Kunnen jullie ook niet wachten om de grens weer over te gaan? Ik heb wel zin in een roadtrip België om de mooiste autoroutes in België te berijden in een relaxte auto!

Grens over naar mooiste autoroutes België 

I Love it, roadtrips zijn echt mijn ding! Alles kan mee, de achterbak vol, een lekkere playlist met muziek voor tijdens de autoroute, de handige auto apps staan al op mijn telefoon, de autolader ligt in de auto en een koelbox vol met lekkere snacks voor onderweg. Voorlopig ben ik nog niet uitgereden in eigen land, heb je mijn leuke autoroutes in Nederland al bekeken?

Dat ik dus helemaal gek ben op autorijden blijkt wel uit het feit dat ik heel veel artikelen heb met tips voor autovakanties, leuke routes zoals de tulpenroutes en zelfs de mooiste straten noem ik. En de ene keer rij ik in mijn eigen Peugeot, een andere keer test ik een auto zoals de Nissan Micra en vorig jaar ging ik voor het eerst met een elektrische auto van Peugeot op pad voor een roadtrip door Europa. Tijdens een andere reis vorig jaar reed ik zelfs op de hoogste weg van Europa, de Col de la Bonette in Frankrijk. Als je mij iets beter kent weet je dat ik gek ben op wellness, dus als je daar ook van houdt lees dan ook zeker mijn tips voor een wellness roadtrip door Europa!

Maar ik kan dus niet wachten om de grens weer eens over te gaan voor een roadtrip door de Belgische Ardennen om onderweg te slapen bij de leukste huisjes met wellness faciliteiten. Of een van de autoroutes te volgen die op mijn inspiratie lijstje staan qua wat mij de mooiste autoroutes in België lijken. Ach ik kan uren schrijven over dit onderwerp maar het is gekkigheid om hier bijvoorbeeld de 50 mooiste autoroutes van België te delen met je. Dus ik heb een selectie gemaakt van leuke autoreizen in België. Travel around with me naar België…

*Bekijk hier alle reistips voor België!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Leuke autoroutes in België 

Leuk in voorjaar, de Bloesemroute

Ja de krokussen ploppen al uit de grond, straks komen de hyacinten en de tulpen en dan is het tijd voor die mooie bloesem aan de bomen. De regio Haspengouw in Belgisch Limburg staat bekend als ‘Bloesemstreek’ in België, een mooie autoroute in België voor het voorjaar dus!

Via de website Reisroutes.nl kan je 5 tips voor de Bloesemroute in het Haspengouwse land downloaden na aanmelding met je e-mailadres.

*Combineer het met een weekend Hasselt!

Ja hier hou ik van! Bierroute in de Belgische Ardennen

Oké, het is eerst even een kwestie van ‘uitvechten’ wie de BOB is tijdens het autorijden in België! En als je eruit bent dan kan je de Bierroute in de Belgische Ardennen gaan rijden. Ben je ook lid van Untappd? Je kan mij ook volgen via: henriettelovesbeer, dan worden we biervrienden!

Jaren geleden was ik er eens, Chimay! Ben jij er ook wel eens geweest of heb je Chimay wel eens in de supermarkt zien liggen? Chimay staat in elk geval bekend om haar trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont wordt gebrouwen. Uiteraard ga je nog veel meer leuke plaatsjes zien tijdens deze mooie autoroute in België. Bekijk de PDF hieronder van Visit Ardenne met alle toeristische (auto)route informatie.

*Mechelen is ook leuk voor een weekend bier proeven.
**Meer Belgische bieren ontdekken? Check de “Belgian Beer Routes“.
***En lees ook mijn tips voor speciaalbieren proeven, o.a. Belgische Schelde bier is fijn!

Mooie autoroute België

Uitwaaien tijdens autoroute langs Belgische kust

Ga lekker uitwaaien in de herfst, winter of lente aan de Belgische kust! Geniet in de zomer in de mondaine Belgische badplaats Oostende en laat je verrassen door het schouwspel van de garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke.

Reis via Zeeland naar het Belgische Knokke Heist, maak als je er nog nooit geweest bent een ommetje via Brugge en zak weer af naar de kust. Rij verder naar Oostende, ben je net als ik gek op paarden? Plan je mooie autoroute langs de Belgische kust dan rondom de Oostende Koerse. Het ligt er aan hoeveel vakantiedagen je hebt maar anders kan je ook nog verder naar het zuiden en naar Oostduinkerke reizen.

Garnaalvissers te paard

Autoroute door Belgische Ardennen

Heb je toevallig een TomTom navigatiesysteem? Laat je dan ook eens inspireren op hun website, daar staan zoveel leuke tips voor roadtrips, rondreizen met de auto en een handige routeplanner. Helaas geen mooi beeldmateriaal kunnen vinden van mooie autoroutes in België maar dan maar naar deze motorrijder kijken die door de Belgische Ardennen rijdt.

  1. Spa is dé wellness hoofdstad van België.
  2. Dinant is bekend om zijn ligging die aan de blauwe rivier met kliffen loopt.
  3. Neem je fietsen mee want Houffalize is een ideale plek om te mountainbiken.
  4. En een uitstapje ondergrond naar de Grotten van Han kan natuurlijk ook nog.
  5. Men zegt dat Bouillon een van de mooiste plaatsen van België is vanwege het kasteel.

mooiste autoroutes in België - Belgische Ardennen

Drielandenpunt autoroute

Je kan alvast een beginnetje maken als je in het zuiden van het land woont met de Drielandenpunt autoroute. Stap in en reis in een dag door het Zuid-Limburgse heuvellandschap van Nederland naar Aachen in Duitsland en door naar de Voerstreek en het gelijknamige Voeren in de Belgische provincie Limburg. Sorry voor de hele oude foto!

Drielandenpunt autoroute

Mooie autoroute boeken voor België

Ohh ik hou echt van boeken! Mijn boekenkast staat vol met mooi reisboeken en leuke autoreis boeken. Hou jij daar ook van? Laat je inspireren met alle mooie boeken over autoreizen in België, zoals onderstaande.

En vergeet niet, verdwalen met een ouderwetse wegenkaart is ook leuk, misschien ontdek je dan wel je eigen ‘mooiste autoroute in België‘!

Veilig de grens over met deze reistips

Hoewel het zo dichtbij is moet je er toch echt even bij stilstaan dat je de grens over rijdt en dat daar voor het besturen van een voertuig andere regels gelden. Check ook even goed wat er tegenwoordig verplicht is qua producten wat er aanwezig moet zijn in de auto, zoals een geel of oranje hesje of een gevarendriehoek. En let ook goed op de voorwaarden van je autoverzekering.

Denk nou niet, dat zal mij niet overkomen. Dat dacht ik toen ik net 18 was en mijn rijbewijs had ook! Toen had ik een vriendje dat Diergeneeskunde in Gent studeerde en na hard werken kocht ik mijn eerste autootje om naar hem te tuffen in het weekend. En ja hoor, gelijk het eerste weekend was het raak, de auto gaf er de brui aan!

Stond ik daar…en je voelt het al aankomen, omdat ik net 18 was had ik geen recht op vervangend vervoer. Argghhh, ik met lood in mijn schoenen mijn vader bellen die vervolgens besloot om mij op te halen, van Drenthe naar Gent en weer terug, zo lief! Je begrijpt, daarna ben ik gelijk het een ander gaan checken. Het verzekeren vergelijken kun je bijvoorbeeld doen bij Geld.nl. Ik raad het iedereen aan, het zal mij niet meer gebeuren dat ik geen vervangend vervoer krijg op reis voor mijn auto met pech. Wat mij betreft is je auto verzekeren voor vervangend vervoer een must als je op reis gaat zodat je verder kan reizen en niet je autovakantie hoeft af te breken.

Veilig op reis met de auto

Maak jij ook graag een rondreis met de auto?
Heb jij nog meer tips voor mooie autoroutes in België om te volgen?

Print Friendly, PDF & Email