Ga je op vakantie naar Jersey, dan wil je natuurlijk van alles ondernemen, zien en doen op Jersey eiland. Van de beste bezienswaardigheden bekijken tot de autorijden langs de mooiste uitzichtpunten op Jersey, één van de Kanaaleilanden.

De mooiste uitzichtpunten op Jersey eiland – Kanaaleilanden

De mooiste uitzichtpunten op Jersey bekijken is zeker iets wat je moet doen op het eiland. Wat echt de mooiste plekken zijn is natuurlijk deels afhankelijk van waar je van houd. Maar hou je van natuur, kliffen, rotsen, de zee en vergezichten, dan moet je wat mij betreft een auto huren op Jersey en deze uitzichtpunten gaan bekijken.

Volgens de locals, de Jersians is 4 á 5 dagen op het eiland ideaal om alle bezienswaardigheden en mooie uitzichtpunten op Jersey te ontdekken. In dit artikel vind je mijn persoonlijke overzicht met wat ik de mooiste uitzichtpunten op Jersey eiland vind. Ik heb het uitkijkpunt bij Plémont Beach apart uitgelicht, want daar viel zoveel over te schrijven.

*Bekijk hier alle tours en excursies op Jersey;
**Handig! Mijn kleding tips voor de Kanaaleilanden;
***Ook leuk! Volg een bijzondere yoga les op Jersey bij kasteel;
✈ Zin om te gaan? Check hier de vluchten naar Jersey via Skyscanner;
🚗Ontdek hier al mijn tips en ervaringen voor een auto huren op Jersey Kanaaleilanden;
🚗Vergelijk de autohuurprijzen via EasyTerra voor Jersey, bekijk prijzen vanaf Jersey Airport (JER).

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Mooie uitkijkpunten Jersey

Leuke autoroute langs uitzichtpunten noordkust Jersey

Start je huurauto motor en trek erop uit! Wat mij betreft moet je zeker naar de noordkust van Jersey rijden. Daar heb je zulke mooie uitzichtpunten. Zorg dat je eerst de getijden tabel checkt voor Jersey zodat je bij eb aankomt bij Plémont Beach. Dan kan je namelijk ook de grot in, over het strand wandelen en de waterval bewonderen.

  1. Start bij Bonne Nuit Bay;
  2. Stop bij Sorel Point;
  3. Rij naar Devil’s Hole;
  4. Ga verder naar Plémont;
  5. En stop bij Grosnez Castle.

Wandelroute langs de kust van Sorel Point naar Devil's Hole

Uitzichtpunt Bonne Nuit Bay

Het is natuurlijk maar net waar jij je autoroute langs mooie uitzichtpunten op Jersey wil starten. Wij beginnen bij het uitzichtpunt Bonne Nuit Bay. Persoonlijk vind ik dit niet het mooiste uitzichtpunt, maar wij reden er wel langs en zijn dan ook gestopt. Er is niet echt een plek waar je kan stoppen met je huurauto, dus wij hebben voor het gemak de auto even geparkeerd op de inham van een oprit bij een villa met uitzicht over de baai.

Mooiste uitzichtpunten op Jersey

Uitkijkpunt Sorel Point

Kijk dit is dan zo’n uitzichtpunt op Jersey dat je echt wilt zien. De weg naar het uitkijkpunt Sorel Point alleen is al de moeite waard. Je rijdt over een smal geasfalteerd weggetje naar het eindpunt vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de mooie noordkust van Jersey met haar kliffen.

Wij zijn na ons bezoek aan het uitzichtpunt bij Sorel Point met de huurauto naar en uitkijkpunt en wandelpad bij Devil’s Hole gereden. Je kan ook de onderstaande wandelroute volgen langs de kust.

*Bekijk ook deze wandelroute langs de kust van Sorel Point naar Devil’s Hole.

Mooiste uitzichtpunten op Jersey - Kanaaleilanden

Bijzonder uitzichtpunt en wandelpad bij Devil’s Hole

Alleen vanwege de naam al is het uitzichtpunt Devil’s Hole, de moeite waard. Je kan je huurauto gratis parkeren op het parkeerterrein van café restaurant “The Priory Inn Devils Hole”. Hier start de wandelroute naar het uitkijkpunt Devil’s Hole.

Het eerste stuk is een geasfalteerde weg, waar rechts langs het pad ineens een inmens groot duivel beeld opdoemt. Even dacht ik, dit is het, de duivel staat hier. Maar de weg gaat verder en veranderd in een kronkelend pad. Deze wandelroute op Jersey is niet geschikt voor minder valide mensen en/of mensen die slecht ter been zijn. Na het kronkel pad, volgt er een trap met zo’n 25 treden.

Wel leuk als je hier vroeg in de ochtend bent, wij hebben een paar konijnen op de trap gespot. Vervolgens leidt een verhard grindpad je langs de kust, rondom de rots naar het uitkijkpunt op de kliffen bij Devil’s Hole. Links van het uitkijkpunt bevind zich een groot gat, ofwel de natuurlijke krater Devil’s Hole, dat in de loop van de eeuwen in de kustlijn van Jersey is geërodeerd. De krater is ongeveer 30 meter breed en 60 meter diep. Wie weet ben jij een van de gelukkigen die vanaf hier dolfijnen en puffins kan spotten.

Bezienswaardigheden Jersey

Wandelroute Devil's Hole Jersey

Ga met eb én vloed naar uitkijkpunt Plémont

Een leuk weetje over Jersey is dat het Kanaaleiland een van de grootste getijdenverschillen ter wereld heeft, de derde om precies te zijn. Als het eb is op Jersey, dan verdubbelt Jersey bijna in omvang. Deze bijzondere getijdenstromen kan je onder andere erg goed zien bij Plémont Beach. Wat mij betreft moet je deze locatie dan ook bij eb en bij vloed bezoeken.

Toen ik eenmaal begon te schrijven over het uitkijkpunt Plémont Beach, de Plémont grotten en de natuurlijke ‘Rock Pools’, was het verhaal ineens zo lang, dat ik heb besloten er een apart artikel van te maken.Daarin staat ook nog een tip voor een korte wandeling naar de ‘Two Giant Puffins’ en een paar tips voor parkeren bij Plémont Beach.

*Handig! Bekijk hier de Jersey getijden tabel.
**Bekijk hier ons complete artikel over het uitkijkpunt Plémont Beach.

Uitzichtpunt Jersey

Stop bij Grosnez Castle

Helaas, vanwege de tijd moest ik het uitkijkpunt bij Grosnez Castle helaas overslaan. Zonde, want het is een mooie plek. Daarom noem ik dit kasteel toch, zodat jij er wel naar toe kan. Er is alleen nog een poort over van het uit de 14e eeuw stammende Grosnez kasteel dat is gelegen in de noordwestelijke hoek van het eiland Jersey op de Kanaaleilanden.

Geniet van uitzicht bij de “Cliff Paths” fiets / wandelroutes, o.a. nabij Jersey Zoo

Rij naar een van de “Cliff Path” routes, parkeer je huurauto in de buurt en ga wandelen langs de kust. Een van de wandelroutes langs de kust die je wat mij betreft echt moet zien, is het Cliff Path op zo’n 10 minuten lopen van de Jersey Zoo. Kijk maar eens naar de foto’s hieronder! En ben je meer een fietser dan een wandelaar? Dan kan je hier ook mountainbiken, zoals je ziet.

Voor een bezoek aan de Cliff Path wandelroute die je hieronder ziet, kan je het beste je auto parkeren bij de Jersey Zoo. Vanaf daar kan je in ongeveer 10 minuten naar het startpunt van de Cliff Route wandelen. Let op, er is geen wandelpad, dus je zal deels over de weg en door de berm er naar toe moeten wandelen.

*Bekijk hier de route van de Jersey Zoo naar het startpunt van de klif wandelroute langs de kust

Mooiste uitzichtpunten op Jersey

Wandelroutes langs de kust Jersey eiland

Mountainbiken Jersey eiland

Uitzichtpunten bij kastelen op Jersey

Er zijn twee kastelen op Jersey van waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt op de omgeving. Los van het uitzicht, moet je allebei de kastelen op Jersey zeker bezoeken. Beide kastelen behoren tot de top 10 beste bezienswaardigheden op Jersey:

  1. Elisabeth Castle;
  2. Mont Orgueil Castle.

*Voordeel tip > koop online de Jersey Heritage pas en bezoek 4 bezienswaardigheden op Jersey voor de prijs van 3.

Bezienswaardigheid op Jersey, dat is Elisabeth Castle

Elisabeth Castle, nummer één bezienswaardigheid op Jersey

De nummer één bezienswaardigheid op Jersey, dat is Elisabeth Castle. Elizabeth Castle verdedigt Jersey al meer dan 400 jaar. Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn persoonlijke favoriet, maar het is wel een kasteel dat je moet bezoeken. Alleen al vanwege het feit dat je er met eb naar toe kan lopen. Elisabeth Castle ligt namelijk op een rotsachtig eilandje in St. Aubin’s Bay.

Is het vloed? Geen probleem! Je kan Elisabeth Castle nog steeds bezoeken, je stapt dan aan boord van een amfibievoertuig dat je door het water naar het kasteel brengt. Men noemt het ter plaatse de; ‘amfibische kasteelveerboot’.

*Bekijk alles over Elisabeth Castle op Tripadvisor;
**Voordeel tip > koop online de Jersey Heritage pas en bezoek 4 bezienswaardigheden op Jersey voor de prijs van 3.

Elisabeth Castle Jersey

Elisabeth Castle uitkijkpunt

Woww, ga naar de top van Mont Orgueil Castle voor uitzicht

Mont Orgueil Castle is één van de top bezienswaardigheden op Jersey die je tijdens je vakantie moet bezoeken. Vanaf dit 800 jaar oude middeleeuwse kasteel heb je een geweldig uitzicht over de Royal Bay van Grouville. Het kasteel Mont Orgueil is een van de mooiste en meest historische locaties van Jersey Heritage.

Ben je toe aan een beetje ontspanning? Dan is het leuk om te weten dat je hier een les kasteel yoga kan ervaren. Mont Orgueil Castle is namelijk één van de Jersey Heritage locaties waar je yoga op Jersey kan beleven.

🧘Ontdek hier alles over yoga op Jersey op de Kanaaleilanden.
*Voordeel tip > koop online de Jersey Heritage pas en bezoek 4 bezienswaardigheden op Jersey voor de prijs van 3.

Bezienswaardigheden Jersey

Uitzicht vanaf Mont Orgueil Castle

Yoga op Jersey Kanaaleilanden

Auto huren tips en ervaringen voor Jersey op Kanaaleilanden

Heb jij al zin om deze mooie uitzichtpunten zelf te gaan bewonderen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email