Nog even en het is weer Kerst en kerstmarkten in Nederland bezoeken is leuk. In dit artikel tip ik de leukste kerstmarkten in Amsterdam. Van wintermarkten tot rooftop kerstmarkten en Ice Amsterdam op het Museumplein.

Kerstmarkten in Amsterdam 2019

Wij reizen naar België en naar Duitsland voor kerstmarkten of we rijden helemaal naar het zuiden van Nederland voor de kerstmarkt in Maastricht of de kerstmarkten in Valkenburg. Mijn artikel met de 10 leukste kerstmarkten in Nederland is al populair sinds augustus. In dit artikel neem ik je mee naar de hoofdstad zodat je de  kerstmarkten in Amsterdam kan ontdekken. Voor het gemak heb ik de Amsterdamse kerstmarkten even op een rij gezet zodat je meteen ziet waar je uit kan kiezen:

 1. Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI; 
 2. Pure Wintermarkt;
 3. Funky Xmas Market;
 4. Ice Amsterdam Museumplein;
 5. Sissy-Boy Kerstmarkt, data nog onbekend (check Oktober 2019).

*Bekijk deze goedkope parkeerplekken in Amsterdam via Mobypark!

Het Amsterdamse Winterparadijs – Rai

Eind van het jaar staat de RAI in Amsterdam in het teken van de winter tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs. Je kan dagelijks vanaf 10.00 uur terecht voor winterpret en als je van een latertje houdt dan kan je tot 01.00 uur ’s nachts nog aprés skiën. Je kan rekenen op heel veel échte sneeuw en je kan lachen, gieren en brullen op de tubebaan in het Sneeuwparadijs.

Maar er is niet alleen ijspret; rooster je marshmallows in het knisperende houtvuur, zing mee met je favo kersthits bij de karaoke en drink een biertje of glühweintje en eet een hapje bij de foodmarket. Dat niet alleen, er zijn ook volop activiteiten tijdens het Amsterdamse Winterparadijs te beleven. Wat dacht je van:

 • Curling, Kinderdisco met Vondel Disco;
 • Ga op de foto met de enige echte Coca-Cola Truck;
 • Mega Reuzenrad, bekijk Amsterdam vanuit het 50 meter hoge reuzenrad;
 • Schaatsen, (van binnen naar buiten schaatsen) op 2200 m2 parcours;
 • Sneeuwparadijs, langlaufen (400m2), sleeën, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken met échte sneeuw;
 • Leef je uit bij de The Food Market met hapjes van BAUT, van Dam Brasserie, Fondue en andere winterse happen, maar ook populaire Foodtrucks;

Locatie: Winterparadijs bij de RAI in Amsterdam, zowel indoor als outdoor.
Bereikbaarheid: Navigeer naar: Europaplein 2-22 of neem de metro 50 of 51, tram 4 of stadsbus 62.
Datum: 21 december 2019 t/m 5 januari 2019.
Toegang:
Wil je alle activiteiten beleven? Koop dan online een regulier ticket voor €14,50. Kinderen tot 1 jaar zijn gratis. Wil je ter plaatse zien wat je gaat doen, ga je mee als ‘begeleiding’ of wil je alleen een feestje bouwen? Koop dan een ‘entrance-only ticket’ voor €5,- . Wil je alle dagen? Koop een Passe-partout voor €34,50. Bekijk hier alle ticket soorten en prijzen.
Openingstijden: vrijdag 21 december gaat de Amsterdamse Winterparade van start om 15.00 uur. Het buitenterrein en Het Sneeuwparadijs sluit elke avond om 22.00 uur.

Het Amsterdamse Winterparadijs - Rai

Pure Winter Markt Amsterdam 2019

Vind jij duurzaamheid belangrijk, hou je van pure en ambachtelijke producten? Dan is de ‘Pure Winter Markt‘ in het Amstelpark en Park Frankendael in Amsterdam de place to be voor jou. Proef en koop speciale producten en ga op zoek naar duurzame cadeautjes voor je geliefden die nog lang meegaan.

Locatie: Amstelpark en Park Frankendael in Amsterdam. 
Openingstijden:
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Datum: Zondag 15 december in het Amstelpark en zondag 22 december in Park Frankendael in Amsterdam. 
Toegang:
Gratis.

Pure wintermarkt Amsterdam

Funky Xmas Market Amsterdam 2019

De Sunday Market is elke week de plek waar ontwerpers, kunstenaars en creatives zichzelf in Amsterdam aan het publiek tonen. Het idee van deze markt is geïnspireerd op de Londense markten als Camden, Portobello en Spitalfield. Op de Sunday Market vind je een selectie van ontwerpen op het gebied van productdesign, interieur, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, betaalbare kunst, illustraties en biologische producten.

Je vind er gevestigde namen en nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy.  die wat moois, leuks of geks te bieden hebben. Op zondag 15 december 2019 staat de Sunday Market in het teken van de Funky Xmas Market in de Westergasfabriek. 

Locatie: Westergasfabriek in Amsterdam. 
Openingstijden:
Van 12.00 tot 18.00 uur.
Datum: Zondag 15 december 2019.  
Toegang:
Gratis.

Funky Xmas Market Amsterdam

Museum Market Christmas Edition 

Elke derde zondag van de maand (behalve in oktober en december) wordt het Museumplein gevuld met stijlvolle stands vol met kunst en ontwerpen van Nederlandse designers. Je vind er allerlei unieke producten van mode & accessoires tot interieur, papier & ambacht, speeltjes voor kids en je kan er een hapje en drankje nuttigen. Op 1 december staat de Museum Market in het teken van kerst tijdens de ‘Museum Market Christmas Edition‘. 

Locatie: Museumplein in Amsterdam. 
Openingstijden:
Van 12.00 tot 18.00 uur.
Datum: Zondag 1 december 2019. 
Toegang:
Gratis.

Museum Market Christmas Edition 

Ice Amsterdam Museumplein 2019

Ice Amsterdam is het wintervent op het Museumplein in Amsterdam. Van 16 november 2019 tot en met 2 februari 2020 organiseert ICE Amsterdam een compleet Amsterdam Ice Village op het Museumplein. Je kan schaatsen op de ijsbaan met uitzicht op het Rijksmuseum en struinen op zoek naar een mooi cadeau tussen de winterchalets. Helemaal leuk, de entree is gratis. Wil je gaan schaatsen dan is het handig om alvast online een ticket te kopen.

Locatie: Museumplein in Amsterdam tegenover Cobra Café op het Leemveld.
Datum: 16 november 2019 t/m 2 februari 2020.
Toegang:
Tickets zijn te koop aan de kassa, maar het is slimmer om tickets online te kopen. Dan hoef je niet in de rij te staan.
Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 10.00 – 21.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 22.00 uur en zondag 10.00 uur tot 21.00 uur.

Kerstmarkt in Nederland

Sissy-Boy Kerstmarkt Amsterdam 2019

Ik heb mij laten vertellen dat de Sissy-Boy Kerstmarkt in Amsterdam het creatiefste en origineelste familie evenement van de stad is. Kerstballen, jingle bells, live muziek, glühwein voor de groten en limonade voor de kleintjes. *Zodra de data en locatie bekend is lees je het hier.

Locatie: Amsterdam, definitieve locatie nog onbekend. 
Openingstijden:
Nog onbekend.
Datum: Zaterdag 8 december 2018.
Toegang:
Gratis.

Weekend Amsterdam met hotel

Ga je naar een van de kerstmarkten in Amsterdam? Maak er een weekend Amsterdam van en verblijf in een hotel, appartement of AirBnB. Er zijn zoveel toffe locaties waar je kan overnachten en er zijn zoveel leuke kerstmarkten in de hoofdstad dat je je prima kan vermaken.

Wat te doen qua activiteiten in Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam? Ik kom maandelijks in Amsterdam en nog steeds staan er tientallen activiteiten in Amsterdam op mijn wishlist.

Icebar Amsterdam met korting

Naar welke kerstmarkten in Amsterdam ga jij?

Print Friendly, PDF & Email