Nog even en het is weer kerst en kerstmarkten in Nederland bezoeken is leuk. In dit artikel tip ik de leukste kerstmarkten in Amsterdam. Van wintermarkten tot rooftop kerstmarkten en Ice Amsterdam op het Museumplein.

Kerstmarkten in Amsterdam 2023

Wij reizen naar België en naar Duitsland voor kerstmarkten of we rijden helemaal naar het zuiden van Nederland voor de kerstmarkt in Maastricht of de kerstmarkten in Valkenburg. Mijn artikel met de 10 leukste kerstmarkten in Nederland is al populair sinds augustus. In dit artikel neem ik je mee naar de hoofdstad zodat je de  kerstmarkten in Amsterdam kan ontdekken. Voor het gemak heb ik de Amsterdamse kerstmarkten even op een rij gezet zodat je meteen ziet waar je uit kan kiezen:

  1. Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI; 
  2. Pure Wintermarkt;
  3. Funky Xmas Market;
  4. Ice Amsterdam Museumplein;
  5. Sissy-Boy Kerstmarkt, data nog onbekend (check Oktober 2019).

*Bekijk deze goedkope parkeerplekken in Amsterdam via Mobypark!

Het Amsterdamse Winterparadijs – Rai – 14/30 dec. 2023

Eind van het jaar staat de RAI in Amsterdam in het teken van de winter tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs. Je kan dagelijks vanaf 10.00 uur terecht voor winterpret en als je van een latertje houdt dan kan je tot 01.00 uur ’s nachts nog aprés skiën. Je kan rekenen op heel veel échte sneeuw en je kan lachen, gieren en brullen op de tubebaan in het Sneeuwparadijs.

Maar er is niet alleen ijspret; rooster je marshmallows in het knisperende houtvuur, zing mee met je favo kersthits bij de karaoke en drink een biertje of glühweintje en eet een hapje bij de foodmarket. Dat niet alleen, er zijn ook volop activiteiten tijdens het Amsterdamse Winterparadijs te beleven. Wat dacht je van:

*Bestel hier je tickets voor het Amsterdamse Winterparadijs;
Locatie:
Winterparadijs bij de RAI in Amsterdam, zowel indoor als outdoor.
Bereikbaarheid: Navigeer naar: Europaplein 2-22 of neem de metro 50 of 51, tram 4 of stadsbus 62.

Het Amsterdamse Winterparadijs - Rai

 

Funky Xmas Market Amsterdam 17 december 2023

De Sunday Market is elke week de plek waar ontwerpers, kunstenaars en creatives zichzelf in Amsterdam aan het publiek tonen. Het idee van deze markt is geïnspireerd op de Londense markten als Camden, Portobello en Spitalfield. Op de Sunday Market vind je een selectie van ontwerpen op het gebied van productdesign, interieur, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, betaalbare kunst, illustraties en biologische producten.

Je vind er gevestigde namen en nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy.  die wat moois, leuks of geks te bieden hebben. Op zondag 15 december 2019 staat de Sunday Market in het teken van de Funky Xmas Market in de Westergasfabriek. 

Locatie: Westergasfabriek in Amsterdam. 

Funky Xmas Market Amsterdam

Kerstmarkt Museumplein Amsterdam – vanaf woensdag 13 december 

De grootste kerstmarkt van Amsterdam is die op het Museumplein. Vooral de schaatsbaan was altijd erg leuk, maar helaas heeft de gemeente Amsterdam besloten om in 2023 geen schaatsbaan op het Museumplein toe te staan. Ice Amsterdam gaat daarom dit jaar helaas NIET door. De kerstmarkt op het Museumplein gaat wel door en is te bezoeken van woensdag 13 december tot en met 26 december 2023.

Locatie: Museumplein in Amsterdam. 

Museum Market Christmas Edition 

 

Amsterdam Light Festival rondvaart – van 30/11/2023 tot 21/01/2024

Amsterdam licht op tijdens het Amsterdam Light Festival! Stap in een rondvaartboot en laat je langs alle mooie verlichtingen en lichtkunst varen. Boek op tijd je tickets want het is een van de meest populaire winteractiviteiten in Amsterdam.

*Bekijk de beschikbaarheid van de leukste avond rondvaarten in Amsterdam.

Weekend Amsterdam met hotel

Ga je naar een van de kerstmarkten in Amsterdam? Maak er een weekend Amsterdam van en verblijf in een hotel. Er zijn zoveel toffe locaties waar je kan overnachten en er zijn zoveel leuke kerstmarkten in de hoofdstad dat je je prima kan vermaken.

*Bekijk de beschikbaarheid van de leukste hotels in Amsterdam.
**Opwarmen tussendoor? Bezoek een van dezesauna’s in Amsterdam.
***Onze tip: bekijk de beschikbaarheid bij het Volkshotel in Amsterdam, een hotel met rooftop wellness

Leuk hotel Amsterdam

Wat te doen qua activiteiten in Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam? Ik kom maandelijks in Amsterdam en nog steeds staan er tientallen activiteiten in Amsterdam op mijn wishlist.

*Be as cool as ice, ga naar Icebar Amsterdam met korting;
**
Laat je verrassen met deze originele activiteiten in Amsterdam.

Icebar Amsterdam met korting

Naar welke kerstmarkten in Amsterdam ga jij?

Print Friendly, PDF & Email