IJzige berglucht, geknisper van verse sneeuw, de geur van paarden en een rinkelende arrenslee. Wij gaan in een paardenslee door de sneeuw Zuid-Tirol ontdekken.

Dolomieten in Zuid Tirol

Sinds 2009 staan de Dolomieten op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ik voel me klein in de grote ruimte van het witte landschap terwijl ik uitkijk op de herkenbare Sassalungo en Sassopiatto. Sassolungo betekent ‘lange steen’, en de berg dankt haar naam aan de reeks pieken van ongeveer 1,6 kilometer lang. Sassopiatto betekent ‘platte steen’, ook dat is wel duidelijk.

Het winterse landschap is uitgestrekt met hier en daar de enorme bergen en valleien. De regio Alpe di Siusi, (Seiser Alm) biedt een grote variatie voor wintersport liefhebbers. Of je nou van skiën, snowboarden, wandelen, relaxen en/of lekker eten houdt, de Dolomieten biedt vele mogelijkheden.

Vandaag gaan we niet het winterse landschap van Zuid Tirol op de latten verkennen maar nestelen we ons in een arrenslee die wordt voortgetrokken door twee stoere Haflingers.

*Paardrijspullen nodig? Bekijk het aanbod bij Divoza!
*Bekijk hier al mijn tips voor paarden en paardrijden op reis tips.
*Ontdek hier al mijn reistips over Zuid-Tirol en hier mijn wellness tips voor Zuid-Tirol.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Dolomieten in Zuid Tirol

Dolomieten - Zuid Tirol

Met paardenslee door de sneeuw in Zuid-Tirol

Nabij het grote Alpina Dolomites resort worden we opgehaald door twee arrensleeën voortgetrokken door twee prachtige in de warme wintervacht zittende Haflingers. Na de paarden even uitgebreid begroet te hebben, wat ik als enige echte paardenliefhebber doe, installeer ik mij in de arrenslee die voorop rijdt. Hoewel er een heerlijk warm en dik fleeceplaid in de koets ligt raad ik je aan om warme schoenen en een winddicht ski-jack aan te trekken zodat je lekker warm blijft tijdens de rit.

De arrenslee maakt vaart en de paarden trekken ons voort de berg op. Langzaamaan veranderd het asfalt van de weg in een lang besneeuwd winterpad en glijdt de slee achter de paarden aan. Ik heb rode wangen van de frisse wind en anderzijds geniet ik van de zonnestralen op mijn gezicht. Mijn benen zijn warm ingepakt onder een dikke wollen deken. Dit is genieten!

Onderweg stap ik uit om een paar foto’s te maken, hoewel het gevoel ter plaatse onuitwisbaar is in mijn geheugen hoop ik dat jullie met het zien van deze sfeerbeelden ook enthousiast worden om eens vanuit een arrenslee te genieten van de winterpret.

In een arrenslee door de sneeuw

In een arrenslee door de sneeuw

Genieten van de winter in een arrenslee

Wintersport in Zuid Tirol

Genieten van de winter in een arrenslee

Paardenslee- Zuid Tirol

Wil jij ook een tocht in de arrenslede maken?

Vanuit Siusi kan je met de lift omhoog naar Compaccio. Vanaf daar starten de tours waarbij je kan kiezen uit een tocht van een half uur of een uur met een of twee paarden. Bezoek voor meer informatie de website van Alpe di Siusi.

Ontdek meer mooie plekken in Zuid-Tirol

Kan jij niet wachten om Zuid-Tirol te gaan ontdekken? Laat je inspireren op Travel around with me en lees snel verder voor alle reis mogelijkheden in Zuid-Tirol.

Wijn proeven tijdens skisafari - Alta Badia

Lijkt het jou leuk om vanuit een arrenslee van de winter te genieten?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email