Ben jij op zoek naar een mooie heide wandeling? Wil je tips voor routes over de paarse heide en weten wanneer de heide bloeit? Je leest het allemaal hier! Trek erop en ontdek samen de mooie heide wandelroutes met hond in Nederland!

Mooie heide wandelroutes met hond in Nederland!

Wanneer bloeit de heide”, “waar is de heide op zijn mooist”?, “hoe lang is de heide paars”?, “waar is de paarse heide”? en “waar kan je mooie wandelen over de heide”? Ik denk dat het de meest gestelde vragen over mooie wandelroutes in Nederland zijn in de periode half augustus tot half september!

Wanneer de heide bloeit en prachtig paars kleurt is namelijk afhankelijk van het weer! Meestal kleur de heide half augustus langzaam paars en houdt het aan tot half naar eind september. De paarse heide bloeit meestal zo’n 6 tot maximaal 8 weken. Trek er dus snel op uit om een of meerdere van de  mooie heide wandelroutes met hond in Nederland te ontdekken.

*Download hier de Top 10 Natuurmonumenten routes over de hei;
**Inspirerend! Nog meer leuke dingen doen met je hond? Ontdek deze tips!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Mooie paarse heide wandelroutes met hond in Nederland

Top 10 wandelroutes over de paarse heide in Nederland

De paarse heide in Nederland is één van de meest bezochte tijd van het jaar wanneer mensen de natuur in trekken. Natuurmonumenten heeft dan ook een Top 10 heideroutes in Nederland samengesteld inclusief tips en plattegronden van de wandelroutes.

Helemaal super is het feit dat je die gratis kan downloaden. Al is een donatie aan Natuurmonumenten natuurlijk altijd welkom, zodat iedereen kan blijven genieten van de mooie paarse heide.

  1. Heide wandelroute Brunssummerheide – Limburg
  2. Heide wandelroute Heideroute Grote Veld – Gelderland
  3. Heide wandelroute Veluwezoom-Posbank bij Arnhem – Gelderland
  4. Heide wandelroute Roestelberg – Noord-Brabant
  5. Heide wandelroute de Huisvennen, vlak bij Boxtel – Noord-Brabant
  6. Heide wandelroute Woeste Route Salland – Overijssel
  7. Heide wandelroute Buurserzand, bij Haaksbergen – Overijssel
  8. Heide wandelroute Rondje Helenaheuvel in de Kaapse Bossen – Utrecht
  9. Heide wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld – Drenth
  10. Heide wandelroute op de grens van Friesland en Drenthe in het Fochteloërveen

*Download hier de Top 10 Natuurmonumenten routes over de hei.

Mooie heide wandelroutes met hond in Zuidwest Drenthe

Woon je in Drenthe, in de buurt of ben je een weekend of langer weg in Drenthe? Wat de reden ook is, ook in Drenthe heb je natuurlijk mooie heide wandelroutes die je samen met je hond kan ontdekken.

Voor het ‘Echte(n)’ Drenthe gevoel, kan je gaan wandelen door het Heide gebied de Westerbergen in Echten. Wij verbleven in een heerlijk wellness vakantiehuisje met  Jacuzzi® op Vakantiepark Westerbergen in Echten en konden zo vanuit ons huisjes binnen 10 minuten de hei op wandelen.

*Bekijk hier de locatie van het Heide gebied de Westerbergen in Echten;
**Ontdek dit luxe wellness vakantiehuisje met Jacuzzi in Zuidwest Drenthe en wandel direct de heide op.

Heide wandelroutes met hond in Drenthe

Mooie heide wandelroutes met hond in Nederland

Mooie heide wandelroutes met hond in Drenthe

Heb jij nog meer tips voor mooie heide wandelroutes met hond in Nederland?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email