Hou jij van een speciaal biertje? Dan is een dagje uit naar een winterbierfestival in Nederland een leuke uitgaanstip. Ik heb de leukste winterbierfestivals in Nederland voor je op een rij gezet.

Winterbierfestival in Nederland

Bierliefhebbers opgelet! Zin in een dagje biertjes proeven bij een Winterbierfestival in Nederland. Hieronder zie je het overzicht aan winterbierfestivals in Nederland waar je eens naar toe moet. Heb jij nog meer tips? Stuur een mail en ik zet je winterbierfestival tip erbij.

 1. Winterbierfestival Leiden;
 2. Winterbierfestival Haarlem;
 3. Mout Bierfestival in Arnhem;
 4. Winterbierfestival Middelburg;
 5. Rootz Winter Bier Festival in Den Haag.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Winterbierfestival Haarlem Beer Festival

Café Briljant en Jopenbier organiseren ten tijde van de kerstmarkt in Haarlem het Haarlems Winterbierfestival. Dat naam is trouwens omgedoopt naar Haarlem Beer Festival. Op 8 en 9 december 2018 kan je op het Hortusplein in Leiden genieten van speciaal bieren.

Als je het Haarlem Beer Festival bezoekt is het natuurlijk wel zo fijn als je kan blijven slapen in Haarlem. Check direct de beschikbaarheid qua hotels in Haarlem via de button hieronder.

Locatie: Het Haarlems Winterbierfestival vind plaats op het Hortusplein.

 

Hotelovernachting in Haarlem

Rootz Winterbier Festival 

Dé bierspecialist van Den Haag, Rootz organiseert het weekend van 7 december 2018 het openlucht winterbier festival in Den Haag. Aan de Grote Marktstraat in Den Haag wordt een Haagse Biertuin gecreëerd waar je meer dan 50 verschillende winterbieren van de tap kan proeven en/of uit kleine proefglaasjes.

In Den Haag weten ze veel van bier en de lokale bierbrouwerijen Kompaan, Bierbrouwerij Scheveningen en Van Alsem zijn zeker aanwezig. Vergeet niet te smullen tussendoor van crepes en/of van hapjes van de winter BBQ terwijl je naast een warme vuurkorf staat.

*Tips voor de winter in Den Haag.
**Ook leuk,
ga eens een bierproeverij in Den Haag beleven.

Locatie: Grote Marktstraat 14, Den Haag.
Toegang: Toegang is gratis.

Winterbierfestival Middelburg 

Bekijk de data wanneer het Winterbierfestival in Middelburg weer wordt georganiseerd. Je kan er craftbieren proeven van diverse Nederlandse  brouwers. Blijf jij gelijk een weekend in Middelburg? Proef dan de “Lange Jan”, aan de voet van de Lange Jan. Hou je meer van wat zwaarder bier? Dan raad ik je de “Hosternokke Lekker Dieng” aan, een lokaal bier van Stadsbrouwerij Middelburg.

*Tip, ga een weekend naar Middelburg.

Locatie: Graanbeurs, in het centrum van Middelburg.

Winterbierfestival Leiden in Scheltema

Check de data voor het Winterbierfestival Leiden georganiseerd in Scheltema. Op deze dag presenteren een aantal kleine Nederlandse brouwers diverse winterbieren.

Als je een hele avond biertjes gaat proeven tijdens het Winterbierfestival Leiden is het wel zo fijn als je kan blijven slapen in Leiden daarna. Bekijk hieronder direct de beschikbaarheid van hotelkamers in Leiden.

Locatie: Scheltema in Leiden.

 

Hotels Leiden

Winterbierfestival Leiden

Mout Bierfestival in Arnhem

Meestal wordt in de maand februari het Mout Bierfestival in Arnhem georganiseerd en staat de Eusebiuskerk dan in het teken van winterbier. Waar Mout al 4 jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft de Arnhemse kerk momenteel patent op de wintereditie.

Mout staat voor een totaalbeleving waar kwaliteitsbier centraal staat. Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent of een newbie op het gebied van bier proeven. Er zullen een  twintigtal brouwers aanwezig zijn en terwijl jij staat te genieten van je speciaalbier kan je luisteren naar een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues. Leuk om te weten is dat er ook een bierproeverij is die door een bekende biersommelier wordt begeleid. Wie dat is wordt later bekend gemaakt. Kom je ook proeven van de speciaalbieren?

Locatie: Eusebiuskerk in Arnhem;
Parkeren: Bekijk deze goedkope parkeerplekken in Arnhem via Mobypark!

Mout Bierfestival in Arnhem

Bier reistips

Hou jij van reizen en bier? Dan is dat een ideale combi want over de grenzen heb je ook heerlijke bieren. Check dus zeker ook even deze bier tips:

 1. Oktoberfest in München;
 2. Starkbierfest in München;
 3. Bierproeverij in Den Haag;
 4. Feel Local Beer Tour in Brno;
 5. Weekend bier proeven in Mechelen;
 6. Xtracold bier drinken bij de Icebar Amsterdam.

Oktoberfest - Duitsland

Welk winterbierfestival in Nederland heb jij wel eens bezocht?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email