Met DFDS Seaways naar Newcastle voor een weekend, dat is een leuk weekend weg het hele jaar door! Alleen al door de bootreis heb je het gevoel er even helemaal uit te zijn. Vanaf Amsterdam Centraal Station gaat er een transfer bus naar IJmuiden Felison Terminal.

Met DFDS Seaways naar Newcastle

Met een lengte van bijna 163 meter is het een imposant schip dat je niet kan missen als je de terminal bij IJmuiden in rijdt met de bus. Vanaf Amsterdam centraal vertrekken er dagelijks bussen die je direct voor de terminal afzetten. Ideaal nu er geen treinstation meer is in IJmuiden. Op loopafstand van de terminal is ook een afgesloten parkeerterrein waar je voor een tarief per nacht de auto kan parkeren.

Als je met een boot of schip reist wordt de benaming van vele dingen opeens ook anders. Nog een reden dat je gelijk een vakantiegevoel hebt. De ferry vertrekt aan het einde van middag vanuit IJmuiden en vanaf ander halfuur voor vertrek kun je inschepen. Bij de balie bevestig je je aankomst alvorens je doorloopt naar de paspoort controle.

Daarna kan je via de overdekte loopbrug aan boord stappen. De bars aan boord zijn vanaf het moment van inschepen ook geopend. Mocht je willen winkelen dan is het nog even wachten want dat kan pas vanaf het moment dat het schip de haven is uitgevaren.

Voor mij is het bekend terrein want ik was al eens aan boord toen ik een minicruise Newcastle had gereserveerd om te gaan kerst shoppen in Newcastle. Het leuke van een minicruise Newcastle is dat je twee avonden en nachten aan boord bent en je ongeveer zes uur de tijd hebt om een indruk van Newcastle op te doen. Voordeel is ook dat over het algemeen je dezelfde hut hebt als op de heenreis en je al je spullen in de hut kunt laten staan.

*Bekijk hier alle info voor reizen van IJmuiden naar Newcastle

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Transferbus DFDS - Amsterdam - IJmuiden

DFDS Seaways

Aan boord DFDS Seaways naar Newcastle

Je verblijft ook niet op een kamer maar in een hut. Ik verbleef in een tweepersoons hut met een stapelbed, daar tegenover een bankje en een klein bureautje. De hut is praktisch ingericht en alles zit erin wat je nodig hebt voor een nacht aan boord.

*Bekijk hier alle info voor reizen van IJmuiden naar Newcastle

DFDS Seaways hut

Ontdek het schip (helaas is niet mogelijk voor reguliere gasten)

Het hart van het schip is de brug. Vanaf daar wordt het schip handmatig de haven uit gevaren alvorens het voor de rest van de reis op de automatische piloot wordt overgezet. We hadden het geluk dat kapitein Lars ons de mogelijkheid bood om te zien hoe de cockpit van het schip eruit ziet en nodigde ons uit voor de afvaart op de brug.

Op de brug van DFDS Seaways     Op de brug van DFDS Seaways

Kapitein Lars op de brug van DFDS Seaways     Op de brug van DFDS Seaways

Faciliteiten aan boord

Op dek 7, 8 en 9 zijn alle restaurants, bars, kinderclub, winkels en het casino te vinden. Er is werkelijk voor iedereen wat wils aan boord. Je kan een makkelijke snack eten, uit eten gaan in het 7seas buffetrestaurant, (ook voor ontbijt) naar het grill restaurant of zoals wij deden, dineren bij het Italiaanse Latitude restaurant.

’s Avonds is er aan de achterkant van het schip in de bar typisch Engels night entertainment met een band, deze keer waagden maar weinig mensen zich op de dansvloer. Als je zin hebt in een goede cocktail moet je zeker hier zijn.

Entertainment aan boord     Cocktailbar

Reistips aan boord

  • Drink veel water want aan boord is de lucht behoorlijk droog;
  • Mocht je je niet lekker voelen ga dan even naar buiten voor wat frisse lucht en blijf naar de horizon kijken;
  • Houd goed rekening met de tijd. De tijden die vermeld staan op je voucher zijn altijd lokale tijden. In Engeland is het één uur vroeger dan in Nederland;
  • Zet het mobiele netwerk van je telefoon uit. Als je het aan laat staan schakelt het over naar het maritieme netwerk en je wilt niet weten wat dat kost. Wil je toch even op internet dan kan je tegen betaling naar de WIFI lounge.

Reisfilm Newcastle

Benieuwd naar mijn reis aan boord en wat ik verder heb gedaan in Newcastle. Bekijk hieronder mijn reisvideo:

Mijn mini vakantie Engeland was erg leuk! Zou jij ook wel eens met DFDS Seaways naar Newcastle willen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email