Op koude avonden drink ik graag een warme Bailey’s, ik hou van Malibu Cola als mix en drink met vrienden en proef op reis graag een witte wijn. Als het warm is neem ik vaak een koud biertje, net zoals ik dat meestal drink op festivals. Sinds een aantal maanden ben ik helemaal gek op zomerdrankje Hugo….

Mijn favoriete zomerdrankje Hugo

Hugo, wat is dat”? Ik merk dat veel mensen het nog niet kennen en de meeste horecazaken waar ik kom schenken het niet eens. Onlangs was ik bij restaurant Hugo in Waalwijk en daar werd ik blij verrast toen ik “Hugo“op de kaart zag staan. Inmiddels heb ik Hugo ook al gespot in de supermarkt dus er belande gelijk een fles in mijn strandtas.

Mijn favoriete zomerdrankje is; Hugo!          Mijn favoriete zomerdrankje is; Hugo!

Hugo, wat is dat?

Hugo‘, is een combinatie van sprankelende mousserende wijn, vlierbloesemsiroop en muntblaadjes. We mogen een barman uit Zuid Tirol dankbaar zijn voor dit lekkere verfrissende drankje. Ik dronk het voor het eerst tijdens mijn persreis in maart toen ik in Zuid Tirol verbleef. Daar wordt het vooral veel als aperitief geschonken. Inmiddels heeft het drankje bijna de Aperol Spritz van zijn troon verstoten.

Mijn favoriete zomerdrankje is; Hugo!

Zin om zelf zomerdrankje Hugo te maken?

Natuurlijk kun je ook zelf Hugo maken en aanpassen naar je eigen smaak. Gebruik de onderstaande producten per glas;
15 cl Prosecco
2 cl Citroenmelissesiroop of vlierbloesemsiroop
1 Scheutje mineraalwater
Muntblaadjes

Voeg alle ingrediënten toe in een groot wijnglas met eventueel een paar ijsklontjes. Roer alles door elkaar en maak het glas eventueel op met een schijfje citroen. Proost!

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?

Print Friendly, PDF & Email