Het is volop zomer en vele reizigers trekken er weer op uit om de wereld te ontdekken. Ben jij iemand die met je telefoon een paar foto’s maakt ter herinnering of schiet je vele GB vol aan foto’s om nog eens na te genieten van je reis? Behoor je tot de tweede categorie dan ben ik benieuwd wat jij met die reisfoto’s doet. Kijk je er nog wel eens naar? Laat je ze zien aan vrienden en familie? Deel je ze via social media of print je misschien wel een paar vakantiefoto’s? Of laat je fotoboeken afdrukken van elke reis? Er zijn zoveel mogelijkheden om je vakantiefoto’s te gebruiken dat ik graag mijn tips deel.

Creëer reisherinneringen met je vakantiefoto’s

Kom jij net terug van vakantie en heb je al je vakantiefoto’s op de computer geüpload? Zorg er dan voor dat je direct een back-up maakt. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb inmiddels enkele tienduizenden foto’s en nog meer GB aan videomateriaal van alle reizen die ik gemaakt heb. Ik moet er niet aan denken dat ik ineens bestanden kwijt zou raken of nooit meer terug zou kunnen zien.  Je kan namelijk zoveel leuke dingen doen met je vakantiefoto’s.

Dauner-Maare-Eifel-Duitsland

Creatief met vakantiefoto’s

De beste, gekste of leukste vakantiefoto’s verzamelen in een fotoalbum, die ene mooie zonsondergang laten afdrukken op canvas, een toffe tuinposter om je tuin op te vrolijken, thee drinken met vriendinnen uit mokken waarop een foto van jullie laatste vakantie staat, die ene foto met die grote Duitse bierpul in je handen laten afdrukken op bierviltjes voor tijdens het eerstvolgende feestje. Zelf ben ik ook fan van het maken van fotocollages, alle vakantieherinneringen bij elkaar op een plek. Je ziet, je kan het zo gek niet bedenken of je kan ergens je reisfoto’s op laten drukken.

Vorig jaar heb ik mijn eigen fotocollage samengesteld van al mijn tofste reismomenten, de avonden met vrienden die ik nooit zal vergeten en de te gekke momenten met mijn familie. Check zeker even de onderstaande tips voor het maken van een fotocollage van je vakantiefoto’s:

1. Selecteer van te voren in een aparte map alle foto’s die je wil gebruiken
2. Zorg voor een goede en steady internetverbinding
3. Neem er de tijd even voor, minimaal een uur
4. Beslis over de afmeting, groot, middel of klein
5. Wil je een staande, liggende of vierkante collage

Een (tuin)poster van je mooiste reisfoto 

Vroeger hing mijn kamer vol met posters van tropische stranden en donkerrode zonsondergangen. Inmiddels heb ik met al mijn reizen zoveel foto’s kunnen maken waar er een paar tussen zitten waar ik erg trots op ben. Als ik ooit mijn eigen huisje ga inrichten dan laat ik zeker een paar posters drukken van mijn vakantiefoto’s. Tof vind ik ook vooral de tuinposters die tegenwoordig helemaal hip zijn. Ik zie vele tuinen steeds vaker opgefleurd worden met mooie tuinposters.

Tuinposter-Poster

Een vakantiekaart versturen met je eigen foto

Tegenwoordig gaat alles digitaal maar soms is het zo leuk om gewoon weer eens ouderwets post te ontvangen. Wedden dat jouw oma of opa het waardeert als je een vakantiekaart uit het buitenland stuurt om te laten weten dat alles goed met je gaat? Hoe leuk is het dan als je gewoon je eigen vakantiefoto kan versturen per post. Je gaat naar de website van Webprint.nl en voor je het weet heb je een eigen vakantiekaart gemaakt. Een nadeel, je mist dan natuurlijk wel die leuke postzegel en een poststempel uit het land zelf.

Eifel-Vakantiekaart

Wat doe jij het liefste met jouw vakantiefoto’s? 

Print Friendly, PDF & Email