Hou jij van een speciaal biertje? Dan is een dagje uit naar een winterbierfestival in Nederland een leuke uitgaanstip. Ik heb de leukste winterbierfestivals in Nederland voor je op een rij gezet.

Winterbierfestival in Nederland

Bierliefhebbers opgelet! Zin in een dagje biertjes proeven bij een Winterbierfestival in Nederland. Hieronder zie je het overzicht aan winterbierfestivals in Nederland waar je eens naar toe moet. Heb jij nog meer tips? Stuur een mail en ik zet je winterbierfestival tip erbij.

 1. Winterbierfestival Haarlem;
 2. Rootz Winter Bier Festival in Den Haag;
 3. Winterbierfestival Middelburg;
 4. Winterbierfestival Leiden;
 5. Mout Bierfestival in Arnhem.

Winterbierfestival Haarlem Beer Festival

Café Briljant en Jopenbier organiseren ten tijde van de kerstmarkt in Haarlem het Haarlems Winterbierfestival. Dat naam is trouwens omgedoopt naar Haarlem Beer Festival. Op 8 en 9 december 2018 kan je op het Hortusplein in Leiden genieten van speciaalbieren.

Data: Op 8 en 9 december 2018 wordt het Haarlem Beer Festival georganiseerd in de Jopenkerk in Haarlem. Dit weekend is ook de kerstmarkt in Haarlem.
Tijd: Het Haarlem Beer Festival, voorheen Winterbierfestival, is van 13.00 uur tot 21.00 uur. 
Locatie: Het Haarlems Winterbierfestival vind plaats op het Hortusplein.

Hotelovernachting in Haarlem

Als je het Haarlem Beer Festival bezoekt is het natuurlijk wel zo fijn als je kan blijven slapen in Haarlem. Check direct de beschikbaarheid qua hotels in Haarlem via de button hieronder.

Hotelovernachting in Haarlem

Rootz Winterbier Festival 

Dé bierspecialist van Den Haag, Rootz organiseert het weekend van 7 december 2018 het openlucht winterbier festival in Den Haag. Aan de Grote Marktstraat in Den Haag wordt een Haagse Biertuin gecreëerd waar je meer dan 50 verschillende winterbieren van de tap kan proeven en/of uit kleine proefglaasjes. In Den Haag weten ze veel van bier en de lokale bierbrouwerijen Kompaan, Bierbrouwerij Scheveningen en Van Alsem zijn zeker aanwezig. Vergeet niet te smullen tussendoor van crepes en/of van hapjes van de winter BBQ terwijl je naast een warme vuurkorf staat.

Data: Het weekend van 7 tot en met 9 december.
Tijd: Van 17.00 uur tot 23.00 uur. 
Locatie: Grote Marktstraat 14, Den Haag.
Toegang: Toegang is gratis.
Brouwerijen: O.v.b.; Brouwerij De Blauwe IJsbeer, Bronckhorster Brewing Company, Brouwerij Van Honsebrouck, vandeStreek-bier, Seefbier, Brouwerij ’t IJ, Chimay, Bird Brewery, Dorst Craft Beer Shop, Uiltje Brewing Company, Brouwerij de Molen en Breugem Brouwerij.

Winterbierfestival Middelburg 

In het weekend van 14 december 2018 is er op de Graanbeurs in het centrum van Middelburg weer een Winterbierfestival. Je kan er 100 Craftbieren proeven van 9 brouwers. Blijf jij gelijk een weekend in Middelburg? Proef dan de “Lange Jan”, aan de voet van de Lange Jan. Hou je meer van wat zwaarder bier? Dan raad ik je de “Hosternokke Lekker Dieng” aan, een lokaal bier van Stadsbrouwerij Middelburg.

Data: Vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018.   
Locatie: Graanbeurs, in het centrum van Middelburg.
Toegang: Tickets kosten €20,- per persoon inclusief 3 munten.

Winterbierfestival Leiden in Scheltema

Op zondag 27 januari 2019 wordt voor de derde keer het Winterbierfestival Leiden georganiseerd in Scheltema. Op deze zondag presenteren een aantal kleine Nederlandse brouwers diverse winterbieren. Heb je in de voorverkoop een ticket gekocht? Dan ontvang je bij binnenkomst je bestelde startpakket.

Data: Zondag 27 januari 2019.
Tijd: Het Winterbierfestival Leiden duurt van 13.30 tot 18.30 uur.
Locatie: Scheltema in Leiden.
Toegang: Toegangskaarten zijn online te koop tot donderdag 24 januari 2019, 12.00 uur bij de aangesloten slijterijen. Op de dag zelf zijn er aan de deur uitsluitend kaarten te koop als er uit de voorverkoop nog tickets over zijn. Biermunten kosten: Blauw (20cl): € 3,50 en Geel (15cl): € 2,50 per stuk.

Weekend Leiden

Als je een hele avond biertjes gaat proeven tijdens het Winterbierfestival Leiden is het wel zo fijn als je kan blijven slapen in Leiden daarna. Bekijk hieronder direct de beschikbaarheid van hotelkamers in Leiden.

Hotels Leiden

Winterbierfestival Leiden

Mout Bierfestival in Arnhem

Op 22 februari 2019 wordt er voor de tweede keer een Mout Bierfestival in Arnhem georganiseerd. Het weekend van 22 februari staat de Eusebiuskerk in het teken van winterbier. Waar Mout al 4 jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft de Arnhemse kerk momenteel patent op de wintereditie.

Mout staat voor een totaalbeleving waar kwaliteitsbier centraal staat. Of je nu een doorgewinterde bierkenner bent of een newbie op het gebied van bier proeven. Er zullen een  twintigtal brouwers aanwezig zijn en terwijl jij staat te genieten van je speciaalbier kan je luisteren naar een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues. Leuk om te weten is dat er ook een bierproeverij is die door een bekende biersommelier wordt begeleid. Wie dat is wordt later bekend gemaakt. Kom je ook proeven van de speciaalbieren?

Data: vrijdag 22 februari 2019 t/m zondag 24 februari 2019.
Tijd: vrijdag van 16:00 tot 24:00 uur, zaterdag van 13:00 – 24:00 uur en zondag van 13:00 – 20:00 uur.
Locatie: Eusebiuskerk in Arnhem.
Toegang: Toegangskaarten zijn online te koop via eventix.shop/xrvm2e7k voor €8,50 incl. servicekosten per persoon.
Parkeren: Bekijk deze goedkope parkeerplekken in Arnhem via Mobypark!

Mout Bierfestival in Arnhem

Bier reistips

Hou jij van reizen en bier? Dan is dat een ideale combi want over de grenzen heb je ook heerlijke bieren. Check dus zeker ook even deze bier tips:

 1. Oktoberfest in München;
 2. Starkbierfest in München;
 3. Bierproeverij in Den Haag;
 4. Feel Local Beer Tour in Brno;
 5. Weekend bier proeven in Mechelen;
 6. Xtracold bier drinken bij de Icebar Amsterdam.

Welk winterbierfestival in Nederland heb jij wel eens bezocht?

Print Friendly, PDF & Email