Wees loyaal, shop lokaal in Den Haag! Check alle mooie initiatieven die wij op een rij hebben gezet zodat jij weet waar je leuk lokaal kan shoppen in Den Haag om je medemens die ondernemer is financieel te supporten.

Lokaal shoppen in Den Haag

Als je op vakantie gaat dan is de kans groot dat je het heerlijk vind om over een lokale markt te struinen. Je gaat op zoek naar lokale producten om te koken of koop een mooi product dat thuis mooi staat in je interieur. Verblijf jij op een camping in het buitenland dan loop je vast in de ochtend naar de lokale bakker voor een lekker stokbrood of warme broodjes.

Bij een kraam langs de weg haal je vers fruit en als je een tijdje op dezelfde plek verblijft in het buitenland haal je misschien ook wel een mooie bos bloemen in huis. En bestel jij in een bar ook graag een lokaal biertje of een lokale wijn? Als we op vakantie zijn doen we dat allemaal maar je kan ook thuis het vakantiegevoel creëren. Daarom delen wij graag onze lokaal shoppen in Den Haag tips. Ook leuk om te lezen is ons artikel met typisch Haagse cadeaus en souvenirs.

  1. Bekijk online de winkels van Haagse ondernemers.
  2. Bekijk alle cadeaus met thema Den Haag bij Paagman!
  3. Bestel online een Haagse Markt pakket van Lokale Markten.
  4. Hier kan je eten bestellen in Den Haag via Thuisbezorgd.nl
  5. Ontdek de Haagsche Kakker en Den Haagelslag van Bakkerij Hessing 
  6. Ontdek de HOU-JE-HAAGS producten in de webshop en steun de Voedselbank Haaglanden
  7. #supportyourlocals en bestel een waardebon bij een van de Haagse horecazaken via helpdehoreca.nl
  8. Ex collega Lorraine tipt, vanwege de crisis kan je bij deze restaurants in Den Haag nu eten bestellen.
  9. Bekijk de Haagse Schatten Pakketten, vol met een diversiteit aan producten van Haagse ondernemers.
  10. Bestel online bij Kompaan bier, ze brengen het langs of je kan het ophalen. Denk ook aan het Haagse Bukkûh bier.
  11. Bekijk alle Haagse specialiteiten en lekkernijen bij Het Bakkertje.
   *Het Bakkertje verpakt de Haagse specialiteit in een doos met een Haagse Harry illustratie die speciaal door ras-Hagenees en striptekenaar Marnix Rueb is ontworpen. Online bestellen en bezorgen kan vanaf €25,-.
  12. Zelf ben ik ook een Haagse ondernemer dus check ook alle tips voor thuis ontspannen in deze tijd op WellnessSpots.com.

Rondom de crisis die nu heerst heeft DenHaag.com een pagina aangemaakt met alle Haagse initiatieven.

Typisch Haagse streekproducten

Lokale Markten, Haagse Markt in huis

Ga jij onder ‘normale omstandigheden’ graag naar de markt? Haal dan nu de markt in huis! Lokale Markten is een initiatief van een groep ondernemers van De Haagse Markt. Plaats je bestelling vóór dinsdag 18.00 uur en op donderdag ontvang jij een heerlijk vers markt pakket in huis. Zo kan jij thuis weer genieten van al het lekkers van de Haagse Markt.

Momenteel wordt er alleen bezorgd in de 8 districten van Den Haag, Voorburg, Wateringen en Rijswijk.Woon je niet in deze wijken of op de rand? Stuur dan een bericht, wie weet kunnen ze toch iets bij je afleveren.

Bestel online een pakket van Lokale Markten.

Haagse Markt in huis

Ook leuk, deze typische Haagse cadeaus

 1. Haagse kwartet
 2. Den Haag City Puzzel
 3. Monopoly Den Haag editie
 4. Bekijk alle cadeaus met thema Den Haag bij Paagman!

Op zoek naar meer leuke Haagse cadeau’s? Wat dacht je van een Eau Eau Den Haag karaf? Die vind ik zelf dus echt geniaal en ga ik nog een keer kopen! Heb je een vriendin die zwanger is dan kan je alvast leuke Haagse babykleertjes kopen en de kinderen al vroeg de liefde voor Den Haag bijbrengen kan met de Haagse kinderboeken.

Dit leuke shopadresje ‘Kado om de hoek‘ vind je op Hogewal 1 achter de Koninklijke stallen om de hoek van het Noordeinde. Op de foto hieronder zie je alle leuke typische Haagse cadeaus die zij verkopen. Bijzonder is ook het stadslicht Den Haag met de skyline van Den Haag erop, exclusief gemaakt en zelf bedacht. Gemaakt van metaal, vervolgens plaats je er een lichtje in, gaat er een wit kokertje omheen en dan zie je de skyline.

Monopoly Den Haag editie 

Typische Haagse cadeaus

HOU JE HAAGS

Hou je Haags is het motto voor alle Hagenezen en Hagenaars in deze tijd! Hoewel het een vreselijke crisis is waar we in zijn beland brengt het ook veel creativiteit met zich mee. Ondernemers die zich op een andere manier laten zien, nieuwe initiatieven die ontplooid worden en saamhorigheid om elkaar te helpen.

Je kan natuurlijk lokaal gaan shoppen en de Haagse ondernemers steunen, je kan in je omgeving kijken wat er nodig is en je kan steun bieden aan projecten die bij je passen. En mis je de dingen die een paar maanden geleden nog zo normaal waren? Wie weet kan je er op afstand van genieten. Ben jij een Haags muziekliefhebber? Het Paard Den Haag heeft een Haagse playlist gecreëerd.

Gisteren werd bij Haagse Harry op de Grote Markt de HOU JE HAAGS webshop gelanceerd. Een belangeloos initiatief waarbij jij een tof ‘Hou je Haags’ T-shirt (fairtrade en bio-cotton) kan kopen voor €20,- incl. verzendkosten en Co2 vrij, daarvan gaat €11,50 (de opbrengst) naar de Voedselbanken in Haaglanden. Een initiatief van de Haagse bedrijven Key Merchandise, The Cotton Express en Fietskoerier Den Haag.

*Bekijk de HOU-JE-HAAGS producten in de webshop!

Typische Haagse cadeaus

Wat kan je nu wel doen in Den Haag?

 1. Niet met zijn allen tegelijk, maar wandelen in Den Haag en omgeving kan wel.
 2. Een aantal dingen kan je nog steeds gratis doen in Den Haag en Scheveningen.
 3. Sta op de fiets en ga eens alle Street Art in Den Haag bekijken, volg de Binckhorst route en ontdek de rest.
 4. De leukste plekken om te suppen in Den Haag en Scheveningen.

Leuke plekken om te suppen 

Lokaal shoppen in Scheveningen

Woon jij in Scheveningen en wil je graag lokaal shoppen in Scheveningen? Denk dan eens aan Perfect Pastry bijvoorbeeld. Hier kan je mooie  verjaardagstaarten en heerlijke cupcakes bestellen. Is binnenkort een van je vriendinnen jarig? Bestel dan iets lekkers voor haar en geef het voor de deur af of laat het bezorgen.

Lokaal shoppen in Den Haag

Alle Den Haag tips op een rij

Hou er rekening mee dat vanwege de crisis niet alle tips nú kunnen plaatsvinden maar in de toekomst uiteraard weer wel dus inspireer jezelf al vast.

Heb jij nog meer tips voor lokaal shoppen in Den Haag?

Print Friendly, PDF & Email