Home away, ik ga op reis en neem mee… Leuk om daar is over na te denken. Want wat neem ik nou eigenlijk altijd mee? En hoe gaat dat inpakken bij mij? Ik denk terug aan de tijd van mijn eerste reis en hoe het inpakken bij mij door de jaren heen is veranderd. Als kind ging ik niet elk jaar op reis. Ik ben met mijn ouders en zusje één keer naar Spanje en één keer naar Zweden geweest. Toen pakte onze moeder nog onze tassen in vol met kleren en veel speelgoed voor onderweg in de auto.

Home away, wat neem ik mee? 

Het echte reizen begon bij mij pas vanaf mijn zestiende toen ik eindelijk genoeg geld had verdiend met mijn eerste bijbaantjes. Ik had geen idee wat ik allemaal mee moest nemen en dus hielp mijn moeder mij weer met inpakken. Inmiddels heb ik al heel wat van de wereld mogen zien en elke keer blijft het inpakken voor mij een crime. Of ik nou met een backpack op mijn rug ga interrailen door Europa, met Ryanair vlieg met alleen handbagage, met 25 kilo naar Amerika of zelfs nu met Arkefly waar ik maar liefst 35 kilo aan bagage mee mocht nemen naar Curaçao.

Ik heb inpaklijstjes van internet gehaald, zelf lijstjes gemaakt, alles van te voren klaar gelegd en op het laatste moment ingepakt. Ik vergeet gewoon altijd iets en heb altijd teveel bij me. Inmiddels ben ik erachter dat het voor mij het beste werkt om een paar dagen voor vertrek te beginnen met elke keer iets klaar te leggen op mijn bureau wat er mee moet. Uiteindelijk stapelt mijn bureau zich vol en één dag voor vertrek ga ik mijn koffer inpakken. Inmiddels ben ik er ook achter dat het helemaal niet zo erg is om dingen te vergeten want meestal kan ik het ter plaatsen wel halen.

Wat zit er in mijn tas

Uiteraard pak ik de juiste kleding in voor de bestemming, toiletproducten, mijn paspoort en reispapieren. Nu ik steeds vaker ook als reis blogger op pad ga, moet ik aan nog meer dingen denken om mee te nemen. Camera, onderwatercamera, extra geheugenkaarten, batterijen, laptop, harddisk, notitieblokken, visitekaartjes en niet te missen alle adapters.

  • Mijn camera, geheugenkaarten en notitieblok zijn meestal de eerste dingen die ik inpak. Daar zou ik echt niet zonder kunnen.
  • Ik kan niet zonder mijn eigen “spuit” deodorant. In het buitenland kan je vaak alleen rollers kopen en daar hou ik echt niet van.
  • Ik neem ook altijd iets te eten mee, liga’s bijvoorbeeld om onderweg even de trek te stillen. En winegums voor als ik ga vliegen en ik last krijg van mijn oren.
  • Slippers ontbreken ook niet in mijn tas. Ik vind het fijn om in de kamer daar op te lopen of als ik bijvoorbeeld ergens verblijf met een gedeelde badkamer.
  • Bepaalde medicijnen, paracetamol en rennies gaan ook in mijn tas.
  • Een kleine portemonnee/moneybelt waar mijn telefoon, geld en een paar pasjes in passen.
  • Een boek ontbreekt ook niet, altijd fijn om onderweg even wat te lezen te hebben.

Voor mijn laatste trip naar Curaçao dacht ik dat ik er helemaal klaar voor was. Ik gooide nog gauw mijn travel adapter in mijn koffer en klaar ben ik. Totdat ik wilde pinnen bij aankomst en ik erachter kwam dat ik was vergeten op mijn bankpas om te zetten. Toch weer iets vergeten.

Als ik met HomeAway een weekend naar Berlijn win met vriendinnen weet ik in elk geval al wel wat ik meeneem. Een lekker zittende outfit om alle hotspots van de stad te bekijken. Een party outfit om het nachtleven te ontdekken en de hierboven genoemde dingen die ik altijd meeneem. Voordeel als ik met vriendinnen reis, iedereen heeft wel iets handigs bij zich.

Nooit gedacht dat ik een heel blog kon schrijven over inpakken. Ik ben benieuwd wat jullie altijd meenemen op reis?

Print Friendly, PDF & Email