Heb jij reisplannen voor een rondreis in het zuiden van Zweden en ben je gek op het strand? Ontdek hier de mooiste stranden van Zuid Zweden. Want een strandvakantie naar Zweden is helemaal niet zo gek als het misschien klinkt.

Mooiste stranden van Zuid Zweden

Ik ben gek van het strand en woon dan ook niet voor niets op Scheveningen, vlakbij het strand. Overal ter wereld waar ik kom ga ik graag op zoek naar de mooiste stranden ter plaatse. Onlangs maakte ik een rondreis in Zweden en daarbij ging ik dus ook op zoek naar de mooiste stranden van Zuid Zweden.

Ik werd blij verrast tijdens mijn rondreis door Zuid Zweden. In het zuiden van de regio Skåne kan je een prachtige roadtrip maken langs de Zweedse Rivièra. Laat je verrassen door uitgestrekte witte zandstranden in natuurparken, verborgen baaien als je even doorwandeld waar niemand is, groene weilanden die uitmonden in zee en leuke bad- en havenplaatsjes langs de zuidkust en op het schiereiland.

En het mooie is, je bent zo in het zuiden van Zweden. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport vlieg je in nog geen 1,5 uur naar Kopenhagen. Vanuit daar spring je op de trein naar het Centraal Station in Malmö. Die treinreis duurt nog geen 30 minuten! Als je dan in Malmö je huurauto ophaalt kan je binnen vier uur na vertrek al met je voeten in het witte zand op Skänor Beacht staan. De afstanden zijn allemaal relatief kort, afhankelijk van wat je wilt zien natuurlijk, en dat zorgt ervoor dat je in korte tijd veel kan beleven. Wat mij betreft moet je in elk geval de onderstaande mooiste stranden in Zuid Zweden hebben gezien.

  1. Skänor Havsbad
  2. Falsterbo Strandbad
  3. Stranden in Stenshuvud National Park, één van de mooiste nationale parken in Zuid Zweden.

*Uiteraard zijn er natuurlijk nog véél meer mooie stranden in Skåne te vinden. Check daarom de link die leidt naar Visit Skåne voor nog meer reistips voor mooie stranden in Zuid Zweden.

Ontdek de Zweedse Riviéra, een strandvakantie Zweden

Skänor Havsbad

Op ongeveer een half uur rijden ten zuiden van Malmö vind je Skänor Havsbad, oftewel het strand van Skänor. Het strand is langgerekt en staat bekend om haar leuke gekleurde strandhuisjes. Die strandhuidjes zijn van lokale mensen die in de huisjes hun strand- en/of watersport spullen opbergen.

Je kan er met de auto gratis parkeren. Hou er wel rekening mee dat het druk kan zijn richting het schiereiland want er is maar één weg. Dus is het echt een zomerse dag? Ga er dan vroeg naar toe zodat je ook zeker weet dat je een parkeerplaats kan bemachtigen.

Skänor Havsbad

Falsterbo Strandbad

In het zuidwesten van Zweden vind je het schiereiland Falsterbo-Skänor. Het strand van Falsterbo grenst direct aan het strand van Skanör. Wij hebben de auto gratis geparkeerd op het parkeerterrein bij het Falsterbo strandbad en zijn via een smal bospaadje door de duinen naar het witte strand gelopen.

Er zijn hier geen strandtenten dus neem zelf wat lekkers te drinken en te eten mee voor een picknick. Paardensportliefhebbers die dit artikel ook lezen kennen Falsterbo waarschijnlijk van de Falsterbo Horse Show die hier elk jaar de eerste week van juli plaatsvind.

Falsterbo Strandbad

Stranden in Stenshuvud National Park

Aan de oostkust van Zweden, ten zuiden van de appel hoofdstad Kivik, vind je Nationaal Park Stenshuvud. Vanaf de kustweg 9 staat het Nationale Park Stenshuvud goed aangegeven. Wat mij betreft raad ik je aan om direct de eerste afslag te pakken als je vanuit het zuiden komt. Rij je vanuit Kivik, rij dan wat verder door totdat je hier bent. Vanaf de parkeerplaats, waar je overigens gratis kan parkeren, sta je zo bij het bezoekerscentrum Naturum dat gratis te bezoeken is.

Hier staan duidelijk allerlei wandelingen aangegeven door Nationaal Park Stenshuvud. Hier kan je heerlijk wandelen over de heide, klimmen over de rotsen en uren wandelen over de witte stranden.Wij kozen ervoor om naar het uitzichtpunt bij de vuurtoren te lopen en onderweg een stuk over de mooie stranden in het nationale park te wandelen.

Stranden in Stenshuvud National Park

Ontdek de Zweedse Riviéra, een strandvakantie Zweden

Ik hoor je denken; ‘een strandvakantie naar Zuid Zweden’? ‘Ik ga wel naar het zuiden van Europa! Dat laatste mag natuurlijk altijd maar wil je eens iets anders dan is een strandvakantie in Zweden de overweging waard. Die laatste week van juni dat het bloedheet was in Nederland toen stegen de temperaturen in het zuiden van Zweden ook naar de 28 tot 30 graden. Prima temperaturen voor een noordelijke strandvakantie.

Droom weg naar lange witte zandstranden, kleurrijke badhuisjes, duinen en groene weilanden aan zee. En genieten van een strandvakantie in Zweden aan de Zuid-Zweedse Rivièra.

Zuid Zweden kaart

Wil jij naar de mooiste stranden van Zuid Zweden? Tijdens mijn rondreis heb ik een Google Maps kaart gemaakt waarop ik alle locaties heb ‘gepind’ waar ik ben geweest. Met deze Zuid Zweden kaart kan jij eenvoudig navigeren naar de stranden die jij wilt zien.

Alle rode parasolletjes verwijzen naar de stranden die ik heb bezocht in Zweden. De kaart van Zuid Zweden is nog veel uitgebreider, zo vind je er ook tips voor bezienswaardigheden in Skåne, wellness ideeën voor in de regio, leuke eet- en drink adresjes en tips voor de mooiste natuurparken in Zuid Zweden.

Reistips voor rondreis door Zuid Zweden 

Check de onderstaande reistips voor een rondreis door Zuid Zweden en bekijk de handige Google Maps kaart waarop allerlei leuke reistips zijn weergegeven inclusief informatie.

  1. Bezoek één van de mooiste nationale parken in Zuid Zweden;
  2. Ga paardrijden in Zweden, naar Falsterbo of stoeterijen bezoeken?
  3. Alle auto huren tips en ervaringen voor Zweden lees je hier;
  4. Slapen bij Nederlanders in een vakantiehuis met zwembad en sauna;
  5. Alle tips voor sauna’s in Zweden en bekijk deze sauna boven zee in Helsingborg en deze openbare sauna in Zuid Zweden boven zee.

Reistips voor rondreis door Zuid Zweden 

Zou jij ook wel eens de mooiste stranden van Zuid Zweden willen ontdekken?

Print Friendly, PDF & Email