Zin in een weekend weg? Denk eens aan een Minicruise York! Vorig jaar ging ik samen met mijn moeder en zusje aan boord van de Pride of Hull voor 2 nachten en was ik een dagje in York. In totaal ben je ongeveer zes uur in York en daarom zet ik de vier leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rij zodat je vast weet waar je beslist naar toe moet.

Minicruise weekend York met P&O Ferries 

De overtocht van P&O Ferries naar Hull wordt uitgevoerd door het schip “Pride of Hull”, dat in de haven van Rotterdam ligt. Onze hut voor de twee nachten bevindt zich op dek 10. Na onze spullen in de hut te hebben gedropt verkennen we de andere dekken aan boord. Op dek acht en negen zijn er verschillende eetgelegenheden, bars, lounges, een casino en zelfs een bioscoop. Om de passagiers van alle gemakken te voorzien zijn er ook een wisselkantoor, geldautomaat en diverse winkels aan boord. Al die uren aan boord kan je je dus prima vermaken. Goed om te weten; je kan zowel Euro’s als Ponden gebruiken aan boord.

Omdat we vroeg aankomen in York, rond 07.00 uur, vertrekken wij na het diner al richting de hut. De volgende ochtend sta ik op tijd naast mijn bed want om 06.00 uur wordt er al luid door de intercom kenbaar gemaakt dat we over een uur aanmeren, ik ben gelijk klaarwakker. We meren aan in Hull, een stad waar ik overigens ook nog nooit ben geweest. Vanaf daar is het toch nog bijna 1,5 uur rijden naar York.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Minicruise Weekendje York met P&O Ferries          Minicruise Weekendje York met P&O Ferries

Minicruise York, ontdek de stad in zes uur

York, Engeland’s mooiste stad, de stad waar de meeste mensen willen wonen, de favoriete kleinste stad van Engeland en in 2007 Europese Toeristenstad van het jaar. Dat beloofd wat. Vanaf de bustransfer plaats loop je richting het centrum over de 3,5 kilometer lange Middeleeuwse stadswallen van York. Het is alsof ik een openluchtmuseum binnenstap en leuk om te weten, je kan gelijk afstrepen dat je over de langste stadsmuren van Engeland hebt gewandeld.

Het leuke aan York vind ik dat het historisch centrum alleen toegankelijk is voor voetgangers. Dit geeft de stad een knusse sfeer en zorgt ervoor dat je relaxed kan rondslenteren door de vele smalle straatjes en langs de kleine winkeltjes.

Struin door The Shambles

Als ik even later door The Shambles loop snap ik dat verkeer ook absoluut niet mogelijk is in de oude binnenstad. Sommige huizen in dit gedeelte van de stad reiken zo ver naar voren dat ze bijna de huizen aan de overkant raken. York is leuk en zes uur is veels te kort om deze stad te ontdekken merk ik al snel. The Shambles is één van de best bewaarde Middeleeuwse winkelstraten in Europa. Niet alles stamt uit de Middeleeuwen, maar sommige eigenschappen, zoals het exterieur van de huizen doet denken aan hoe vroeger het vlees door de ramen werd verkocht. Mede daarom zijn de straten van The Shambles ook zo ontzettend smal; zo kon er geen direct zonlicht bij het vlees komen. Als je eenmaal in York bent geweest en hier zelf hebt rondgelopen kun je je voorstellen hoe overvol het daar geweest moet zijn. Vandaag de dag zijn de oude gebouwen gerestaureerd en zijn er gezellige café’s en bijzondere boetiekjes gevestigd.

Struin door The Shambles - York

Beklim de York Minster

De stadswallen leiden je over de brug het centrum van York in waarna je in de verte gelijk de blikvanger van de stad ziet, de York Minster. Beroemd over de hele wereld en het mag zich tot de grootste Middeleeuwse Gotische kathedraal in Noord-Europa rekenen. Het is een prachtige kathedraal die het bezoeken meer dan waard is. Je moet er wel even voor in je buidel tasten want de toegang kost maar liefst 9 Pond en dan moet je ook nog 4 Pond extra betalen als je de toren wilt beklimmen voor een uitzicht over de stad.

York Minster  Minicruise Weekend York

Ontdek York’s Chocolate Story

Als je door York loopt ruik je soms gewoon de geur van chocolade. Wist je dat het de geboorteplaats van vele chocolade merken is zoals Kit Kat, Smarties, Aero en Terry’s Chocolate York? York’s Chocolate Story is een interactieve attractie die het verhaal vertelt van de beroemde Yorkse chocolade. Zoek daarna in de nabijgelegen buurt een leuk tentje op, zoals het York Cocoa House aan 3 Blake Street, om te genieten van een English tea met uiteraard een chocolade taartje.

Ontdek York’s Chocolate Story - Minicruise Weekend York

The National Railway Museum

Oke, je moet natuurlijk wel iets met treinen hebben want anders hoef je hier niet persé naar toe. Ik vond het erg leuk om de spoor iconen van vroeger te bekijken. Het National Railway Museum is de thuisbasis van de enige Shinkansen Bullet trein buiten Japan, de Flying Scotsman en zelfs de oude rijtuigen van de Koninklijke familie staan hier. Goed om te weten, het museum dat aan de rand van de stad ligt is gratis toegankelijk.

Minicruise Weekend York

Minicruise York, meenemen aan boord

Het voordeel van reizen met de boot is dat je geen bagagelimiet hebt. In totaal ben je 6 uur in York dus twee koffers is een beetje overdreven, maar je kan dus altijd wat extra’s in je travelbag stoppen. Ik ben een ontzettende koukleum maar het is niet zo dat ik bepaalde reizen niet maak vanwege de kou. Gezien je naar Engeland gaat waar het nog vaker regent als in Nederland is een goede waterdichte- en winddichte jas een must have. Ook niet verkeerd als je even naar buiten gaat op de boot om de afvaart en aankomst te zien vanaf het dek. Naast een warme winterjas vind ik het belangrijk dat ik geen koude voeten krijg en dat ik comfortabele schoenen draag, je gaat tenslotte York te voet verkennen.

Last but not least, neem wat lekkere toiletproducten mee aan boord voor als je gaat douchen. Er zijn namelijk geen mini’s aanwezig in je hut en aangezien je toch geen bagagelimiet hebt kan je gewoon al je favoriete flessen en crèmes inpakken.

December tip; heb je nog een weekend vrij deze maand? Boek dan een minicruise naar York en ontdek de stad in kerstsferen. Hou je van vooruit plannen? Check de minicruise aanbiedingen.

Als jij een minicruise reserveert dan verblijf je zowel op de heenvaart als de terugvaart in dezelfde hut en kan je je bagage ook in de hut achter laten. Uiteraard geld dit niet voor boekingen langer dan 2 dagen. Als je zonder hut een overtocht maakt dan is er een grote bagageruimte aanwezig en er zijn ook kluizen om je bagage in op te bergen.

Zou jij ook wel eens een minicruise York willen beleven?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email