit sporthotel is zelfs ‘erkend elitepartner van Mountainbike Holidays’, vanwege onder andere de vele faciliteiten die belangrijk zijn voor fietsvakanties.

Of je nu iemand bent die geniet van een rustige fietstocht, een mountainbike liefhebber bent, lekker rustig op een e-bike de omgeving wilt verkennen, van racefietsen houdt of een gravelbiker bent. Deze regio staat bekend als een plek waar voor ieder niveau fietsavonturen zijn te beleven. Je kan er zelf op uittrekken met de fiets of een reservering maken voor een begeleide fietstocht zodat je onder leiding van professionals de omgeving gaat ontdekken.

En wil je een dagje iets anders doen tijdens je vakantie, maar wel actief bezig zijn? Ook dan zit je goed in dit sporthotel waar bewegen en ontspannen centraal staat. Tijdens de zomervakantie staat de regio Hohe Salve en de Kitzbüheler Alpen in het teken van het beleven van allerlei activiteiten. Van wandelen, zwemmen, tennis, klimmen tot golfen, paragliden, raften, canyoning en nog veel meer. Nog even de highlights op een rij voor een fietsvakantie in deze regio:

 1. Ongeveer 1000 kilometer aan fietspaden;
 2. Ruim 800 kilometer aan mountainbikeroutes;
 3. Keuze uit tal van downhill- en singletrails voor de adrenalinekick, evenals geasfalteerde kronkelige wegen.

Ga je op fietsvakantie naar Oostenrijk, dan zijn er dingen die natuurlijk extra belangrijk zijn om volop actief bezig te zijn en te genieten. Niet alleen jijzelf, maar ook je fiets moet goed worden verzorgd. Hieronder hebben wij een paar van de voorzieningen en mogelijkheden op een rij gezet van dit gecertificeerde fietshotel:

 1. Reparatie service (indien nodig);
 2. Fietsinformatiehoek met overzicht;
 3. VIP-fietsverhuur via Intersport Oberhauser;
 4. Afsluitbare fietsenstalling met cameratoezicht;
 5. Wasplaats met hogedrukreiniger en fietsreinigingsmaterialen;
 6. Voorzieningen voor het drogen van fietsen en fietskleding;
 7. E-grindfietsverhuur direct bij het resort, inclusief een gratis privé-grindtocht (eerste keer huren);
 8. Een onderhoudsplaats voor uw fiets: uitgerust met een werkbank, gereedschap, reservebinnenbanden en pompen.

Waar je in de winter skiet, daar kan je in de zomer uitdagende mountainbike afdalingen maken. In de regio Tirol staan in totaal ​​ongeveer 3000 singletrails en ongeveer 6000 kilometer aan mountainbikeroutes klaar om al trappend ontdekt te worden. Twee van de meest populaire routes voor mountainbikers zijn:

 1. Bike Trail Tirol: gaat over 32 etappes door het gebied en is daarmee het langste aaneengesloten mountainbikecircuit in de Alpen;
 2. Bikeschaukel Tirol: maakt het mogelijk om via de kabelbaan 15.000 meter hoogte achter je te laten. Wat betekent dat een unieke mix van avontuur en plezier mogelijk is.

♥ Nog meer info over fietsvakantie en fietsroutes;
♥ Ontdek hier alles over dit resort in Hopfgarten-Markt;
♥ Bekijk de reizen naar dit hotel ook via TUI en via Sunweb.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Fietsvakantie Hohe Salve regio

Speciale arrangementen voor fietsers en wandelaars

Het sportresort in het Tiroolse Hopfgarten omschrijft zichzelf als; “een uitstekend adres voor een powerbreak”. Hier houdt je je fysieke conditie op peil en/of je versterkt het en je doet energie op voor meer mentale veerkracht. Dit hotel, dat onderdeel is van de Pletzer Resorts heeft een, op sportwetenschap gebaseerd Move & Relax-concept ontwikkeld. Centraal bij dit concept staat actieve beweging, individuele ontspanning en gezonde voeding.

Bikepower met personal training van april tot november, prijs per persoon vanaf €588,-.

 1. Vanaf 3 overnachtingen inclusief ontbijt en diner (= 4 Power Days);
 2. 1 x Personal training, 1 x begeleide e-mountainbiketocht met deskundige MTB-gidsen van het hotel;
 3. 2 x Fietshuur, gratis gebruik van fietswerkplaats en fietsenstalling, drinkfles, Move & Relax-ruimte incl. groepstrainingen en activiteitenprogramma.

Wandelbreak in de Kitzbüheler Alpen van mei tot oktober, prijs per persoon vanaf €459,-.

 • 2 dagen Kitzbüheler Alpen Card, 1 x wandelkaart;
 • Vanaf 3 overnachtingen inclusief ontbijt en diner (= 4 Power Days);
 • Gebruik Move & Relax-ruimte inclusief groepstraining en activiteitenprogramma.

♥ Bekijk hier alle speciale hotel arrangementen

Wandelvakantie Kitzbühler Alpen

Krijg jij al zin in een fietsvakantie in deze regio?

Print Friendly, PDF & Email