Hmm, een avond uit met vriendinnen naar de leukste cocktailbars in Den Haag. Den Haag barst van de leuke cocktailbars. Van een cocktailbar in Den Haag centrum, tot cocktailbars in hotels, cocktails waar sferificatie aan te pas komt en Den Haag heeft zelfs de hoogste Sky Bar van Nederland waar je kan nippen aan een cocktail.

Leukste cocktailbars in Den Haag

Een tijd lang was Gin drinken een hype en hoewel er nog steeds een heleboel Gin bars is dé cocktail terug. Onlangs was ik een weekend in Hasselt waar ik meer leerde over het cocktail vak en wat cocktails met mensen doen. Super leuk! Hoog tijd om eens in Den Haag op ontdekking te gaan naar de leukste cocktailsbars in het centrum van Den Haag en daarbuiten.

Cocktails drinken is leuker met vrienden dan alleen dus trok ik erop uit met Jody van OngewoonLekker op zoek naar de leukste cocktailbars in Den Haag. Het klinkt misschien gek en het is natuurlijk ook deels mijn vak maar uitgaan met een doel blijkt super leuk. Wij hebben uitgebreid de tijd om bij te kletsen, we zijn op een soort mini avontuur in onze eigen stad en wij ontdekken de hotspots en leukste cocktailsbars in Den Haag. Let op: Dit artikel is niet van boven naar beneden af te lezen als, de beste cocktailbars staan bovenaan. De cocktailsbars in Den Haag zijn zo divers dat ze niet met elkaar te vergelijken zijn.

Dus of je nu alles weet van cocktails shaken en nu wel eens een moleculaire cocktail wil drinken of knus in een hippe cocktailbar wil zitten. Of wil je juist eens ergens naar binnen stappen waar je misschien niet verwacht dat je hele goede cocktails kan drinken of wil je genieten met een cocktail in de hoogste bar van Nederland? Of wil je gewoon lekkere cocktails drinken op het Plein in Den Haag en daarna blijven ‘hangen’ voor een avond uit?

The Penthouse Sky bar

The Penthouse Sky Bar, de hoogste bar van Nederland staat in Den Haag! Het bijzonder is dat deze locatie vele namen kent. Inwoners van Den Haag noemen de Haagse Toren naast Hollands Spoor het Strijkijzer Den Haag vanwege de architectuur van het gebouw. Het 135 meter hoge gebouw is geïnspireerd op het Flatiron Building in New York en het is één van de top uitzichtpunten in Den Haag. Hou je van wonen op grote hoogte dan kan je een appartement huren in de Haagse Toren.

Op de bovenste verdieping is The Penthouse gevestigd. The Penthouse bestaat uit een top floor appartement, zaalverhuur, een restaurant en een Sky Bar. De bar wordt ook wel de Sky Lounge genoemd. In de zomer bij goed weer kan je plaats nemen op de semi-buitengelegen Penthouse Veranda op de 41e verdieping.

Cocktails drinken @ Sky Bar

En in die Sky Bar kan je heerlijke cocktails drinken. De beste deal heb je als je een ticket koopt á €9,- per persoon. Dit ticket geeft je toegang tot het uitzichtpunt en één drankje. Het maakt niet uit welk drankje van de kaart, dus ik zou zeggen kies voor een lekkere cocktail. The Penthouse is elke dag geopend vanaf 12.00 uur. Cocktails drinken in de Sky Bar kan vanaf 18.00 uur.

Ga je dineren in het restaurant? Dan is de toegang gratis. Leuk is om vooraf te bedenken of je wil dineren met uitzicht op de stad en Scheveningen of op Rotterdam. Op zaterdagavond veranderd de sfeer overal naar cocktailbar, de muziek gaat wat harder en laat je verrassen door de licht projecties op het raam.

Lunch: Tussen 12.00 uur en 15.00 uur
High Tea & High Wine: Tussen 14.00 en 16.00 uur. Reserveer de High Tea of High Wine via GaDenHaag.nl.
Diner: Van 18.00 tot 22.00 uur.
Adres: Rijswijkseplein 786, naast station Hollands Spoor.
Openingstijden: De Sky bar is elke dag geopend van 12:00 tot 23:00 uur of tot sluitingstijd van het restaurant. Iedere zaterdag tot 00.00 uur.
Menukaart: Download hier de Sky Bar menukaart.

The Penthouse Sky bar

Spark The Hague cocktailbar van Hilton Hotel 

Bartender Avi is een super enthousiaste cocktail bartender die met passie een cocktail shaked die past bij je wensen. Hou je van zoet en smooth, of wil je sterk en kruidig? Don Avi, zoals hij ook wel wordt genoemd weet er raad mee. Spark The Hague is een cocktailbar in het Hilton Hotel The Hague.

Als je geluk hebt met het weer kan je hier heerlijk buiten zitten en kiezen uit het cocktailmenu dat nu (augustus 2018) is gebaseerd op klassieke films. Welke cocktail past er bij jou? Een Basement Blitz met als inspiratie Inglourious Basterds, de Vesper Martini van James Bond of  een Manhattan uit de film Taxi Driver. Bij iedere cocktail wordt een bakje popcorn erbij geserveerd.

Krijg je trek van al die cocktails? Dan kan je diverse ‘barsnacks’ bestellen of doorschuiven naar het naastgelegen restaurant; Pearl. De cocktailbar bevind zich in het Hilton Hotel en ik vind het leuk dat dat een internationaal publiek aantrekt. Het nadeel is wel dat je hier de duurste cocktails van Den Haag drinkt met prijzen vanaf €14,-.

Adres: Zeestraat 35, 2518 AA Den Haag.
Openingstijden: Zondag t/m donderdag van 16.00 tot 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 02.00 uur.

Spark The Hague cocktailbar van Hilton Hotel The Hague

The Court – nabij Station Hollands Spoor Den Haag

The Court, Spirit of Justice! Deze nieuwe cocktailbar is in juli 2018 geopend door de uit Sardinië afkomstige Fransesco. Fransesco heeft altijd een passie voor cocktails gehad en toen hij naar Nederland verhuisde voor de liefde besloot hij zijn kennis op het gebied van het cocktail vak uit te breiden. Als hij Den Haag dacht, kwam als eerste het Internationale Strafhof naar voren als herkenningspunt voor Den Haag. Vandaar dat de naam van deze cocktailbar The Court is. Je kan hier signature cocktails bestellen die allemaal een link hebben met een artikel uit het Wetboek.

Fransesco leerde mij voor het eerst over wat ‘sferificatie’ is, ofwel moleculaire cocktail gastronomie. Stel je voor, je nipt aan een fijne cocktail en het laatste wat er over blijft in je glas is een transparant bolletje. Je giet het balletje vanuit je glas in je mond en als je erop bijt explodeert het in je mond. Een bijzondere aangename verrassing. Benieuwd hoe het werkt? De magie van een moleculaire cocktail komt tot stand door het mengen van twee stofjes, calciumlactaat gluconaat en sodium alginaat. Als het met elkaar in aanraking komt ontstaat er een dun gellaagje rond een vloeistof. De binnenkant van de vloeistof blijft vloeibaar, dus daar kunnen nog veel meer speciale dingen mee worden gecreëerd. Deze techniek wordt sferificatie genoemd.

Op dit moment kan je bij The Court een borrelplank bestellen met kazen en diverse hapjes van vlees. In de toekomst wordt de kaart uitgebreid met meerdere ‘snack’ mogelijkheden. Op zaterdagavond wordt er regelmatig muziek gespeeld door een live band en de droom van deze bartender is de organisatie van zogenoemde ‘pairing events’ waarbij men kan genieten van cocktails in combinatie met bijpassende hapjes.

Adres: The CourtGroenewegje 115, op loopafstand van Station Hollands Spoor.
Openingstijden: 5 Dagen per week geopend, dinsdag t/m donderdag van 17.00 uur tot 24.00 uur en vrijdag en zaterdag van 17.00 uur tot 01.00 uur.

The Court - Bierkade Den Haag

Cocktailbar Callisto Lounge Den Haag

Toen ik bezig was met mijn zoektocht naar de leukste cocktailsbars in Den Haag moet ik eerlijk bekennen dat de Callisto Lounge zeker niet op mijn ‘test lijstje’ stond. Het is dat collega cocktailproever Jody de bartender kent en ervan overtuigd was dat wij zijn cocktails moesten proeven. Ik moest even van mijn vooroordeel af stappen dat men in een shisha lounge toch geen goeie cocktails kon shaken. Maar hé, de eigenaar van Callisto Lounge heeft niemand minder dan ex-StirrRotterdam en ex-FivePointsBar bartender Eddy achter de bar staan.

Daarmee is de ambiance van een shisha lounge niet direct weg maar heeft Callisto Lounge wel de potentie een volwaardige cocktailbar te worden. Ik moet namelijk vermelden dat ik hier echt de mooiste cocktail creaties heb gezien. Eddy weet precies hoe hij een cocktail kan presenteren en heeft dan ook een ruim assortiment aan garnering, van fruit en kruiden, tot nep pauwenveren en verse bloemetjes. Met cocktailprijzen van rond de €10,50 kan je er prima een aantal proeven.

Dus het is niet de eerste plek waarvan ik zou zeggen dat is echt een leuke bar om te zitten met je vriendinnen maar de presentatie van de cocktails is uniek en daarmee is het de origineelste cocktail bar van Den Haag wat mij betreft. Uiteraard gaat het ook om de smaak van de cocktails en wat mij betreft zou ik zeggen vraag om een signature cocktail van Eddy. Hij neemt graag de tijd voor je op een woensdag of donderdagavond. Op de andere dagen is het meestal te druk vanwege de club. Met de Shake & Bake kaart kan je naast cocktails ook een paar hapjes bestellen.

Adres: Laan 10, in een zijstraat van de Grote Markt tegenover de parkeergarage.
Openingstijden: 7 Dagen per week geopend, zondag t/m woensdag van 17.00 uur tot 02.00 en donderdag t/m zaterdag van 17.00 uur tot 16.00 uur.

Cocktailbar Callisto Lounge Den Haag

Cocktailbar The Five Points Den Haag

Om de hoek van het Plein, aan de Korte Houtstraat vind je cocktailbar The Five Points. Het donkere interieur met hout, lederen stoelen en een oude plattegrond van New York aan de muur nemen je mee naar de wijk Five Points in New York zoals het in 1800 was. Uiteraard staat de wereldberoemde cocktail; ‘Manhattan’ op de cocktailkaart.

Adres: Korte Houtstraat 5a, zijstraat Plein, Den Haag.
Openingstijden: Zondag en maandag gesloten. Dinsdag en woensdag van 17.00 tot 00.30 uur, op donderdag tot 13.00 en vrijdag en zaterdag van van 19.00 tot 14.00 uur geopend. 
Meer info: Bezoek de Facebookpagina van The Five Points Bar.

Cocktailbar Den Haag centrum

Millers Cocktail Kitchen

De Cockatil Kitchen van Millers vind je aan het Plein in Den Haag. Het Plein in Den Haag is een populaire uitgaansgelegenheid waar het bijna altijd druk is. Wil je dat de cocktail bartenders de tijd voor je nemen om een cocktail op maat voor je te shaken? Dan raad ik je aan om doordeweeks naar Millers te gaan.

De cocktailkaart van Millers Cocktail Kitchen bevat meer dan 60 verschillende cocktails inclusief speciale ‘premium cocktails’. De premium cocktails zijn afgestemd op de verschillende Aziatische gerechten en de ruime variatie aan sushi. Heb je lekkere trek dan kan kan je het drinken van cocktails goed combineren met Aziatische hapjes. De cocktailprijzen variëren rond de €12,- per cocktail.

Cocktail Kitchen: De Cocktail Kitchen van Millers is geopend van dinsdag t/m donderdag van 16.00 uur tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 16.00 uur. Doordeweeks hebben de cocktail bartenders de meeste tijd voor je. Bekijk hier alvast de Millers cocktailkaart.
Diner: In de avond uren is Millers een a la carte restaurant.
Millers Beach: Millers heeft ook een eigen strandtent, Millers Beach, gelegen tussen Scheveningen en Kijkduin.
Adres: Plein 10A, 2511 CR Den Haag.
Openingstijden: Zondag t/m woensdag van 10.00 uur tot 13.00 uur en donderdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 04.00 uur.

Millers Cocktail Bar Den Haag

Cocktails drinken @ Luden op het Plein

Het Plein is het hart van Den Haag. Omgeven door het Binnenhof en daar tegenover vele restaurants, café’s en bars. Café-restaurant Luden is een van die plekken waar je cocktails kan drinken in het centrum van Den Haag. Of je nu met vriendinnen bent, een drankje gaat drinken met je moeder, gaat lunchen met een zakenrelatie, een koffie netwerk afspraak hebt of een eerste date. Bij Luden kan het allemaal. En schijnt de zon dan kan je heerlijk op het terras zitten en kijken naar iedereen die voorbij loopt.

Op dinsdagavond is er een live jazz band en op vrijdagavond is er live muziek van een acoustic duo. De zaterdagavond word je verrast door een surprise band en op zondagmiddag is er easy listening muziek. Wij gingen cocktails drinken op een dinsdagavond en met een Pina Colada in de hand genoot ik van de Jazz tunes. Check alvast de cocktailkaart van Luden online zodat je vast in de cocktail mood komt.

Luden Specials

Extra leuk bij Luden vind ik alle specials. Dus heb je de cocktails al een keer geproefd? Wat dacht je van genieten met je partner van Beer & Bites? Of bestel tijdens een vriendinnen uitje in Den Haag de High Wine voor 2 of geniet in de namiddag van een High Tea. Of ben jij meer in voor de Wicked Wednesday Gin Special of de Whiskey & Bites? Ben je gek op Gamba’s? Dan kan je op zondagavond en maandagavond onbeperkt gamba’s eten!

High Tea: Elke dag tussen 11.00 en 17.00 uur. Minimaal 2 personen, €19,50 per persoon.
High Wine:
 minimaal 2 personen, € 32,50 per persoon. Iedere dag tussen 14.00 en 17.00 uur.
Beer & Bites: minimaal 2 personen voor € 24,50 per persoon. Iedere dag tussen 14.00 en 17.00 uur.
Adres: Plein 6-7, Den Haag. Op loopafstand van Den Haag Centraal Station.
Openingstijden: Ma – Wo: 09.00 – 00.00 uur. Do – Za: 09.00 – 02.00 en op zondag van 10.00 tot 02.00 uur.

Cocktails Den Haag Centrum

Wat vind jij de leukste cocktailbars in Den Haag?

Print Friendly, PDF & Email