Hoe klinkt een Marker Wadden vakantie bij Landal in een vakantiehuisje dat duurzaam is? Dat is nog eens een avontuur, genieten van een duurzame vakantie in eigen land op een nieuw Nederlands eiland!

Marker Wadden Landal vakantiehuisje

Wie had dat gedacht, een nieuwe bestemming in eigen land, een Marker Wadden vakantie bij Landal. In de Caribbean worden hele eilanden opgespoten om cruisereizigers nieuwe én meer bestemmingen aan te bieden. Maar dat kan in Nederland ook gewoon! Marker Wadden is niet bedacht als vakantiebestemming maar als een natuurproject van Natuurmonumenten.

Wil je genieten van een duurzame vakantie in eigen land op een bijzondere locatie? Vanaf de zomer van 2020 is het mogelijk zijn om te genieten van een originele en bijzondere overnachting in eigen land. Midden in de natuur, ver weg van alles, genieten van de vrijheid en het eilandleven, dat is een duurzame vakantie naar Marker Wadden via Landal. Het is een uniek project en nog volop in ontwikkeling.

Landal kennen we allemaal van de mooie vakantieparken in Nederland en ze hebben nu ook het recht gekregen om op het Haveneiland vier duurzaame vakantiehuisjes te bouwen. Landal Marker Wadden is niet de eerste samenwerking met Natuurmonumenten. Sinds 2005 werken de twee samen en werden er al duizenden bomen geplant om nieuwe bossen aan te leggen.

Marion was zo enthousiast en zat in de pre-sale!

Helaas was ik niet in de gelegenheid om de beschikbaarheid in de gaten te houden wegens privé omstandigheden die mijn aandacht vroegen. Maar Marion zat klaar achter de computer voor de Marker Wadden Pre-Sale. In november 2019 ontdekte zijn de mogelijkheden voor een vakantie op Marker Wadden via Landal en ze schreef zich gelijk in voor de nieuwsbrief. Toen werd aangekondigd dat op 20 mei 2020 de pre-sale voor nieuwsbrief lezers van start ging zat ze klaar achter de computer.

Waarom zou je willen verblijven op Marker Wadden‘ vroeg ik haar. Marion; ‘Ik ben sowieso dol op eilanden en op water. De rust en de omgeving spreken me erg aan. Een ervaring waarbij je echt even weg bent uit de drukte van de dag. Midden in het Marker Meer waar ondanks de rust altijd veel gaande is‘. Helaas is het Marion nog niet gelukt een plek in het eilandhuisje van Landal op Marker Wadden te bemachtigen. De Pre-Sale begon om 10.00 uur in de ochtend en binnen no time was de eerste mogelijkheid voor een verblijf op Marker Wadden pas in augustus. Ze wil graag in het voor- of na seizoen Marker Wadden bezoeken dus ze wacht nog even.

*Foto’s huisje zijn van © Twycer / www.twycer.nl.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Marker Wadden Landal vakantiehuisje

Leuk om te weten over Landal eiland vakantiehuisjes

  1. Energie neutrale eilandhuisjes geschikt voor 4 tot 5 personen en duurzaam ingericht met producten van IKEA.
    Denk aan energiezuinige apparatuur en verlichting, waterbesparende kranen en gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. De nachtlampjes naast het bed zijn ook van IKEA maar de ombouw is speciaal gemaakt met hout uit de Natuurmonumenten bossen. Creëer dezelfde stijl in huis met deze producten van IKEA van katoen, hout en rotan bedacht door interieurontwerper Evke. ‘De kleuren die ik heb gekozen weerspiegelen de lucht, zandduinen en begroeiing die je buiten ziet’.
  2. Marker Wadden is een volledig zelfvoorzienend natuureiland, alles wordt ter plaatse opgewekt, opgepompt en gezuiverd.
  3. De vier Landal vakantie eilandhuisjes worden onderdeel van een kleine nederzetting op het Haveneiland van Marker Wadden.
    Leuk om te weten is dat de eilandhuisjes zijn gebouwd met hout uit de eigen bossen van Natuurmonumenten. De Landal eilandhuisjes zijn gebouwd op het vasteland en daarna verscheept naar Marker Wadden.
  4. Er zal nooit meer dan 0.1% van de totale oppervlakte van de eilandengroep Marker Wadden bebouwd worden.
  5. Om gasten te voorzien van de nodige dingen komt er een eilandpaviljoen en een paar gebouwen voor beheer en toezicht.
  6. Het Landal Marker Wadden project is ter ondersteuning van het natuurgebied, Landal zegt dat de huuropbrengst volledig terug aan de natuur wordt geschonken zodat ook iedereen in de toekomst kan blijven genieten van dit mooie nieuwe Nederlandse natuur gebied.

Ben jij een echte natuurliefhebber en rust zoeker? Dan past deze bijzondere vakantie op een volledig zelfvoorzienend natuureiland precies bij jou!

*Bekijk hier de mogelijkheden voor slapen op Marker Wadden via Landal.

Landal vakantiehuisje Marker Wadden

Alles over Marker Wadden bezoeken

In het voorjaar van 2018 mocht ik in samenwerking met Toerisme Flevoland als een van de eerste met een boot mee naar Marker Wadden. Op dat moment was Marker Wadden nog volop in ontwikkeling en kon je niet van boord bij Het Haveneiland. Ik ben er dus alleen maar omheen gevaren. Maar ik vind het zo bijzonder dat wij na het droogleggen van een deel van de Zuiderzee nu ook een nieuwe Nederlandse eilandengroep hebben gecreëerd dat ik het project van Natuurmonumenten op de voet heb gevolgd.

Inmiddels heb ik een zeer uitgebreid artikel geschreven over Marker Wadden bezoeken en ik raad je zeker aan om dat te lezen als je van plan bent om er naar toe te gaan. Hieronder heb ik de inhoud van het Marker Wadden artikel vermeld:

Marker Wadden bezoeken

Zou jij ook wel eens op Marker Wadden in een Landal Vakantiehuisje willen overnachten?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email