Reisplannen naar de Costa Blanca? Dit zijn wat mij betreft de mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca die je moet zien. Vlieg naar Valencia of Alicante en huur een auto vanaf de luchthaven om je rondreis te starten.

Mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca

Vlieg naar de Costa Blanca en huur een auto om de mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes aan de Costa Blanca te ontdekken. Wat mij betreft is dit de top 3 van Spaanse dorpjes in de Costa Blanca die je gezien moet hebben. Ik heb een reisvideo gemaakt van mijn auto rondreis door de Costa Blanca.

Kijk je mee? En wil je precies weten waar ik ben geweest en hoe je daarnaar toe rijdt? Check dan mijn ‘Google Maps Costa Blanca’ plattegrond waarop ik alles heb gemarkeerd.

 1. Altea
 2. Denia
 3. Guadelest

Altea Spanje

Altea, ik ben op slag verliefd geworden op dit Spaanse dorpje. De prachtige witte huisjes, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de baai. Dit is hoe ik mij Spanje voorstel.

Het is fijn om te dwalen door de kronkelende straatjes in het oude centrum. Het bruist hier van de creativiteit en wil je iets unieks kopen dan ben je hier aan het juiste adres.

Mooiste spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca

Guadelest

El Castell de Guadalest was een belangrijk verdedigingspunt van de Moren tegen de Spanjaarden. Daar hadden ze dan ook de perfecte locatie voor.

Het kasteel ligt op een enorme rots midden in de natuur en kan je alleen bereiken via de uit de rotsen gehouwen ingang. De wandeling naar boven moet je beslist doen en het uitzicht op het smaragdgroene stuwmeer daar achter is geweldig.

Guadelest

Denia Costa Blanca

Ik zou niet direct zeggen; “je moet naar Denia“, maar als je in een vakantiehuis in Javea verblijft dan is het leuk om een paar uur hiernaar toe te gaan. De gekleurde huisjes in de visserswijk zijn schattig en ’s avonds kan je hier uiteraard dagverse vis eten.

Voor €3,- kan je een bezoek brengen aan  ‘El Castillo’, vanaf hier heb je ook het beste uitzicht op de zonsondergang dus zorg dat je rond die tijd naar boven gaat.

Mooiste spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca

Reizen naar Costa Blanca

Vanuit Nederland heb je meerdere mogelijkheden om naar de Costa Blanca te reizen. Het is maar twee uur vliegen naar Valencia en vanaf daar huurde ik een huurauto om naar de Costa Blanca te rijden. Afhankelijk van waar je woont kan je vanaf Schiphol vliegen of vanaf Rotterdam The Hague Airport. Ik kijk meestal wat de meest gunstige vliegtijden zijn en waar ik de goedkoopste vliegtickets kan vinden.

De Costa Blanca ontdekken is het leukste en het gemakkelijkste met een huurauto. Zo heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en met een huurauto kom je ook op plekken waar je met OV niet eens of niet gemakkelijk kan komen. Wil je zelf ook een auto huren in het buitenland? Check dan mijn tips zodat je precies weet waar je aan moet denken.

Reizen naar Costa Blanca

Vakantietips Spanje

Ben jij een Spanje fan of wil je na je bezoek aan de Costa Blanca nog meer van Spanje zien? Bekijk de onderstaande vakantietips Spanje om nog meer reisinspiratie op te doen.

 1. Wellness in Barcelona
 2. Watersport in Benidorm
 3. Tomaten smijten in Spanje
 4. Reistips Fallas de Valencia
 5. Wijn gooien in La Rioja, Spanje
 6. Ontdek Costa Blanca met je huurauto
 7. Blog met dé tips voor een leuke citytrip naar Valencia 
 8. Stedentrip Bilbao, de beste bezienswaardigheden op een rij

Reistips voor Spanje

Welke mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes aan de Costa Blanca heb jij gezien?

Print Friendly, PDF & Email