Wees loyaal, shop lokaal in Den Haag! Check alle mooie initiatieven die wij op een rij hebben gezet zodat jij weet waar je leuk lokaal kan shoppen in Den Haag zodat je de lokale ondernemers kan supporten.

Lokaal shoppen in Den Haag

Als je op vakantie gaat dan is de kans groot dat je het heerlijk vind om over een lokale markt te struinen. Je gaat op zoek naar lokale producten om te koken of koop een mooi product dat thuis mooi staat in je interieur. Verblijf jij op een camping in het buitenland dan loop je vast in de ochtend naar de lokale bakker voor een lekker stokbrood of warme broodjes.

Bij een kraam langs de weg haal je vers fruit en als je een tijdje op dezelfde plek verblijft in het buitenland haal je misschien ook wel een mooie bos bloemen in huis. En bestel jij in een bar ook graag een lokaal biertje of een lokale wijn? Als we op vakantie zijn doen we dat allemaal maar je kan ook thuis het vakantiegevoel creëren. Daarom delen wij graag onze lokaal shoppen in Den Haag tips. Ook leuk om te lezen is ons artikel met typisch Haagse cadeaus en souvenirs.

  1. Bekijk online de winkels van Haagse ondernemers.
  2. Ontdek de Haagsche Kakker en Den Haagelslag van Bakkerij Hessing
  3. Ontdek de HOU-JE-HAAGS producten bij THIS (The Hague Info Store)
  4. Bestel online bij Kompaan bier, ze brengen het langs of je kan het ophalen. Denk ook aan het Haagse Bukkûh bier.
  5. Bekijk alle Haagse specialiteiten en lekkernijen bij Het Bakkertje.
   *Het Bakkertje verpakt de Haagse specialiteit in een doos met een Haagse Harry illustratie die speciaal door ras-Hagenees en striptekenaar Marnix Rueb is ontworpen. Online bestellen en bezorgen kan vanaf €25,-.
  6. WellnessSpots.com, is dé plek voor Wellness tips, de beste wellness tips in Den Haag en Scheveningen lees je in mijn artikel dat ik schreef voor DenHaag.com.

*Op zoek naar nog meer shop tips in Den Haag? Op DenHaag.com kan je alles over shoppen in de Hofstad lezen!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Typisch Haagse streekproducten

Ook leuk, deze typische Haagse cadeaus

 1. Haagse kwartet
 2. Speelkleed Den Haag


Typische Haagse cadeaus

Leuke Haagse cadeau’s en Haagse Souvenirs

Oh Oh Den Haag van Harrie Jekkers, wat een heerlijk nummer! Beste Harrie, ik hoop dat ik dit herschreven nummer zo mag gebruiken ter promotie van Den Haag;)

Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger Monopoly Den Haag willen spelen
Na het eten een partijtje Monopoly Den Haag met een vol Eau Eau glas water
en in december met de hele buurt op jacht met onze Haagse dopper in de hand, om kerstbomen te rauzen
Op oudjaars avond een fikkie stoken van het papier waar onze Haagse cadeaus in zaten

Ik zou best nog wel een keertje met die ouwe vol behangen met Haagse ADO souvenirs naar ADO willen kijken
In het Zuiderpark de Langezij een Haagse Bal bonbon, supporters om je heen
Lekker kankeren op Theo van de Burch en die lange van Vianen
want bij elke Haagse bal bonbon dook die eikel er steevast over heen!

Oh oh Den Haag, mooie stad achter de duinen
de Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein
Oh oh Den Haag, ik zou met niemand willen ruilen
meteen gaan huilen als ik geen Hagenees zou zijn

Eau Eau Den Haag, een fijne karaf voor op tafeeelll! Een dopper met de Haagse skyline in je hand, een lekkere warme The Hague trui voor in de winter en een leuk T-Shirt van Den Haag voor in de zomer.

Leuke Haagse cadeau's en Haagse Souvenirs

Leuke Haagse souvenirs bij THIS (VVV Den Haag)

Waar je ook naar toe reist ter wereld, iedereen komt wel eens bij een VVV of lokaal reisinformatiepunt voor advies of tips voor een bezoek aan de omgeving. Het is meestal ook dé plek voor de leukste souvenirs. De VVV in Den Haag heet The Hague Info Store (THIS). Bij The Hague Info Store kun je zeven dagen per week terecht voor informatie en tips over een bezoek aan Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. Van attracties tot excursies en van uitgaan tot de geheime plekjes van de stad. Al kan je alle tips voor Den Haag en alle tips voor Scheveningen natuurlijk ook bij mij lezen:)

Bij THIS vind je een ruim aanbod aan allerlei leuke Haagse souvenirs om mee naar huis te nemen na je bezoek. En heb jij Haagse vrienden of ken je iemand die helemaal Den Haag gek is? Dan kan je natuurlijk ook een van de typische Haagsche cadeaus kopen om iemand mee te verassen. Loop de THIS winkel eens in op het Spui in hartje centrum en kijk wat jij een leuke Haagse souvenir vind om mee te nemen of te geven.

*Bekijk alle Haagse souvenirs in de THIS webshop

Leuke Haagse souvenirs

Shoppen bij Kado om de Hoek

Wat dacht je van een Eau Eau Den Haag karaf? Die vind ik zelf dus echt geniaal en ga ik nog een keer kopen! Heb je een vriendin die zwanger is dan kan je alvast leuke Haagse babykleertjes kopen en de kinderen al vroeg de liefde voor Den Haag bijbrengen kan met de Haagse kinderboeken.

Dit leuke shopadresje ‘Kado om de hoek‘ vind je op Hogewal 1 achter de Koninklijke stallen om de hoek van het Noordeinde. Op de foto hieronder zie je alle leuke typische Haagse cadeaus die zij verkopen. Bijzonder is ook het stadslicht Den Haag met de skyline van Den Haag erop, exclusief gemaakt en zelf bedacht. Gemaakt van metaal, vervolgens plaats je er een lichtje in, gaat er een wit kokertje omheen en dan zie je de skyline.

Typische Haagse cadeaus

Lekkere Haagse bieren

Bukkûh!!! Als je wel eens een rondvaart in Den Haag hebt meegemaakt dan weet je dat je vaak moet bukken. En zo niet, ga dan maar eens mee met een rondvaart door Den Haag van de Ooievaart! Na de lancering van de ‘Biervaart’ was het voor mijn oud-collega’s Kevin en Sjaak nu tijd om hun eigen Haagse bier te ontwerpen. Brouwerij De Schuit bracht het Haagse bier, Bukkûh bier op de markt en ik mocht de H.P.A (Haagse Pale Ale) proeven van het vat in café De Pakschuit aan de Dunne Bierkade.

*Proef het Bukkûh Bier!

Lokaal shoppen in Den Haag

Achte de Duinen genieten met Hof Blond en een Baron! Samen proeven van Zeer Hoppig Bier van Eiber met daarbij een Haagse Bal Bonbon want Oh Oh dat is zo lekker!

*Proef het heerlijke Eiber Bier!

Leuke Haagse Souvenirs

HOU JE HAAGS

Hou je Haags is het motto voor alle Hagenezen en Hagenaars! Je kan natuurlijk lokaal gaan shoppen en de Haagse ondernemers steunen, je kan in je omgeving kijken wat er nodig is en je kan steun bieden aan projecten die bij je passen. Ben jij een Haags muziekliefhebber? Het Paard Den Haag heeft een Haagse playlist gecreëerd.

En ken jij de HOU JE HAAGS webshop al? Het begon als een belangeloos initiatief waarbij jij een tof ‘Hou je Haags’ T-shirt (fairtrade, CO2 vrij en bio-cotton) kon kopen waarvan de opbrengst naar de Voedselbank Haaglanden ging. Het is een initiatief van de Haagse bedrijven Key Merchandise, The Cotton Express en Fietskoerier Den Haag.

Inmiddels is het een groot succes gebleken en daarom is het initiatief uitgegroeid tot een HOU-JE-HAAGS merchandise lijn die te koop is bij THIS (The Hague Info Store) gevestigd in de bibliotheek op het Spui in Den Haag.

*Bekijk de HOU-JE-HAAGS producten in de webshop!

Typische Haagse cadeaus

Wat kan je altijd doen in Den Haag?

 1. Wandelen in Den Haag en omgeving kan altijd;
 2. De leukste plekken om te suppen in Den Haag en Scheveningen;
 3. Deze dingen kan je nog altijd gratis doen in Den Haag en Scheveningen;
 4. Sta op de fiets en bekijk alle Street Art in Den Haag en alle Street Art in Scheveningen.

Street Art Gevers Deynootweg

Lokaal shoppen in Scheveningen

Woon jij in Scheveningen en wil je graag lokaal shoppen in Scheveningen? Denk dan eens aan Perfect Pastry bijvoorbeeld. Hier kan je mooie  verjaardagstaarten en heerlijke cupcakes bestellen. Is binnenkort een van je vriendinnen jarig? Bestel dan iets lekkers voor haar en geef het voor de deur af of laat het bezorgen.

Lokaal shoppen in Den Haag

Alle Den Haag tips op een rij

Hou er rekening mee dat vanwege de crisis niet alle tips nú kunnen plaatsvinden maar in de toekomst uiteraard weer wel dus inspireer jezelf al vast.

Heb jij nog meer tips voor lokaal shoppen in Den Haag?

Print Friendly, PDF & Email