Een shopaholic ben ik absoluut niet en als ik iets nodig heb stel ik over het algemeen dan ook zo lang mogelijk uit. Maar ik word er wel vrolijk van als ik nieuwe reis essentials aan mijn collectie kan toevoegen. Het idee dat ik weer op pad ga met een nieuw reisitem is al onderdeel van de voorpret. Naar de Azoren nam ik mijn nieuwe lichtgewicht SuitSuit koffer mee.

Duifhuizen tassen en koffers, ruime keuze travel essentials

Ik ben normaal gesproken een enorme fan van reistassen, ze zijn licht van gewicht en je kan gemakkelijk meer spullen meenemen. Mijn huidige reistas heeft echter maar twee wielen en af en toe is het best slepen met die tas achter mij aan. In maart was ik op reis met een vriendin die een koffer met zich meedroeg van het merk SuitSuit en toen was ik op slag verliefd. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar ik vind de koffer uitvoeringen van SuitSuit zo gaaf. Qua shoppen ben ik geen hippe vrouw die in de laatste mode loopt maar qua reisgadgets vind ik het wel erg leuk om met nieuwe en hippe spullen op reis te gaan.

lichtgewicht- op reis met SuitSuit koffer

Toen ik van Duifhuizen tassen en koffers een product uit de collectie mocht uitkiezen om te reviewen twijfelde ik geen moment. Hoe dan ook, zou het een koffer worden van het merk SuitSuit.  Het assortiment van SuitSuit koffers bestaat uit drie maten. De grootste kan je meenemen op langere vakanties of als je natuurlijk gewoon graag veel meeneemt, de kleinste is ideaal voor weekendjes weg en de middelste is zo’n handig tussenmaatje.

Ik heb gekozen voor de “Large” versie omdat ik meestal zoveel spullen bij mij heb. Je zou denken dat ik na al die reizen wel weet hoe ik een tas moet inpakken en wat ik mee moet nemen maar dat is soms nog best lastig. Neem nu een bestemming als de Azoren waar mijn Caretta van SuitSuit als eerste mee naar toe mocht. Het is een bestemming waar je op één dag vier seizoenen kan ervaren. Dat betekent dus dat je een flinke diversiteit aan kleding mee moet nemen. Dan heb ik het nog niets eens over alle extra’s die ik meeneem aan travel gadgets, opladers en camera’s en kleding speciaal voor bepaalde activiteiten.

Ik weet niet of er door het lezen van dit artikel al een lichtje is gaan branden bij het horen van de naam Caretta? Jaren geleden ben ik eens op het Griekse eiland Zakynthos geweest dat bekend staat om de prachtige Caretta Caretta zeeschildpadden. De koffers zijn hier naar vernoemd en als je goed kijkt zie je dat de koffer is opgebouwd uit een soort schild en ook een afbeelding van een Caretta zeeschildpad draagt. Dat is nog niet alles, SuitSuit steunt de Turtle Foundation (SSTF) in de bescherming van de schildpad.

Ervaringen lichtgewicht SuitSuit koffer 

De Caretta large versie van 75 cm hoog, 55 cm breed en 28 cm diep, was perfect voor deze reis. De koffer is gemaakt van lichtgewicht ABS, zodat je het grootste gedeelte van het maximaal toegestane gewicht ook kan gebruiken waar je het ook voor wilt gebruiken: de ínhoud van je koffer.

SuitSuit koffer      Lichtgewicht koffer SuitSuit

Het fijne aan deze koffer vind ik de flexibele hardcase, hij is zeer ruim en voorzien van een TSA slot. Altijd handig mocht ik nog eens naar de USA reizen. De douane kan een TSA slot namelijk met een speciale sleutel openen. Daarmee voorkom je dat je koffer wordt geforceerd als ze die van jou eruit hebben gepikt voor inspectie.

Aan de binnenzijde vind je aan de ene kant een tussenschot dat je kan openritsen en aan de andere kant zit een inpakriem. Hiermee blijven je spullen goed op hun plek en kan je makkelijk ordenen, zeer vrouwvriendelijk dus. Bijkomend voordeel is dat de inhoud van je koffer niet op één hoop komt te liggen wanneer je de koffer weer openritst op de plaats van bestemming.

lichtgewicht SuitSuit koffer

De 4 wielen zijn ideaal, wat een verschil met een koffer of reistas met maar twee wielen. Ik vroeg me gelijk af waarom er vroeger überhaupt alleen koffers met twee wielen werden gemaakt of erger nog zonder wielen! Afhankelijk van de ondergrond en de locatie kan je eenvoudig switchen tussen het voortduwen van je koffer of het achter je aan trekken van de koffer. Hoe zwaar die ook is. Dat heb ik uit eigen ervaring mogen meemaken toen ik arriveerde op Brussel Zaventem, ik moest door een parkeergarage zes cirkels omhoog lopen om bij de incheck balies te komen. Ik was dan ook erg blij dat ik alle kanten op kon met de vier wielen.

De verstelbare trekstang is precies goed voor mijn lengte, (1.80) dus ik hoef niet gebukt te lopen. Aan de zijkant vind je ook nog een extra handvat. Ik ben er super blij mee dat deze toffe koffer nu van mij is.

Voordelen van lichtgewicht SUITSUIT Caretta:

  • Toffe en opvallende kleur
  • Lichtgewicht
  • Hoofdvak met ritssluiting
  • Ritstussenschot
  • Vier soepele wielen
  • Verstelbare trekstang

lichtgewicht SuitSuit koffer

De Caretta purple heart is momenteel te koop voor €100,- bij Duifhuizen tassen en koffers.

Ga jij liever met een reistas of met een koffer op reis?

Print Friendly, PDF & Email