Ben jij van plan om naar Curaçao op vakantie te gaan? De stranden Jan Thiel en Mambo Beach zijn de twee populairste stranden op Curaçao.

Mambo Beach, populair strand Curaçao

Wil jij dit jaar op en top genieten van zon, zee en strand? Reis dan naar een zonzekere vakantie bestemming zoals Curaçao! Op het Caribische eiland schijnt de zon volop en de beste reistijd voor Curacao is van januari tot en met juni. Je kan ervan uitgaan dat je dan volop kan genieten van de zonnestralen, met bijna geen kans op regen.

Ben jij een echte strandliefhebbers? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Mambo Beach, het is één van de twee populairste stranden op Curaçao.

Mambo Beach is een langgerekt strand met fijn zand dat vol staat met gezellige restaurants en beachclubs. Bij de beachclubs is er regelmatig een ‘Happy Hour’ en je kan er ook terecht voor leuke feestjes op het strand.

Er zijn veel plekken om te overnachten. Bijvoorbeeld luxe resorts zoals Kontiki Beach Resort en Sunscape Curacao Resort Spa & Casino, maar ook kleinschalige accommodaties, zoals Dolphin Suites & Wellness Curaçao en The Royal Sea Aquarium Resort. Voor elk wat wils dus. Veel van deze accommodaties liggen direct aan Mambo Beach: je loopt dus zo vanuit je hotel het strand op!

Mambo Beach is misschien wel het bekendste en populairste strand van Curaçao. Het is ook een geliefd strandoord bij jongeren, die hier in het weekend en tijdens de vakantieperiodes naartoe komen om tot in de kleine uurtjes uit te gaan en te feesten. Het is dan vaak behoorlijk druk.

Wil je liever wat meer rust? Bezoek Mambo Beach dan doordeweeks en buiten de vakantieperiodes. Het is dan namelijk een stuk rustiger. Zo geniet je in alle rust van alles wat Mambo Beach te bieden heeft.

*Ontdek meer stranden met een huurauto op Curaçao.
**Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips voor Curaçao.
***Ontdek alle 3 de ABC eilanden, ontdek ook Aruba en Bonaire.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Mambo Beach kosten, entree en strandbedjes

Je kan Mambo Beach sinds een aantal jaar niet meer gratis bezoeken. De entreeprijs is op het moment van schrijven (voorjaar 2023) 6,50 gulden. Mambo Beach is onderverdeeld in  verschillende strandjes, zoals Cabana Beach, Wet&Wild en Lions Dive.

Sommige stranden hebben zelfs ligbedden met bediening! Hoeveel je daarvoor betaalt hangt af van de strandtent en hoe luxe het bedje is. Een strandlaken is niet inbegrepen. Vergeet deze dus niet mee te nemen in je koffer.

Vertalingen mee op reis

Dit kan je allemaal doen op Mambo Beach

Er is genoeg te doen voor jong en oud op Mambo Beach. Kinderen kunnen lekker spelen op het strand en veilig zwemmen in zee dankzij de golfbrekers. Verder kan je snorkelen, duiken en worden er ook watersportactiviteiten aangeboden. Zo ben ik zelf eens gaan flyboarden op Curaçao, een super gave belevenis! Ook zijn er leuke activiteiten op het strand, zoals beachvolleybal.

Mambo Beach heeft een boulevard met gezellige winkeltjes, eettentjes, barretjes en verschillende beachclubs. Er zijn twee speeltuinen voor kinderen zodat zij zich ook op en top kunnen vermaken. De boulevard is ook the place to be voor shopaholics. Er zijn namelijk veel leuke kledingboetiekjes en souvenirshops. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

*Meer weten? Bezoek de officiële website van Mambo Beach.

Flyboarden Curaçao

Mambo Beach, zou jij een van de twee populairste stranden op Curaçao bezoeken of geniet je liever ergens van de rust?

Print Friendly, PDF & Email