In dit artikel review ik een lichtgewicht Samsonite koffer voor reizen van 8 dagen en langer. Reizen is zo veel fijner als je de juiste spullen bij je hebt. En dat begint al bij de juiste koffer!

Review: Lichtgewicht Samsonite koffer voor reizen

Een goede koffer voor reizen is soms nog best een zoektocht. Want voor welk formaat ga je? Ga je voor kwaliteit of look and feel of een combi daarvan? Wil je een koffer op twee wielen of op 4 wielen? Wil je hardschalen koffer met kliksysteem of wil je een koffer die soft is en dicht gaat met een rits. Er is zoveel keuze dat ik soms ook wordt gekweld door het kiezen van de juiste reisbagage. Voor mezelf heb ik een aantal ijkpunten op een rij gezet waar een koffer aan moet voldoen:

 • Kwaliteit gaat voor look and feel
 • Lichtgewicht koffer, hoe meer ermee kan
 • Leuk kleurtje, oké ik vind dat gewoon leuk;)
 • Vier wielen rolt makkelijker dan twee wielen
 • TSA-slot, dat heeft tegenwoordig bijna iedere koffer.

Ik besef me goed dat ik vaker reis met een koffer dan de gemiddelde Nederlander maar drie koffers in één jaar verslijten is belachelijk. Dus bovenaan stond deze keer dat de kwaliteit van een koffer bovenaan mijn prioriteiten lijst stond. Wat mij betreft kom je dan al gauw uit bij een koffer van het merk Samsonite.

Eerlijk is eerlijk, ik vind andere merken koffers meestal mooier qua design. Maar de degelijkheid en stevigheid gaf in dit geval de doorslag en ik moet zeggen dat Samsonite wel behoorlijk aan het ontwikkelen is op het gebied van koffers look en feel.

Ik bedoel, deze Navu Blue lichtgewicht Samsonite koffer is geen straf om mee over straat te gaan. En je hoeft je ook niet te schamen dat jij de eigenaar bent die deze koffer van de bagageband haalt terwijl iedereen toekijkt. Heb ik je overgehaald?

*Bestel ook de Samsonite S’Cure spinner van 75 centimeter.
**Of bestel de Samsonite koffer hier eenvoudig via Bol.com

Op reis met S’Cure spinner, hoe was dat? 

Mijn eerste reis waarvoor ik een nieuwe koffer nodig had was een 10-daagse reis naar Aruba. Ik had dus een grote koffer nodig waarin ik voldoende spullen kwijt kon voor 10 dagen. Nu zal je denken, ach op Aruba heb je alleen maar strandkleding nodig. True, maar vergeet niet dat ik ook met een enorme hoeveelheid aan reisgadgets reis.

Ik vind het ideaal bij een koffer als er twee duidelijke vakverdelingen zijn. Enerzijds een vak met een volledig afsluitbare binnenhoes zodat alle reisitems goed op hun plek blijven zitten. Aan de andere kant een groot vak waarin ik alle spullen bij elkaar kan houden door de gesp. Daarnaast zit er in het grote vak over de gehele breedte een kleine binnenhoes aan de zijkant waarin je je kleine reis rommeltjes kan indoen waarna je het afsluit met een rits.

Ik was super blij met de vier wielen, moeiteloos rolde ik de koffer naar mijn hotelkamer en ook over het grindpad volgde de Spinner mij. Weliswaar een spoor achterlatend maar toch. De trekstang is stevig waardoor je niet bang hoeft te zijn als je een ‘offroad’  pad bewandeld met je koffer je alleen nog een trekstang in je handen hebt bij aankomst. Samsonite zelf is er ook van overtuigd dat ze goede producten afleveren, niet voor niets geven ze een garantie van 10 jaar.

*Bestel ook de Samsonite S’Cure spinner van 75 centimeter.
**Of bestel de Samsonite koffer hier eenvoudig via Bol.com

Samsonite koffer voor reizen

Specificatie Samsonite koffer S’Cure spinner

Voor de echte kofferkenners onder ons, hieronder nog even de specificaties op een rij. Deze koffer is werkelijk in alle kleuren bestelbaar die je maar kan bedenken. Je kan maar liefst uit 10! kleuren kiezen! Van Navu Blue zoals ik heb gedaan tot aan ‘Raspberry purple’ en ‘Navy Sunset’.

 • TSA-slot
 • Kofferlabel
 • Inpakriemen
 • Boven- en zijhandvat
 • Divider met ritssluiting
 • In hoogte verstelbare trekstang
 • Hoofdvak met driepuntssluiting
 • Vier dubbele spinner wielen (360° rotatie)
 • Lichtgewicht koffer met een hoogte van 75 centimeter, inhoud van 102 liter

*Bestel ook de Samsonite S’Cure spinner van 75 centimeter.
**Of bestel de Samsonite koffer hier eenvoudig via Bol.com

Samsonite koffer S'Cure spinner

Wat vind jij van deze lichtgewicht Samsonite koffer voor reizen?

Print Friendly, PDF & Email