Ontdek het dorpje Monterosso al Mare in Cinque Terre, één van de 5 wereldberoemde dorpen in Italië. Eind mei reisde ik per trein door de Cinque Terre en bezocht ik alle vijf de dorpen.

Monterosso al Mare in Cinque Terre

Het dorpje Monterosso al Mare is het meest noordwestelijk gelegen dorp. Het is de grootste plaats van de 5 dorpen en heeft als enige twee stranden. Het ene strand is vrij klein en kan je lopend vanuit Vernazza bereiken.

Het andere strand, Fegina, genaamd is te herkennen aan de grote rots in het midden, de scoglio di Monterosso. Wil je dus even wat verkoeling zorg dan dat je in de middag Monterosso al Mare aan doet. Persoonlijk vind ik het dorpje het minst mooie dorpje in de Cinque Terre.

Je arriveert per trein in het soort van nieuwe centrum aan het strand van Fegina. Vanaf daar kan je via de tunnel of bovenlangs naar het oude centrum lopen. Bovenlangs is de moeite waard voor het uitzicht en hier zit een klein restaurantje, Belvedère, waar je een spectaculaire ontbijt, lunch  of diner view voor 2 hebt, mits je reserveert natuurlijk.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Monterosso al Mare - Cinque Terre

Strand, nabij oude centrum Monterosso al Mare

Strand - Monterosso al Mare

Strand Fegina, met de scoglio di Monterosso

Fotoreport: Monterosso al Mare - Cinque Terre

Weg naar oude centrum Monterosso al Mare

Weg naar oude centrum Monterosso al Mare

Restaurant Belvedere - Monterosso al Mare

Lunchspot Enoteca Internazionale, Monterosso al Mare

Een andere leuke lunchspot is Enoteca Internazionale, in het oude centrum van Monterosso al Mare. Dit is ook de place to be om de lokale Cinque Terre wijnen te proeven of te genieten van een Limoncello. Het is de oudste wijnshop van het dorp. Voor een wijnproeverij kan je het beste, zeker in het hoogseizoen, contact opnemen met de familie Barbieri.

Lunchspot Monterosso al Mare

Enoteca Internazionele - Monterosso al Mare

Enoteca Internazionele           Cinque Terre wijn

Reizen met de trein door de Cinque Terre

Vanuit Manarola kan je met de trein eenvoudig de andere vier dorpen in Cinque Terre bereiken. Meer informatie en praktische tips over reizen met de trein door de Cinque Terre kan je lezen in deze complete reisgids over reizen met de trein in Cinque Terre in Italië.

*Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.

Meer reistips Cinque Terre

Ik heb alle vijf mooie dorpen van de Cinque Terre bezocht per trein. Achteraf gezien had ik een complete reisgids over een bezoek aan Cinque Terre kunnen schrijven, maar ik koos er toen voor alles per dorp te beschrijven. Dus wil je alle praktische reistips lezer voor een rondreis door Cinque Terre in Italië? Bekijk dan zeker alle onderstaande artikelen die ik heb geschreven.

  1. Het oudste dorpje in Cinque Terre is Vernazza.
  2. Bestel hier je ItaliaRail tickets voor Cinque Terre reis.
  3. Hou je van wandelen en mooie uitzichten? Ga naar Corniglia
  4. Zien en doen in Manarola in Cinque Terre + tip voor beste lunchplek!
  5. Het dorpje Riomaggiore, met hotspot bar boven zee om te genieten van zonsondergang.
  6. Bekijk deze complete reisgids voor reizen met de trein in Cinque Terre in Italië.

Centrum Monterosso al Mare

Heb jij plannen om de Cinque Terre te gaan bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email