Of je nou naar je werk fietst op een stadsfiets, een trektocht maakt op een e-mtb of lekker gaat cruisen op een e-bike op vakantie: een goede uitrusting is het halve werk! Er zijn namelijk een aantal essentials die fietsen net iets comfortabeler maken dus wat mij betreft moet je dit meenemen tijdens een dagje fietsen.

Dit moet je meenemen tijdens dagje fietsen!

Ga jij graag een dagje fietsen ergens in Nederland of op reis? Als je ergens een fiets huurt dan kan je er meestal ook wel de juiste accessoires bij huren. Maar ga je met je eigen fiets of mountainbike op pad dan is het wel zo fijn als je de juiste spullen bij je hebt.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Denk aan je veiligheid, draag een helm

Bij het dragen van een helm op de fiets hangt een vooroordeel bij veel mensen: het ziet er niet uit! Dat hoeft niet zo te zijn. Door de jaren heen zijn er vele soorten modellen op de markt gekomen waardoor er voor ieder wat wils is. Maar het belangrijkste is toch wel je eigen veiligheid. Zeker als je ergens gaat fietsen waar je de omgeving niet goed kent of ervan houdt om door het bos te scheuren op een mountainbike is het dragen van een helm wel echt een pré.

En ga je een toffe route fietsen, dan kan het ook nog leuk zijn om dat vast te leggen met een GoPro. Dan heb je sowieso een helm nodig waar je de actioncam op kan bevestigen.

dagje fietsen

Sportieve en ademende kleding

Je kan natuurlijk je alledaagse sportkleren uit de kast trekken, maar is dat wel de beste optie? Je wilt niet oververhit of onderkoeld raken. Daarom is ademende sportkleding een absolute must om te hebben als je een dagje gaat fietsen. Een thermoshirt is behalve ademend ook een shirt dat zweet afvoert. Zo heb je geen last van overmatig zweten tijdens het fietsen.

dagje fietsen meenemen

Zonnebril voor fietsen

Als je gaat fietsen met lekker weer is het natuurlijk fijn als de zon niet in je ogen schijnt. Maar daarnaast kan een fiets zonnebril er ook voor zorgen dat je geen last van traanogen krijgt tijdens het fietsen. Ga je graag een dagje fietsen met mooi weer dan is een fiets zonnebril met getinte glazen de beste keus en let op dat de glazen ook 100% UV-beschemring bieden. Je kan hier meer lezen over de goedkope sport zonnebril voor dames die ik gebruik.

Zonnebril voor fietsen

Drink voldoende onderweg, denk aan je bidon

Water drinken is belangrijk als je constant in beweging bent. Het voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat je de energie vindt die je nodig hebt om die laatste paar kilometers te halen. Vergeet dus niet om je bidon te vullen voordat je weg gaat zodat je onderweg altijd wat kan drinken.

Fietsen in Newcastle

Ook leuk om te lezen

  1. Fietsen in Newcastle
  2. Ga zeilfietsen in Camperduin
  3. Ontdek Den Haag op de fiets
  4. Denk eens aan fatbiken door de Finse bossen of fatbiken in de sneeuw.

Fatbiken in de sneeuw in Les Menuires

Heb jij nog meer tips wat je moet meenemen tijdens dagje fietsen?

Print Friendly, PDF & Email