Reisplannen naar de Costa Blanca? Dit zijn wat mij betreft de mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes in de Costa Blanca regio die je moet zien. Vlieg naar Valencia of naar Alicante en huur een auto vanaf de luchthaven om je rondreis door de Costa Blanca in Spanje te starten.

Mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca

Vlieg naar de Costa Blanca en huur een auto om de mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes aan de Costa Blanca te ontdekken. Wat mij betreft is dit de top 3 van Spaanse dorpjes in de Costa Blanca die je gezien moet hebben. Ik heb ook een reisvideo gemaakt van mijn auto rondreis door de Costa Blanca, hopelijk inspireert het je ook naar deze regio te reizen. Eerlijk is eerlijk, die video is gemaakt in 2018 en toen had ik nog geen verstand van video’s editten, dus excuus voor de kwaliteit. Maar in elk geval heb je er zo wel een beeld bij.

Wil je precies weten waar ik ben geweest en hoe je daarnaar toe rijdt? Check dan mijn ‘Google Maps Costa Blanca’ plattegrond waarop ik alles heb gemarkeerd, waaronder een bezoek aan de mooie dorpjes:

 1. Altea;
 2. Denia;
 3. Guadelest.

In dit artikel zie je zonnige en bewolkte en regenachtige foto’s. Ik ben in de zomer van 2018 in de Costa Blanca geweest en toen kwam de regen helaas met bakken uit de hemel zetten. In oktober 2022 ben ik wederom in de Costa Blanca regio geweest en toen was het fantastisch weer! Vandaar dat je in dit artikel een diversiteit aan foto’s ziet qua weer.

Mocht je nieuwsgierig zijn waar de foto onder de Google Maps kaart is gemaakt. Op die foto geniet ik van het uitzicht op Javea, vanuit het Nationaal Park del Móntgo.

*Huur een auto vanaf Alicante Airport;
**Bekijk de prijzen voor vliegtickets naar Alicante via Skyscanner;
***Ontdek de beschikbaarheid voor tickets met Transavia naar Alicante;
****Gaaf! *Bijzonder overnachten in Guadelest bij Vivood Landscape Hotel & Spa.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Mooiste spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca

Bezoek het witte dorpje Altea in Spanje

Altea, ik ben op slag verliefd geworden op dit Spaanse dorpje. De prachtige witte huisjes, gelegen op een heuvel met een geweldig uitzicht over de baai en Albir in de verte. Dit is hoe ik mij Spanje voorstel.

Het is fijn om te dwalen door de kronkelende straatjes in het oude centrum. Het bruist hier van de creativiteit en wil je iets unieks kopen dan ben je hier aan het juiste adres.

Mooie Spaanse dorpjes

Mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca

Mooi uitkijkpunt Altea

Het mooie bergdorp Guadelest

El Castell de Guadalest was een belangrijk verdedigingspunt van de Moren tegen de Spanjaarden. Daar hadden ze dan ook de perfecte locatie voor.

Het kasteel ligt op een enorme rots midden in de natuur en kan je alleen bereiken via de uit de rotsen gehouwen ingang. De wandeling naar boven moet je beslist doen en het uitzicht op het smaragdgroene stuwmeer daarachter is geweldig.

Zorg dat je voor dat je naar Guadelest reist een reservering maakt voor een lunch bij Restaurante Mora. Het is een populair restaurant waar je van culinaire gerechten kan genieten aan de voet van het kasteel.

*Blijf bijzonder overnachten in Guadelest, slaap in een kubus bij Vivood Landscape Hotel & Spa.

Het mooie bergdorp Guadelest

Stuwmeer Guadelest

Denia in de Costa Blanca

Ik zou niet direct zeggen; “je moet naar Denia“, maar als je in een vakantiehuis in Javea verblijft dan is het leuk om een paar uur hiernaar toe te gaan. De gekleurde huisjes in de visserswijk zijn schattig en ’s avonds kan je hier uiteraard dagverse vis eten.

Breng zeker een bezoek aan  ‘El Castillo’, vanaf hier heb je ook het beste uitzicht op de zonsondergang dus zorg dat je rond die tijd naar boven gaat.

Mooiste spaanse dorpen en oude stadjes Costa Blanca

Reizen naar Costa Blanca

Vanuit Nederland heb je meerdere mogelijkheden om naar de Costa Blanca te reizen. Het is maar twee uur vliegen naar Valencia en vanaf daar huurde ik een huurauto om naar de Costa Blanca te rijden. Je kan natuurlijk ook naar Alicante vliegen en vanaf daar een auto huren en de Costa Blanca regio ontdekken.

Afhankelijk van waar je woont kan je vanaf Schiphol vliegen of vanaf Rotterdam The Hague Airport. Ik kijk meestal wat de meest gunstige vliegtijden zijn en waar ik de goedkoopste vliegtickets kan vinden.

De Costa Blanca ontdekken is het leukste en het gemakkelijkste met een huurauto. Zo heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en met een huurauto kom je ook op plekken waar je met OV niet eens of niet gemakkelijk kan komen. Wil je zelf ook een auto huren in het buitenland? Check dan mijn tips zodat je precies weet waar je aan moet denken.

Fuentes del Algar watervallen

Vakantietips Spanje

Ben jij een Spanje fan of wil je na je bezoek aan de Costa Blanca nog meer van Spanje zien? Bekijk de onderstaande vakantietips Spanje om nog meer reisinspiratie op te doen.

 1. Wellness in Barcelona;
 2. Watersport in Benidorm;
 3. Tomaten smijten in Spanje;
 4. Reistips Fallas de Valencia;
 5. Wijn gooien in La Rioja, Spanje;
 6. Ontdek Costa Blanca met je huurauto;
 7. Blog met dé tips voor een leuke citytrip naar Valencia; 
 8. Stedentrip Bilbao, de beste bezienswaardigheden op een rij.

Reistips voor Spanje

Welke mooiste Spaanse dorpen en oude stadjes aan de Costa Blanca heb jij gezien?

Print Friendly, PDF & Email