Lekker thuis vakantie vieren is ook leuk, zeker met dit mooie weer! Ik inspireer je graag met leuke vakantie ideeën voor thuis zodat jij weet wat te doen als je wilt genieten van een thuis vakantie. Want een thuisvakantie houden is ook prima en kan heel feel zijn met deze anti-verveel tips.

Leuke vakantie ideeën voor thuis

Lekker thuis vakantie vieren? Ja, je leest het goed! Dat zeg ik terwijl ik minimaal een keer per maand weer een nieuwe bestemming ontdek ergens in Europa of daar buiten. Maar ik ben geen reiziger die constant op reis wilt zijn. Ik vind het namelijk ook heerlijk om lekker thuis vakantie te vieren en om leuke dingen thuis te doen. Zeker met prachtig zomerweer is het absoluut geen straf om vakantie te vieren in je eigen stad. Sommige mensen vinden ’thuis op vakantie’ suf klinken maar ik kan je vertellen dat als je even goed bedenkt dat bijna alles wat je op reis doet ook thuis kan, het helemaal niet suf is.

Of je nou net als ik aan het strand woont of bij een stad in de buurt. Of als je in een dorp woont in de buurt van de bossen, de heide of een meer. Er valt genoeg te verzinnen aan leuke dingen om te doen in de vakantie met deze vakantie ideeën voor thuis.

Ik bruis van de leuke vakantie ideeën om op reis te gaan. Maar ik vind het ook heerlijk om thuis vakantie te vieren. In je eigen stad en omgeving is ook zo veel te beleven en als je je daar bewust van wordt dan hoef jij je niet te vervelen tijdens een ’thuisvakantie’ op Balkonia of in je tuin.

Ga iets doen wat je op reis zou doen

Ga je op reis op zoek naar een leuke koffie of cocktailbar? Ken je in jouw buurt wel alle koffie hotspots en cocktailsbars? De koffie hotspots in Den Haag die ken ik want daar heb ik al eens over geschreven maar de cocktailbars nog niet. Dus ben ik momenteel samen met een vriendin bezig de leukste cocktails in Den Haag te ontdekken. Met de app Social Deal kijk ik samen met vriendinnen waar we die avond goedkoop uit eten kunnen. Zo gaan wij wel eens ergens eten waar wij anders niet zo snel zouden komen. Ga je op reis een sport beoefenen zoals mountainbiken of suppen? Huur thuis een supboard of een mountainbike en trek erop uit.

Is er een uitzichtpunt in je stad of dorp? Klim eens naar de top en bekijk je eigen omgeving van boven. Ik kan nog wel even doorgaan maar ik denk dat mijn punt duidelijk is. Stap uit je comfortzone en kijk met een open blik naar je eigen omgeving en laat je verrassen.

Maak je tuin summer proof

Begint niet iedereen in de lente met zijn of haar huis opruimen? Ruim niet alleen je winterkleren op maar maak ook je tuin of balkon weer klaar voor de zomer. Als je in de winter nou alvast wat bollen zaait, staat je tuin er in de lente en zomer vrolijk bij. Ik heb het geluk dat ik een grote tuin heb dus bij mij wordt in de zomer de hangmat standaard weer opgezet zodat ik lekker kan chillen in de tuin. Vrolijk jezelf op met wat leuke plantjes, koop een paar mooie buitenkaarsen of fakkels en het ziet er al een stuk gezelliger uit.

Heb je nog mooie vakantiefoto’s die je laten wegdromen naar één van je reizen? Laat een tuinposter maken van één van die foto’s zodat je vanuit je hangmat weer even terug kan naar dat fijne vakantiegevoel.

Je hoeft echt geen hectares aan grond te hebben om je huis, als je een ‘beetje tuin’ hebt kan je ook al heel creatief zijn. Is er een hoek vrij die je nooit gebruikt? Denk dan eens aan een bubbelbad in je tuin. Hoe relaxt is dat, bubbelen onder een sterrenhemel. Ik schreef er een heel artikel over hoe je je huis kan omtoveren tot Wellness Spot.

Heb jij wel wat ruimte over dan kan je er ook voor kiezen om een intex zwembad te plaatsen. Het grote voordeel van deze zwembaden is dat ze eenvoudig in elkaar te zetten zijn en je het zwembad ook weer zo kan weghalen. Ben je er zat van of heb je een tuinfeest in het weekend dan ruim je het gemakkelijk weer op. En als de zomer aanhoudt zoals nu dan laat je het bad lekker staan voor wat verkoeling. Enige is dat het je even wat tijd en een partij aan water kost om het opnieuw te vullen. De Intex Metal Frame zwembaden zijn een van de populairste en koop je vanaf €339,-. Daarin kan je zeker je benen strekken met een afmeting van 457 x 107 centimeter.

Vakantie ideeen voor thuis

Picknicken in de omgeving

Misschien vind je het truttig klinken, maar picknicken kan je zo leuk maken als je zelf wilt. Je hoeft echt niet met een rieten picknickmand de bossen of duinen in, maar het mag natuurlijk wel. Pak gewoon iets lekker in, neem iets fris of een flesje wijn mee en een kleedje of een hammamdoek en trek erop uit. Ga lunchen in het park of bos bij jou in de buurt. Strijk neer op het strand of in de duinen. Ga een stuk fietsen en stop wanneer je zin hebt, kijk in welke plaats je in de buurt nog nooit bent geweest en rij ernaar toe.

Dit zijn dingen die je ook prima na je werk nog kan doen. Je hoeft echt geen weken vakantie te hebben om het vakantiegevoel op te zoeken. Maak in de avond eens een wandeling en ga gewoon even ergens zitten. Genieten van de kleine dingen is zo fijn!

Boek een hotelkamer in eigen stad

Weet je hoe leuk het is om in eigen stad te overnachten? Je gaat met hele andere ogen naar je omgeving kijken. Op reis ben je misschien meestal toch wat onrustig omdat je dingen wilt zien of ondernemen. Het meeste ken je in je eigen stad en dat maakt het dat je extra kan genieten van je hotelkamer. Zo kan je ervoor kiezen om eens te sparen voor een luxe hotelkamer met wellness faciliteiten. Even lekker genieten en ontspannen en je hoeft niets maar alles mag.

En als je dan toch naar buiten gaat dan hoef je ineens niet op te letten hoe laat de laatste bus of tram gaat. En nee, je hoeft ook niet dat stuk naar huis te fietsen of parkeergeld te betalen. Geniet van het toerist in eigen stad zijn, wie weet ontdek je wel iets wat je nog niet wist.

Leuke vakantie ideeën voor thuis

Voordelen van een thuisvakantie

Heb je al wat leuke vakantie ideeën voor thuis op kunnen doen? Ik hoop het! En mocht je het vergeten zijn, hierbij nog even de voordelen van een thuisvakantie op een rij.

 1. Geen inpakstress
 2. Geen lange wachtrijen op het vliegveld
 3. Lekker je benen strekken in je eigen tuinstoel
 4. Met mooi weer is het thuis ook genieten
 5. Je doet dingen die je anders niet zo snel zou doen

Thuis op vakantie?

Ik kan een heel lang en uitgebreid artikel schrijven maar ik heb zoveel tips voor leuke vakantie ideeën voor thuis dat ik een heleboel extra artikelen heb geschreven. De onderstaande tips zijn echt voor in- en om het huis. Hou jij van spelletjes spelen of ben je meer een boekenwurm? Of ‘hang’ jij graag voor de televisie voor een mooie reis serie op Netflix of blader je liever, al wegdromend, door een mooi reistijdschrift. Bekijk snel alle onderstaande tips voor jouw staycation.

 1. Leuke reisspellen voor volwassenen
 2. Virtueel op vakantie kan met deze tips
 3. Ontdek deze Netflix documentaires over reizen en deze Netflix series over reizen
 4. Lees deze boeken voor op vakantie en bekijk deze mooie koffietafelboeken over reizen
 5. Bekijk deze leuke tijdschriften voor op vakantie, van reistijdschriften tot mooie reismagazines.
 6. Op vakantie zoek je vaak lokale dingen op, doe dat ook thuis, dé tips voor lokaal shoppen in Den Haag.

Heb jij nog meer leuke vakantie ideeën voor thuis?

Print Friendly, PDF & Email