Nog even en het is weer Kerst en kerstmarkten in Nederland bezoeken is leuk. In dit artikel tip ik de leukste kerstmarkten in Amsterdam. Van wintermarkten tot rooftop kerstmarkten en Ice Amsterdam op het Museumplein.

Kerstmarkten in Amsterdam 2018

Wij reizen naar België en naar Duitsland voor kerstmarkten of we rijden helemaal naar het zuiden van Nederland voor de kerstmarkt in Maastricht of de kerstmarkten in Valkenburg. Mijn artikel met de 10 leukste kerstmarkten in Nederland is al populair sinds augustus. In dit artikel neem ik je mee naar de hoofdstad zodat je de  kerstmarkten in Amsterdam kan ontdekken. Voor het gemak heb ik de Amsterdamse kerstmarkten even op een rij gezet zodat je meteen ziet waar je uit kan kiezen:

 1. Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI; koop tickets met €4,50 korting
 2. Pure Wintermarkt;
 3. Funky Xmas Market;
 4. Museum Market Christmas Edition;
 5. Ice Amsterdam Museumplein;
 6. Sissy-Boy Kerstmarkt, data nog onbekend (Oktober 2018);
 7. Geen kerstmarkt, wel curling en ijshockey op 85 meter hoogte bij Floor17.

Het Amsterdamse Winterparadijs – Rai

Tien dagen lang staat de RAI in Amsterdam in het teken van de winter en Kerst tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs. Je kan dagelijks vanaf 10.00 uur terecht voor winterpret en als je van een latertje houdt dan kan je tot 01.00 uur ‘s nachts nog aprés skiën. Je kan rekenen op heel veel échte sneeuw want dit jaar is er een heus Sneeuwparadijs toegevoegd aan het evenement. Maar er is niet alleen ijspret; rooster je marshmallows in het knisperende houtvuur, zing mee met je favo kersthits bij de karaoke en drink een biertje of glühweintje en eet een hapje bij de foodmarket waarna een groots winterfeest losbarst met artiesten als Xander de Buisonjé en Lil Kleine. Dat niet alleen, er zijn ook volop activiteiten tijdens het Amsterdamse Winterparadijs te beleven. Wat dacht je van:

 • Curling, Kinderdisco met Vondel Disco;
 • Ga op de foto met de enige echte Coca-Cola Truck;
 • Doohof, VR-experience en gaming;
 • Mega Reuzenrad, bekijk Amsterdam vanuit het 50 meter hoge reuzenrad;
 • Schaatsen, (van binnen naar buiten schaatsen) op 2200 m2 parcours;
 • Speciale kinderschaatsbaan voor kinderen t/m 6 jaar (elke dag van 10.00 – 16.30 uur)
 • Sneeuwparadijs, langlaufen (400m2), sleeën, sneeuwballen gooien en sneeuwpoppen maken met échte sneeuw;
 • Leef je uit bij de The Food Market met hapjes van BAUT, van Dam Brasserie, Fondue en andere winterse happen, maar ook populaire Foodtrucks;
 • Nicolette van Dam is er met Brasserie Van Dam, Xander de Buisonjé geeft zes avonden speciale concerten Lil Kleine geeft een show met kerst.

Locatie: Winterparadijs bij de RAI in Amsterdam, zowel indoor als outdoor.
Bereikbaarheid: Navigeer naar: Europaplein 2-22 of neem de metro 50 of 51, tram 4 of stadsbus 62.
Datum: 21 december 2018 t/m 30 december 2018. 
Toegang:
Je kan online tickets kopen, de prijzen variëren. Een regulier ticket kost € 17,50 en daarmee kan je alle activiteiten beleven. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Voor €5,- koop je een ‘entrance-only ticket’. Een Passe-partout voor alle dagen entree kost € 29,50.
Openingstijden: vrijdag 21 december gaat de Amsterdamse Winterparade van start om 15.00 uur. Het buitenterrein en Het Sneeuwparadijs sluit elke avond om 22.00 uur.

 • zaterdag 22 december en zondag 23 december: 10.00 – 01.00 uur;
 • maandag 24 december: 10.00 – 22.00 uur;
 • dinsdag 25 december: 10.00 – 18.00 uur;
 • woensdag 26 december:10.00 – 22.00 uur;
 • donderdag 27 december t/m zondag 30 december: 10.00 – 01.00 uur.

Het Amsterdamse Winterparadijs - Rai

Pure Winter Markt Amsterdam 2018

Vind jij duurzaamheid belangrijk, hou je van pure en ambachtelijke producten? Dan is de ‘Pure Winter Markt’ in het Amstelpark en Park Frankendael in Amsterdam de place to be voor jou. Proef en koop speciale producten en ga op zoek naar duurzame cadeautjes voor je geliefden die nog lang meegaan.

Locatie: Amstelpark en Park Frankendael in Amsterdam. 
Openingstijden:
Van 11.00 tot 17.00 uur.
Datum: Zondag 16 december in het Amstelpark en zondag 23 december in Park Frankendael in Amsterdam. 
Toegang:
Gratis.

Pure wintermarkt Amsterdam

Funky Xmas Market Amsterdam 2018

De Sunday Market is elke week de plek waar ontwerpers, kunstenaars en creatives zichzelf in Amsterdam aan het publiek tonen. Het idee van deze markt is geïnspireerd op de Londense markten als Camden, Portobello en Spitalfield. Op de Sunday Market vind je een selectie van ontwerpen op het gebied van productdesign, interieur, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, betaalbare kunst, illustraties en biologische producten.

Je vind er gevestigde namen en nieuw talent van de Rietveld Academie en de Design Academy.  die wat moois, leuks of geks te bieden hebben. Op zondag 16 december 2018 staat de Sunday Market in het teken van de Funky Xmas Market in de Westergasfabriek. 

Locatie: Westergasfabriek in Amsterdam. 
Openingstijden:
Van 12.00 tot 18.00 uur.
Datum: Zondag 16 december 2018.  
Toegang:
Gratis.

Funky Xmas Market Amsterdam

Museum Market Christmas Edition 

Elke derde zondag van de maand wordt het Museumplein gevuld met stijlvolle stands vol met kunst en ontwerpen van Nederlandse designers. Je vind er allerlei unieke producten van mode & accessoires tot interieur, papier & ambacht, speeltjes voor kids en je kan er een hapje en drankje nuttigen. Op 9 december staat de Museum Market in het teken van kerst tijdens de ‘Museum Market Christmas Edition’. 

Locatie: Museumplein in Amsterdam. 
Openingstijden:
Van 12.00 tot 18.00 uur.
Datum: Zondag 9 december 2018. 
Toegang:
Gratis.

Museum Market Christmas Edition 

Ice Amsterdam Museumplein 2018

Ice Amsterdam is het wintervent op het Museumplein in Amsterdam. Van 17 november 2018 tot en met 3 februari 2019 organiseert ICE Amsterdam een compleet Amsterdam Ice Village op het Museumplein. Je kan schaatsen op de ijsbaan met uitzicht op het Rijksmuseum en struinen op zoek naar een mooi cadeau tussen de winterchalets. Helemaal leuk, de entree is gratis. Wil je gaan schaatsen dan is het handig om alvast online een ticket te kopen.

Locatie: Museumplein in Amsterdam tegenover Cobra Café op het Leemveld.
Datum: 17 november 2018 t/m 3 februari 2019.
Toegang:
Gratis.
Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 10.00 – 21.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 – 22.00 uur en zondag 10.00 uur tot 21.00 uur.

Kerstmarkt in Nederland

Sissy-Boy Kerstmarkt Amsterdam 2018

Ik heb mij laten vertellen dat de Sissy-Boy Kerstmarkt in Amsterdam het creatiefste en origineelste familie evenement van de stad is. Kerstballen, jingle bells, live muziek, glühwein voor de groten en limonade voor de kleintjes. *Zodra de data en locatie bekend is lees je het hier.

Locatie: Amsterdam, definitieve locatie nog onbekend. 
Openingstijden:
Nog onbekend.
Datum: Zaterdag 8 december 2018.
Toegang:
Gratis.

Schaatsen op het dak van Floor17 Amsterdam 

Hoe tof is dit?! Je kan een potje ijshockeyen of curlen op het dak van Floor17 in Amsterdam waar ook het Ramada Apollo Amsterdam Centre Hotel is gevestigd. Leuke tip, zoek je nog een locatie voor een verjaardag of bedrijfsuitje? Het rooftop terras is ook privé af te huren.

Locatie: Floor17 in Amsterdam.
Openingstijden:
Doordeweeks van 17.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 22.00 uur.
Datum: 1 december tot en met 3 februari 2019.
Toegang:
 1 uur ijshockey of curling voor €60,- p.p.Dit bedrag wordt omgezet in een tegoed dat kan worden uitgegeven aan eten en drinken bij Floor17 Rooftop Terrace tijdens het spel.

Weekend Amsterdam met hotel

Ga je naar een van de kerstmarkten in Amsterdam? Maak er een weekend Amsterdam van en verblijf in een hotel, appartement of AirBnB. Er zijn zoveel toffe locaties waar je kan overnachten en er zijn zoveel leuke kerstmarkten in de hoofdstad dat je je prima kan vermaken.

Hotels Amsterdam

Wat te doen qua activiteiten in Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam? Ik kom maandelijks in Amsterdam en nog steeds staan er tientallen activiteiten in Amsterdam op mijn wishlist.

Icebar Amsterdam met korting

Naar welke kerstmarkten in Amsterdam ga jij?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post