Wil jij meer weten over met kerst naar Disneyland Paris en ervaringen daarover? Dan zit je hier goed want ik ben in Disneyland Paris geweest in de wintermaanden toen Disneyland Paris helemaal omgetoverd was in kerstsferen. Check snel deze handige en leuke tips voor kerst in Disneyland Paris, kerst-shoppen in Disneyland Paris, de unieke magie van Disney Betoverende Kerst 2023 en nog véél meer.

Met kerst naar Disneyland Paris ervaringen

Heb jij altijd al eens met kerst naar Disneyland Paris gewild? Dan is het nu de tijd daarvoor! Meestal wordt Disneyland Paris begin november omgetoverd in kerstsferen en dat duurt meestal tot en met de eerste week van januari. Zodra je in je Disney Hotel aankomt proef je de kerstsfeer al en dat wordt alleen maar meer zodra je door de toegangspoort van Disneyland Paris en het Walt Disney Studios Park stapt. Een 24 meter hoge kerstboom, de mooiste etalages, de leukste Disney Betoverende Kerst accessoires, fonkelende kerst aankleding en allemaal kramen met lekkere winterse gerechten en drankjes.

Stel je voor, je bent nog nooit naar Disneyland Paris geweest, of juist wel, maar je wilt Disneyland Paris eens tijdens een ander seizoen bezoeken. In de aanloop naar Kerstmis is Disney Betoverende Kerst het moment voor een winters weekend weg vol magische avonturen. Een perfecte combinatie dus! Belangrijk om te weten is dat dit artikel met persoonlijke ervaringen over een bezoek aan Disneyland Paris gaat over de kerstsfeer in Disneyland Paris en niet specifiek over reizen tijdens de kerstdagen naar Disneyland Paris.

*Bekijk hier alle informatie over Disney Betoverende Kerst;
**Ontdek hier alles over hotel + tickets arrangementen in Disneyland Paris;
***Reserveer zelf je treintickets naar Disneyland Paris met Eurostar, (voorheen Thalys);
****Nog nooit in Disneyland Paris geweest? Bekijk hier al mijn persoonlijke eerste keer naar Disneyland Paris tips

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Disneyland Parijs ervaringen met kerst

Wat kan je verwachten rondom kerstperiode in Disneyland Paris?

Disneyland Paris is het hele gehele jaar een populaire reisbestemming. In de wintermaanden voel je de speciale magische kerstsfeer in Disneyland Paris, één van de redenen om juist in deze periode te gaan! Zorg ervoor dat je als een van de eerste in het Park bent, als je in een Disney Hotel verblijft kan je zelfs één uur eerder het Park in.

Prop je rugzak vol met lekkers voor in de wachtrij, of koop Disney Premier Access en beleef sneller een avontuur omdat je niet in de rij hoeft te staan. De voordelen van met kerst naar Disneyland Paris:

 1. Disneyland Paris is omgetoverd in kerstsfeer;
 2. De Disney Figuren lopen rond in kerstkleding en je hebt Mickey’s Dazzling Christmas Parade!;
 3. Er zijn volop kramen waar je warme glühwein kan halen, een zak gebrande kastanjes kan eten of kan opwarmen met warme chocolademelk;
 4. Je kan zoveel leuke dingen kopen, ontdek alle magische Disney Betoverende Kerst accessoires;
  Tip > shop je voor 15.00 uur dan kan je vanaf €50,- je aankopen achterlaten in de boetieks en ophalen voordat je naar huis gaat of kiezen om je bestelling te laten afleveren in je Disney Hotel.

*Bekijk hier alles over Disney Betoverende Kerst;
**Ontdek hier alles over hotel + tickets arrangementen in Disneyland Paris;
***Reserveer zelf je treintickets naar Disneyland Paris met Eurostar, (voorheen Thalys).

Met kerst naar Disneyland Parijs ervaringen

Sneller in attracties met Disney Premier Access Ultimate One

Voor lezers die ooit eerder in Disneyland Paris zijn geweest, de gratis Fast-Pass bestaat niet meer. De gratis Disney Fast-Pass is vervangen door de betaalde Disney Premier Access. Met deze extra betaalde service kan je in de speciale Disney Premier Access rij gaan staan bij de deelnemende attracties. Als je meerdere attracties op één dag wilt beleven dan is de Disney Premier Access service echt een aanrader kan ik zeggen uit eigen ervaring.

Via deze link kan je de attracties bekijken waarvoor de Disney Premier Access geldt. Er zijn 2 soorten Disney Premier Access passen. De Disney Premier Access Ultimate is voor alle beschikbare attracties van de bovenstaande link, zonder tijdslot, je mag één keer in alle deelnemende attracties. De Disney Premier Access One is geldig voor één attractie met een tijdslot. Bekijk hier meer informatie over Disney Premier Access,

Het handigste is om de Disney Premier Access van te voren online te kopen, zo kan je er direct gebruik van maken. Een andere mogelijkheid is ter plaatse kijken hoe lang de normale wachtrij is voor een attractie. Wil je niet zo lang wachten, dan kan je ter plaatse een Disney Premier Access One kopen. Dat betekent dat je tegen betaling van een bedrag, variërend per attractie, éénmalig de snelle Disney Premier Access ingang mag gebruiken. De meest populaire attracties in Disneyland Paris zijn:

 1. Crush’s Coaster;
 2. Peter Pan’s Flight;
 3. Big Thunder Mountain;
 4. Ratatouille: The Adventure;
 5. Toy Soldiers Parachute Drop;
 6. Star Wars: Hyperspace Mountain;
 7. Het ontmoeten van de Disney Figuren.

Met kerst naar Disneyland Parijs

Wat is er in Disneyland Paris te doen tijdens de kerstperiode

Er is ontzettend veel te beleven tijdens Disney Betoverende Kerst. Het Disneyland Park zal volledig in kerstsfeer zijn, van de verlichte 24 meter hoge kerstboom op Town Square tot de sprookjesachtige decoraties die Main Street, U.S.A. helemaal tot aan het Kasteel van Doornroosje versieren. Natuurlijk kunnen de Kerstman en de geliefde Disney Figuren niet ontbreken tijdens kerst! Mickey Mouse en zijn vrienden zullen oogverblindende kerstoutfits aanhebben.

De Mickey’s Dazzling Christmas Parade! is één van de hoogtepunten die je moet zien. Zorg dat je op tijd een mooi plekje bemachtigd vóór het Kasteel van Doornroosje. Er zijn mensen, écht waar, die staan al meer dan een uur en soms zelfs twee uur van tevoren klaar. Disneyland Paris adviseert zelf 30 minuten van te voren aanwezig te zijn bij een show. Je kinderen staan dan vooraan en kunnen van dichtbij hun favoriete Disney Figuren bewonderen.

Je zal zelf zien dat andere bezoekers al vroeg een plekje zoeken op- en rondom Town Square, het plein voor het Kasteel van Doornroosje. De grote Mickey’s Dazzling Christmas Parade! duurt ongeveer 20 minuten, start bij Fantasyland en komt na ongeveer 10 tot 15 minuten aan in Main Street, U.S.A. De parade eindigt na een rondje om het plein bij de ingang van Disneyland Paris.

 • Mickey’s Dazzling Christmas Parade!
  De traditionele Disney parade waar Disneyland Paris bekend om staat wordt tijdens kerst omgedoopt tot Mickey’s Dazzling Christmas Parade!. Alle Disney Figuren en de praalwagens zijn omgetoverd in kerstsfeer. Uiteraard ontbreekt de Kerstman niet op zijn arrenslee.
 • Mickey’s Magical Christmas Lights
  Zodra de avond valt is het tijd voor Mickey’s Magical Christmas Lights. Mickey Mouse, Minnie Mouse en de Kerstman steken samen de 24 meter hoge kerstboom aan in het midden van Main Street, U.S.A.
 • Meet Mickey Mouse en de Kerstman
  De attractie ‘Meet Mickey Mouse’ in Fantasyland is super populair en rondom de kerstperiode, tot en met 25 december, kan je niet alleen Mickey Mouse ontmoeten, maar ook de Kerstman.

*Bekijk hier het actuele programma rond de Disney Shows, de Disney Stars on Parade en de Disney openingstijden.
De tijden van shows en parades in het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park kun je vinden in de Disneyland Paris app.

Met kerst naar Disneyland Parijs ervaringen

Disneyland Parijs ervaringen

Met kerst naar Disneyland Parijs ervaringen

Ideaal! De flexibele boekingsvoorwaarden

Het fijne aan een reis naar Disneyland Paris boeken via de website van Disneyland Paris is dat je op dit moment gebruik kan maken van de flexibele voorwaarden. Dit betekent dat je je vakantie in Disneyland Paris met volledige flexibiliteit kan boeken. Daarnaast kan je profiteren van de exclusieve voordelen van een verblijf (hotel + tickets). Via de links hieronder kan je alle flexibele voorwaarden bekijken en de kalender met prijzen*.

Eenmaal geboekt kan je tot 7 dagen voor aankomst toch kosteloos wijzigen of annuleren, met een volledige terugbetaling! Dus mocht er last minute iets gebeuren, geen zorgen, dan ga je gewoon een andere keer naar Disneyland Paris. Het belangrijkste is dat je het Disneyland Park en de Disney Figuren een keer gaat ontmoeten, niet wanneer.

*Bekijk hier alle flexibele voorwaarden voor het boeken van een vakantie naar Disneyland Paris.
-Let op, de flexibele voorwaarden kunnen altijd veranderen. 

Zodra je op de link klikt en de website van Disneyland Paris bezoekt ontvang je automatisch informatie die het meest up to date is.
*De prijzen die in de kalender worden weergegeven, zijn schattingen op basis van de prijzen die elke ochtend worden geregistreerd en eenmaal per dag worden bijgewerkt. Prijzen kunnen veranderen afhankelijk van het moment waarop je boekt. De kalender is alleen informatief en niet contractueel. Alle prijzen zijn naar boven afgerond.
*(1)Volledige terugbetaling is tot 7 dagen voor aankomst mogelijk, exclusief verzekeringen en/of vervoer indien van toepassing. Je kunt wijzigen tegen het actuele beschikbare tarief.

Romantisch Disneyland Parijs

Magische sfeer, romantisch Disneyland Paris

Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat een bezoek aan een attractiepark romantisch kan zijn. Maar tijdens de kerstperiode is het romantisch in Disneyland Paris vanwege de magische Disney Betoverende Kerst sfeer. Disneyland Paris is omgetoverd in kerstsferen en al die mooie etalages, fonkelende lichtjes en kraampjes met heerlijke wijnen,
-champagnes en winterse lekkernijen dragen zeker bij aan het romantische gevoel.

Romantiek kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor mij betekent romantisch onder andere het samen delen van belevenissen, het leuk hebben en lachen met elkaar en genieten van het feit dat de ander plezier heeft. Samen struinen door de straatjes in het Walt Disney Studio’s Park, genieten van een glaasje wijn op een bankje en elkaar warm houden terwijl je staat te kijken naar de Disney Dreams! show, de drone- en vuurwerk show bij het Kasteel van Doornroosje. Ja, als je op zoek bent naar romantiek dan moet je tijdens de kerstperiode naar Disney Betoverende Kerst in Disneyland Paris gaan.

Romantisch Disneyland Parijs

Kerst in Disneyland Paris met vrienden

Ik ging van tevoren zonder verwachtingen naar Disneyland Paris. Maar stiekem ben ik achteraf nog enthousiaster dan ervoor. De Disney Betoverende Kerst in Disneyland Paris is super leuk! Wij gingen samen met een ander stel vrienden naar Disneyland Paris en dat was zo gezellig. Mijn vriend kon met een vriendin van mij in de attracties waar ik niet in wilde en ik ging met haar vriend genieten van de shows in Disneyland Paris. Mijn vriend was blij met de adrenaline die door zijn lijf gierde in de attracties en ik stond met een big smile naar de Disney Dreams! show te kijken. Hoe leuk is het als je elkaar zo blij kan maken!

En met zijn vieren hadden we de grootste lol in de attracties. Wie haalt de meeste punten bij Buzz Lightyear Laser Blast en wie gilt er het hardste in de achtbaan Big Thunder Mountain? Tussendoor elkaars handen opwarmen met een warme chocomelk en samen genieten van een heerlijke wijn bij de fontein. Het is daar net alsof je op een plein in Paris bent.

*Lees alle tips voor Disneyland Paris voor volwassenen!

Kerst in Disney met vrienden

Kerst in Disney

Kerst-shoppen in Disneyland Paris, kan het hele jaar!

Ben jij dol op kerst-shoppen en een enorme Disneyland Paris fan? Dan heb ik goed nieuws! Want in Disneyland Paris kan je het hele jaar kerst-shoppen. Ja écht waar, je kan er 365 dagen per jaar inkopen doen voor kerst.

Je moet daarvoor naar “La Boutique du Château”, oftewel de winkel in het Kasteel van Doornroosje. Tijdens elk jaargetijde is deze winkel helemaal in kerstsferen ingericht. Hier kan je mooie Disneyland Paris kerstballen, mooie kerstsokken om bij de openhaard te hangen, gezellige waxinelichtjes met de contouren van het gezicht van Micky Mouse erin afgebeeld, puzzels met de Disney Figuren in een winter wonderlandschap én nog véél meer kopen.

“La Boutique du Château” is een boetiek ingericht in middeleeuwse stijl. Hier kunnen Disneyland Paris én kerst fans het hele jaar terecht voor kerstinkopen. Het maakt dus niet uit in welk seizoen je Disneyland Paris bezoekt, je kan altijd een kerstsouvenir meenemen.

Kerst shoppen in Disneyland Parijs

Met kerst naar Disneyland Parijs ervaringen

Kerstshoppen Disneyland Parijs

Met de auto of trein naar Disneyland Paris?

Een van de meeste relaxte manieren om naar Disneyland Paris te reizen is met de trein. Met de trein kan je rechtstreeks vanaf Amsterdam Centraal naar Disneyland Paris. Je kan ook instappen op Rotterdam Centraal. Je stapt uit op het station Marne-la-Vallée/Chessy en staat direct bij de ingang van Disney Village. Voorheen ging je met de Thalys naar Disneyland Paris, tegenwoordig ga je met de Eurostar naar Disneyland Paris.

Je hoeft niet met je koffers eerst naar je Disney Hotel of Partner Hotel (met uitzondering van Disney Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris bij Center Parcs, er is een speciale Disney Express Service waar je je koffers kan stallen in een locker en aan het einde van de dag kan ophalen om naar je hotel te gaan. Verblijf je in een Disney Hotel? Dan hoef je helemaal nergens aan te denken. Als je met de trein aankomt in Disneyland Paris, geef je je koffers af en staan ze op je te wachten in je Disney Hotel (met uitzondering van Disney Davy Crockett Ranch).

*Lees nog meer info over reizen met de trein naar Disneyland Paris

Reis je liever met de auto naar Disneyland Paris? Vanaf Utrecht rij je in ongeveer 5 uur naar Disneyland Paris. Kies voor een (Disney) Hotel waarbij het parkeren is inbegrepen of waar het gratis is. Ga je met een stel vrienden dan kan het delen van de benzinekosten een goedkope optie zijn om naar Disneyland Paris te gaan. Hou er wel rekening mee dat je een tolweg passeert op weg naar Disneyland Paris. Je betaalt voor de tolweg in Frankrijk per enkele reis iets minder dan €20,-.

Ga je met je eigen auto naar Frankrijk? Denk er dan ook aan dat er een aantal dingen zijn, die verplicht in je auto aanwezig moeten zijn. Je zal er vast niet aan denken maar zo is het bijvoorbeeld verplicht om een alcohol blaastest in je auto te hebben. Die kan je in Nederland bij de ANWB kopen voor ongeveer €10,- of in Frankrijk bij drogisterijen en tankstations. Controleer altijd even je auto goed vóór vertrek.

*Lees meer over tolwegen in Frankrijk.
**Ontdek hier alles wat er verplicht in de auto naar Frankrijk aanwezig moet zijn. 

Met de auto naar Disneyland Paris

Meer reistips voor Disneyland Paris

Wil jij de magische kerstsfeer in Disneyland Paris vieren? Dan wens ik je ontzettend veel plezier! Doe de groeten aan Micky Mouse en de andere Disney Figuren en geniet van een magisch verblijf. Ga je voor de eerste keer naar Disneyland Paris of twijfel je of een bezoek aan Disneyland Paris met alleen volwassenen ook leuk is? Bekijk dan ook mijn onderstaande praktische tips voor een bezoek aan Disneyland Paris.

 1. Tips voor de eerste keer Disneyland Paris;
 2. Disneyland Paris alleen leuk met gezin? Nee, Disneyland Paris voor volwassenen is super tof;
 3. Ook Parijs bezoeken? Verwen jezelf met een luxe overnachting in een hotel met zwembad in het centrum van Parijs en bezoek deze leuke winkeltjes in Parijs

Vuurwerk Disneyland Parijs Kasteel Doornroosje

Zou jij ook wel eens met kerst naar Disneyland Paris willen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email