Maak jij nieuwe vrienden op reis? De Six Friends Theory stelt dat iedereen ter wereld binnen zes tussenpersonen met elkaar verbonden is. Mercure Hotels heeft een onderzoek hiernaar laten uitvoeren onder vijfduizend reizigers uit dertien landen. Het resultaat van het onderzoek kan je in de onderstaande infographic zien.

Maak jij ‘nieuwe vrienden op reis’?

 

De test van de Six friends theorie

Six friends theory

Een paar maanden geleden kon je via Mercure Hotels kans maken om in real life te testen of je binnen zes tussenpersonen gelinkt kon worden aan Nigel, een Australische Aboriginal aan de andere kant van de wereld. Ik was één van de maar liefst vijf miljoen mensen die meedeed aan deze actie.

Het klinkt zeker als een leuke theorie maar of het echt waar is? Dat had ik graag getest met behulp van Mercure Hotels. Geen idee hoe ik zelf zou moeten testen of ik ook aan een Aboriginal, iemand in de Afrikaanse rimboe of een Amerikaanse multimiljardair gelinkt kan worden?

Onderhoud jij contact na een reis?

De technologie van tegenwoordig maakt het sluiten van online vriendschappen vele malen makkelijker dan vroeger. Al blijft volgens onderzoek de Nederlanders wel een achter ten opzichte van de rest van de wereld in het maken van nieuwe vriendschappen. Ik vind het leuk en bijzonder om dankzij het reizen zoveel mensen te kunnen ontmoeten.

Op de een of andere manier gaat het contact leggen met vreemden mij op reis een stuk makkelijker af dan thuis. Met sommige mensen word ik vrienden op Facebook en die spreek ik nog steeds wel eens. Andere mensen die ik ontmoet heb stuur ik een bericht als ik weer naar dezelfde bestemming afreis om te kijken of we elkaar weer kunnen ontmoeten. Ik ontvang zelf ook wel eens berichten als mensen naar Nederland komen die ik ergens ter wereld heb ontmoet.

Having fun on a banana

Laatst was ik zelf in Ljubljana waar ik in 2010 ook was. Ik kreeg een bericht via Facebook van een leuke meid die ik toen had ontmoet. Helaas is het niet gelukt om weer af te spreken qua tijd. Uiteindelijk is mijn ervaring wel dat je de meeste mensen die je ontmoet nooit meer spreekt of ziet terwijl je soms bijzondere dingen hebt meegemaakt met elkaar. Alle mensen waarmee ik op Facebook ben gelinkt als “vrienden” zijn mensen die ik daadwerkelijk heb ontmoet of ga ontmoeten.

 Ik ben benieuwd of jij contact onderhoudt met de mensen die je ontmoet op reis?

Print Friendly, PDF & Email