Ben je op zoek naar mooie boeken over reizen zodat je thuis op de bank naar een andere wereld kan wegdromen? Hier deel ik mijn tips voor boeken voor reizigers die je ook als koffietafelboek kan gebruiken.

Mooie boeken over reizen

Mooie boeken over reizen, het is iets heel subjectiefs. Want wat is mooi, van wat voor reisverhalen hou je en waar ligt je interesse? In dit artikel deel ik mijn persoonlijke smaak qua mooie boeken over reizen. Het leuke van het delen van deze twee boeken is ook dat ik beide auteurs persoonlijk ken. Mijn boekenkast staat vol met mooie boeken over reizen, maar op dit moment staat alles ingepakt in verhuisdozen. Dus deel ik nu alleen de boeken voor reizigers die ik onlangs heb gelezen.

*Bekijk alle boeken over reizen bij Paagman!

*Ook leuk om te lezen, deze leuke boeken voor op vakantie. Ben je een echte treinreis liefhebber? Bekijk hier het overzicht van alle mooie treinreisboeken.  

Bucketlist Reizen

Bucketlist Reizen is een boek voor reizigers gevuld met dé 25 reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben. De reizen zijn samengesteld door Marloes de Hooge, hoofdredacteur van het reisblog Travelvalley. Zodra je het boek openslaat zie je de top bestemmingen waarvan zij vind dat je er eens in je leven geweest moet zijn.

De citytrip naar Marrakech inspireert mij zeker, tot op heden ben ik hier nog nooit geweest. Ze benoemd IJsland, Kaapstad en Jordanië als bucketlist reis bestemmingen en dat kan ik zeker beamen. Wat een fantastische landen om naar toe en doorheen te reizen. En aan een citytrip Seoel had ik nog niet gedacht, tot dat ik het boek las. Het is een fijn en compact koffietafelboek over reizen dat je laat wegdromen naar de mooiste bestemmingen.

*Bestel Bucketlist Reizen voor €20,- en je kan het morgen lezen.

Bucketlist Reizen

Ontdek verlaten plekken

Bezoek jij ook wel eens verlaten plekken ergens op de wereld? De Nederlandse Bas van der Poel doet dat graag en legt alle plekken vast die hij bezoekt. Inmiddels heeft hij zoveel plekken bezocht dat hij al zijn verlaten plekken gebundeld heeft in een boek; ‘Colors of Decay‘.

Van de verlaten plekken die hij fotografeert vind hij het belangrijk dat de locaties ook verlaten plekken blijven. Het is fijn dat er een fotograaf is die het vastlegt voor ons zodat wij er naar kunnen kijken, zo denkt Bas erover. Dat is de reden dat er geen locaties staan vermeld bij al zijn foto’s. Al kan hij natuurlijk wel verklappen in welke landen hij allemaal is geweest om deze bijzondere plekken vast te leggen. De foto’s van de verlaten plekken zijn de afgelopen jaren gemaakt in; Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk, Italië, Portugal, Bulgarije, Oekraïne, Roemenië, Georgië, Abchazië en Taiwan.

*Bestel Colors of Decay hier voor €49,45.

Mooi koffietafel boek

Eiland Blues

Hou jij van bijzondere reizen, mensen en van mooie fotografie? Dan is Eiland Blues een boek voor reizigers zoals jij. Geen wuivende palmbomen en mooie feestjes op tropische eilanden. Dit is een boek over reizen naar eilanden waar men leeft in kleine gemeenschappen op 60° noorderbreedte. Ik ben zelf in IJsland en op de Faeröer Eilanden geweest en ben geïntrigeerd door de mensen die in kleine gemeenschappen leven. Wat doen die mensen de hele dag, wat is belangrijk voor hun, waar leven ze voor.

“Traveling leaves you speechless, then turns you into a storyteller.”

Mijn meest bijzondere afgelegen moment op reis was een bezoek aan Koltur Island, een eiland van de Faeröer Eilanden waar maar 2 mensen wonen. Nicole en Anneke gaan een stapje verder. Zij hebben de ijsbeerambtenaar in Ittoqqortoormiit opgezocht en hebben dagen doorgebracht in het matriarchaat van Kihnu waar mannen de baas zijn.

Benieuwd welke reis herinnering Anneke het meest is bijgebleven? ‘Heel bijzonder vond ik Ittoqqortoormiit in Groenland omdat het geen wegen heeft en je er met de helikopter aankomt en weet dat je nergens heen kunt en het moet doen met wat er daar is’. 

Fotografe Nicole Franken weet alles op een mooie en bijzondere manier vast te leggen en de schrijfkunsten van journaliste Anneke de Bundel te omlijsten en nog meer kracht te geven. Ook leuk om te lezen is het eerste boek van Anneke en Nicole, ‘Over elfjes en kogelgaten – berichten uit een vergeten landschap’.

*Bestel Eiland Blues voor €24,95 en je kan het morgen lezen.

Boeken voor reizigers

Lees hier meer over reizen naar IJsland en vakantie tips voor de Faeröer Eilanden

Reis rond de wereld met Lonely Planet

Waar zou jij heen gaan als je naar ieder land in de wereld zou kunnen gaan? Met dit boek maak je dankzij Lonely Planet een reis langs álle landen op de wereld. Mooie inspiratie en veel achtergrondinformatie, van Zimbabwe tot Afghanistan. Een boek dat je doet wegdromen en veel leuke info en weetjes geeft over alle bestemmingen ter wereld.  Welk land ga jij zeker nog een keer bezoeken?

*Bestel Reis rond de wereld voor €36,99 en je kan het morgen lezen.

Leuke tips voor thuis op vakantie

Ben je benieuwd welke boeken ik leuk vind om op vakantie te lezen? Check dan mijn persoonlijke tips hieronder. Daarnaast lees ik ook graag reistijdschriften dus ook daar heb ik een artikel van gemaakt met een overzicht van alle reistijdschriften die er zijn. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke dingen die je kan doen om thuis het vakantiegevoel te krijgen. Wat dacht je van…

  1. Leuke reisspellen voor volwassenen
  2. Luister naar deze podcats over reizen
  3. Virtueel op vakantie kan met deze tips
  4. Thuis op vakantie met deze vakantie ideeën voor thuis
  5. Ontdek deze Netflix documentaires over reizen en deze Netflix series over reizen
  6. Bekijk deze leuke tijdschriften voor op vakantie, van reistijdschriften tot mooie reismagazines.
  7. Op vakantie zoek je vaak lokale dingen op, doe dat ook thuis, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Wat vind jij van deze tips over mooie boeken over reizen?

Print Friendly, PDF & Email