Ben jij benieuwd wat de leukste kerstmarkten in België zijn? Bekijk dan deze top 10 kerstmarkten in België en zie gelijk alle data voor 2023. Ik ben benieuwd naar welke Belgische kerstmarkt jij gaat?

De top 10 leukste kerstmarkten in België 2023

Ben je benieuwd wat de leukste kerstmarkten in België zijn? Volgens kenners vormen de onderstaande Belgische steden de top 10 van de leukste kerstmarkten in België. Ik heb de kerstmarkt in Gent, de kerstmarkt in Antwerpen, de kerstmarkt in Leuven, de kerstmarkt in Brugge en de kerstmarkt in Luik wel eens bezocht. Dus daarvoor kan ik je tips geven uit eigen persoonlijke ervaringen. De Belgische steden Mechelen en Hasselt heb ik ook wel eens bezocht dus ook daarvoor een aantal tips. Wie weet ga ik zelf dit jaar wel naar een van de kerstmarkten in Lier, Brussel of Knokke want die ken ik nog niet.
 1. Kerstmarkt in Luik
 2. Kerstmarkt in Gent
 3. Kerstmarkt in Leuven
 4. Kerstmarkt in Mechelen
 5. Kerstmarkt in Hasselt
 6. Kerstmarkt in Antwerpen
 7. Kerstmarkt in Lier
 8. Kerstmarkt in Brugge
 9. Kerstmarkt in Brussel
 10. Kerstmarkt in Knokke
 11. Kerstmarkt in Oostende

*Bezoek een van de kerstmarkten in België met TUI;
**Bekijk het aanbod bij Voordeeluitjes naar kerstmarkten in België.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Leukste kerstmarkten in België

Kerstmarkt in Luik

Ben jij wel eens in de Waalse stad Liegé geweest? Beter bekend als Luik voor ons? De kerstmarkt in Luik is de oudste en grootste kerstmarkt van België. Eigenlijk is ‘Kerstmarkt Luik’ niet het goede woord, want het feit dat Le Village de Noël een Burgemeester en een gemeenteraad heeft maakt het dat het eigenlijk een kerstdorp is. Jaarlijks brengen maar liefst zo’n 2 miljoen mensen een bezoek aan de kerstmarkt in Luik.

De Belgische stad Luik is al eens uitgeroepen tot; ‘Europese hoofdstad van Kerstmis’. In Le Village de Noël vind je verspreid over diverse pleinen meer dan 200 chalets waar je van alles kan proeven en inspiratie op kan doen voor leuke kerst inkopen. Hou er rekening mee dat in het Waalse Liége Frans wordt gesproken.

*Lees meer over wat te doen in Luik in de winter.
**Zoek naar de leukste hotels in Luik/Liége of verblijf in dit hotel met zwembad in Luik.

Kerstmarkt in Luik

Kerstmarkt in Gent

Gent is zo’n leuke stad om te bezoeken tijdens de december maand. In de wintermaanden wordt de stad verlicht en is er van alles te beleven. De kerstmarkt in Gent is onderdeel van de Gentse Winterfeesten. Misschien ken jij de wereldberoemde Gentse Feesten in de zomer ook wel?

*Lees meer over wat te doen in Gent.
**Bekijk hier de leukste hotels in Gent.
*** Bezoek de kerstmarkt in Gent met TUI of ga met OAD naar Gent.

Kerstmarkt in Gent

Kerstmarkt in Leuven

De hoofdstad van Vlaams-Brabant, Leuven, ligt op nog geen 2,5 uur rijden vanaf Den Haag. Als je op vrijdagavond direct na je werk vertrekt kan je een heel weekend genieten van de stad Leuven. De kerstmarkt in Leuven is verdeeld over twee pleinen, het H. Hooverplein Mgr. Ladeuzeplein. Op de Leuvense kerstmarkt kan je Belgische lekkernijen proeven, opwarmen met glühwein, genieten van muziek en diverse kerstaankopen doen. Neem je rugzak maar mee om te vullen met al je kerstaankopen.

*Bekijk hier de leukste hotels in Leuven.
**Lees meer over wat te doen tijdens een
weekend in Leuven.

Kerstmarkt in Leuven

Kerstmarkt in Mechelen

Nog zo’n leuke stad in België, Mechelen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in Mechelen was om alles te leren over bier en dat was niet tijdens de wintermaanden. Dus ik heb wel een paar tips voor Mechelen die je mij mijn artikel kan lezen maar ik raad je aan om zelf de kerstmarkt in Mechelen te gaan ontdekken. Op zondag 16, 23 en 30 december zijn de winkels geopend in Mechelen.

Hou je net als ik van paardensport? Breng dan eind december een bezoek aan de kerstmarkt in Mechelen en ga ook kijken bij Jumping Mechelen.

*Bekijk hier de leukste hotels in Mechelen.
**Lees meer over wat te doen tijdens een weekend Mechelen.

Mechelen

Kerstmarkt in Hasselt

Ook de stad Hasselt heb ik niet ontdekt rondom de feestdagen. Maar ‘Hasselt heeft het‘, aldus de slogan van de stad. Hou je van winkelen, cocktails drinken en street art bewonderen? Dan zit je goed in Hasselt want het kan er allemaal. En tijdens de decembermaand is dat nog leuker als de hele stad versierd is en je ook nog een kerstmarkt kan bezoeken. De kerstmarkt in Hasselt heet; ‘Winterland Hasselt‘. De kerstmarkt in Hasselt vind plaats op het Dusartplein.

*Bekijk hier de leukste hotels in Hasselt of verblijf net als ons in het YUP hotel via Booking.
*Lees meer over wat te doen tijdens in Hasselt.

Uitzichtpunt Hasselt

Kerstmarkt in Antwerpen

Woon je nabij de randstad dan is de Kerstmarkt in Antwerpen het snelste te bereiken van alle kerstmarkten in België. Op de Groenplaats, voor het Stadhuis en de lange winkelstraat die naar de Schelde leidt staat het vol met kerstkramen. Voor een mooi uitzicht over Antwerpen stap je in het reuzenrad op het Steenplein. De dierentuin van Antwerpen is wereld beroemd en elk jaar wordt die verlicht tijdens China Light. Tip > combineer de kerstmarkt in Antwerpen met een bezoek aan de kerstmarkt in Lier.

*Lees meer over wat te doen in Antwerpen.
**Bekijk hier de leukste hotels in Antwerpen of kies net als ons voor Hotel Les Nuits.
***Ga met OAD naar Antwerpen of kies voor een kerstmarkt reis met TUI.

Kerstmarkt in Brugge

Brugge, het is dé Belgische stad waar ik 6 jaar geleden mijn allereerste reisreportage schreef! Sindsdien is er een hoop veranderd voor mij en ook op de kerstmarkt in Brugge. Zo vertelde Toerisme Brugge mij dat de kerstmarkt in Brugge nu de naam; ‘Wintergloed’ draagt en dat ijsbaan in het centrum van Brugge nu op het Minnewater is en dat het een kunstijsbaan is.

Wat mij betreft is Brugge een van de meest romantische steden in België. Ga mee met een winterwandeling, proef de Brugse Zot tijdens een rondleiding bij de Halve Maan en ga mee met een rondvaart in de avond. Je vind de Kerst- en wintermarkt op de Markt en op het Simon Stevinplein. Tip, combineer je bezoek aan de kerstmarkt in Brugge met een bezoek aan de kerstmarkten aan zee in België. De Belgische badplaatsen Knokke en Oostende liggen vlakbij België.

*Lees meer over wat te doen in Brugge.
**Bekijk hier de leukste hotels in Brugge.
***Reis met OAD naar de kerstmarkt in Brugge en Lille.

Kerstmarkt in Brugge

Kerstmarkt in Brussel

Ik ben regelmatig in Brussel geweest maar nog nooit tijdens de decembermaand. De kerstmarkt in Brussel is een van de grootste kerstmarkten in België. Zo zijn er meer dan 240 kramen waar je allerlei leuks kan kopen voor de feestdagen. Op de Grote Markt in Brussel staat een enorme verlichte kerstboom en ook alle straten daaromheen en de gebouwen zijn mooi verlicht. Het reuzenrad in Brussel valt het meeste op, want het is verlicht met maar liefst 18.000 lichtjes.

*Bekijk hier de leukste hotels in Brussel.

Mooiste autoroutes in België 

Kerstmarkt in Knokke

De kerstmarkt in Knokke is een van de twee kerstmarkten aan zee in België. Tip, combineer een bezoek aan de kerstmarkt in Knokke met een bezoek aan de kerstmarkt in Oostende en de kerstmarkt in Brugge, want daar rij je praktisch langs.

*Bekijk hier de leukste hotels in Knokke Heist.

Kerstmarkt in Oostende

De Belgische badplaats Oostende ligt ten zuiden van de badplaats Knokke. Reis je naar Brugge dan kan je vanaf daar in 25 minuten naar de kerstmarkt in Oostende rijden.

*Lees alles over de kerstmarkt in Oostende en bekijk hier de kerstmarkt in Oostende.

Wat vind jij de leukste kerstmarkten in België?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email