Reisjournalist- en reisblogger Kirsten Spooren deed mij een paar maanden geleden blozen. Ze vertelde dat ze mij had genomineerd voor de Liebster Award. Super leuk natuurlijk!

De Liebster Award is een virtuele award waar bloggers elkaar online voor nomineren. Het idee erachter is om elkaar te helpen bij het uitbouwen van hun blog en het bereiken van een groter publiek. Naast de nominatie krijg je ook een vragenlijst die je dient te beantwoorden en te delen op je eigen blog. Op die manier kan iedereen je ook gelijk wat beter leren kennen. Hartstikke leuk natuurlijk en ik moet eerlijk zeggen tegen Kirsten dat het uitwerken ervan even op zich heeft laten wachten omdat ik druk bezig was met de lancering van mijn nieuwe blog.

Inmiddels is mijn nieuwe site al even online en daar ben ik super blij mee en trots op. Ik plaats daar dan ook graag de Liebster Award op!

Ik heb bij collega reisbloggers al aardig wat vragen voorbij zien komen maar Kirsten maakt het mij niet moeilijk om ze te beantwoorden. Behalve dan die keuzes, daar ben ik zo slecht in want ik vind eigenlijk alles leuk en interessant qua reizen. Maar goed, ik doe mijn best.

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Naast mijn passie voor reizen, hou ik ook van fotograferen en schrijven. Ik deed dat altijd voor mezelf, maar op een gegeven moment wilde ik daar meer mee doen. Alsof het zo moest zijn, zag ik twee jaar geleden een vacature op Wereldwijzer voor Pers Coördinator en daar heb ik gelijk op gereageerd.

Vanaf toen heb ik mij ingezet voor Wereldwijzer.nl en ben ik daarvoor gaan netwerken. Uiteindelijk verzamelde ik een leuk team om mij heen en zo gingen mensen wel eens op reis om daar verslag van te doen in het Online Reismagazine om andere reizigers te inspireren.

Op een gegeven moment zei Anne Jitske, mede hoofdredacteur van het magazine en oprichter van wereldvandulturen.nl tegen mij; “waarom ga je niet zelf eens schrijven en je verhalen hier delen?” Van het één kwam het ander en af en toe schreef ik een reisverhaal. Ik had de smaak te pakken en schreef inmiddels al vele reisartikelen voor Wereldwijzer.nl en andere online media. Vorig jaar zomer vond ik het leuk om daarnaast ook zelf een website op te starten waar ik schrijf over mijn belevenissen op reis, wat ik zie en wat ik meemaak. En ik schrijf niet alleen online, onlangs heb ik zelfs mijn eerste print publicatie zien liggen in de winkels. Een reisverhaal over Texas in het Wellness Magazine.

2. Hoeveel landen heb je al bezocht?

Vanaf het moment dat ik slaagde voor mijn eerste studie was het hek van de dam wat reizen betreft. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel landen mogen bezoeken.

Ik ga eens even tellen; België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Spanje, Portugal, Italië, Kroatië, Slovenië, Bulgarije, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, IJsland, Zweden, Noorwegen, Turkije, Tunesië, Zuid Afrika, Lesotho, USA, Canada, Brazilië, Argentinië, Paraguay, Curaçao, Israël, Dubai, Qatar en Thailand.

Wowww dat zijn gewoon al 32 landen!

Paardrijden IJsland          Zipline Whistler

Flyboarden Curacao          Gletsjerhiken

3. Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Oh, ik wil nog naar zoveel bestemmingen reizen en nog zoveel dingen ondernemen. Maar wat mij echt heel bijzonder lijkt om eens te doen is een safari van meerdere dagen te paard in Afrika. Op een dier kan je veel dichterbij komen en dieper de natuur in rijden dan met bijvoorbeeld een auto. Mee galopperen met een groep giraffen lijkt mij het ultieme reismoment.

4. Reis je liever samen of alleen?

Ik reis het liefste met iemand samen omdat ik het veel gezelliger vind om alle belevenissen te delen met elkaar, ook na thuiskomst.

5. Kies je liever voor een backpack of een koffer?

Afhankelijk van de bestemming waar ik naar toe reis bepaal ik ook welke bagagesoort ik meeneem. Ik heb een backpack, reistas en koffer maar moet eerlijk zeggen dat het meestal mijn reistas is op wielen die ik meeneem. Licht van gewicht en ik kan er alles makkelijk in kwijt.

6. Wat was je meest bijzondere reis?

Ik mag van geluk spreken dat ik al vele bijzondere reizen heb gemaakt. Op het eerste oog maakte ik soms zelfs hele normale reizen die uiteindelijk heel bijzonder werden.

Voor mij kleeft aan elke reis wel een paar bijzondere momenten vast en ik vind het moeilijk om er daar één uit te kiezen. Maar goed de reis naar IJsland met mijn zusje was om speciale redenen wel één van de mooiste reizen.

Gletsjerhiken met mijn zus

7. Wat is jouw favoriete vervoersmiddel op reis?

Het liefste trek ik er zelf op uit met een huurauto. Op die manier heb ik alle vrijheid om te doen en laten wat ik wil en wanneer ik dat wil.

8. Naar welk land wil je absoluut niet?

Eigenlijk is er geen één land waar ik niet naar toe zou willen. Ik sta overal voor open en heb een hele brede interesse. Ik hoop dat ik het ooit kan waarmaken om alle landen in de wereld te hebben bezocht.

9. Wat is het vreemdst wat je ooit hebt gegeten?

Ik ben net een week terug uit Thailand en laat ik daar nou voor het eerst en ook gelijk voor het laatst het vreemdste ooit hebben gegeten. Een gefrituurde schorpioen aan een stokje! Ik had nooit verwacht van mezelf dat ik het zou proberen maar op aandringen van mijn lieve collega reisgenoten heb ik mezelf er toe weten te zetten een stuk van zijn poot te eten. Eigenlijk smaakte het pootje naar niks en proefde ik alleen dat het verbrand en hard was. Dus de rest zal misschien best meegevallen zijn maar echt ik kon het niet. Het idee van dat beest aan het stokje en hoe het eruit zag. Ieeehhh… nooit meer! De foto is een beetje wazig helaas;s

Gefrituurde insecten          Schorpioen eten

10. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Vroeger zou ik het gelijk gezegd hebben maar tegenwoordig leef ik meer van dag tot dag. Dingen kunnen ineens zo snel veranderen. Ik hoop qua reizen in elk geval dat ik over 5 jaar nog meer van de wereld heb mogen zien en dat ik nog meer mensen mag inspireren met de blogs die ik schrijf. Reis jij met mij mee?

Ik nomineer Anne Jitske en Greg voor de Liebster Award!

Ik geef de Liebster Award graag door aan Anne Jitske van Wereldvanculturen.nl. Ik ken Anne Jistke sinds een aantal jaar via Wereldwijzer.nl en begin dit jaar is ook zij haar eigen blog gestart. Ik ben benieuwd naar je antwoorden Anne Jitske.

Daarnaast geef ik de Liebster Award graag door aan Greg van Reisjunk.nl. Sinds een half jaar blogt hij over alles wat met reizen te maken heeft en dan vooral gericht op backpackers. Na een week met hem op reis te zijn geweest in Thailand heb ik toch nog wel een aantal vragen voor hem. Kom maar op Greg!

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
2. Hoeveel landen heb je al bezocht?
3. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
4. Reis je liever samen of alleen?
5. Wat was je meest bijzondere reis?
6. Wat is jouw favoriete vervoermiddel op reis?
7. Naar welk land wil je absoluut niet?
8. Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt op reis?
9. Wat is het vreemdst wat je ooit hebt gegeten?
10. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

© Alle foto´s in dit artikel zijn eigendom van Henriëtte Bokslag en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Print Friendly, PDF & Email