Ben jij op zoek naar leuke uitlaatplekken voor honden in Den Haag en Scheveningen? Dan zit je hier goed want ik deel graag mijn favoriete plekken met jullie!

Leuke uitlaatplekken voor honden in Den Haag en Scheveningen

Wandelen over het strand, door de duinen, via losloopgebieden naar het bos. Of stap in de auto met je hond en rij naar een fijn losloopgebied. Mijn favoriete en leuke uitlaatplekken voor honden in Den Haag en Scheveningen zijn:

 1. Marlot;
 2. Duinen;
 3. Clingendael;
 4. Waalsdorpervlakte;
 5. Scheveningse bosjes;
 6. Oostduinpark Scheveningen;
 7. Hondenstrand bij haven en einde Zwarte Pad.

Uiteraard zijn er nog véél meer leuke plekken waar je je hond kan uitlaten en waar je kan genieten van een wandeling. Alle bovenstaande locaties zijn in de buurt van waar ik woon, vandaar dat dit mijn favoriete locaties zijn. Ben je op zoek naar meer leuke plekken om je hond uit te laten in Den Haag en Scheveningen? Kijk dan ook eens naar deze plekken:

 1. De Uithof;
 2. Madestein;
 3. Haagse Bos.

Ga jij op een van deze leuke honden uitlaatplekken in Scheveningen en Den Haag? Denk dan aan je hondenzakjes. Er geldt overal een opruimplicht dus vergeet je hondenpoepzakjes niet mee te nemen.

*Bestel gelijk je hondenzakjes hier voor het uitlaten.
**Ook leuk! Huur een wellness huisjes waar hond is toegestaan voor wellness vakantie met hond.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Leuke uitlaatplekken voor honden in Den Haag en Scheveningen

Honden uitlaten strand Scheveningen

Struinen door de duinen met je hond

Niets fijner dan struinen door de duinen met je hond. Aan de rand van de duinen, kijk wel even goed waar je loopt, mogen je honden los worden gelaten. Wil je écht in de duinen wandelen, dan zal je met je hond aan de lijn moeten wandelen om de flora en fauna in de duinen niet te verstoren.

Op de Google Maps kaart heb ik duidelijk aangegeven waar je je hond wel mag loslaten zodat je hond even lekker kan rennen in de duinen.

Ook fijn, in de duinen zijn volop waterpunten van Dunea. Ik raad je altijd aan om zelf voldoende water mee te nemen en een bakje zodat je je hond op elk gewenst moment kan laten drinken, maar er zijn dus ook diverse waterpunten beschikbaar.

*Leuke tip! Ga wat drinken, lunchen of dineren bij Onder de Watertoren.
Extra fijn, voor je hond(en) zijn er drinkbakken!

Waterpunten voor je hond

Start wandeling bijvoorbeeld bij Wandelknooppunt 38

Navigeer naar Wandelknooppunt 38 en parkeer je auto bij APCOA PARKING – Strand aan de Zwolsestraat. Bekijk het Wandelknooppunt 38 op de kaart hierboven en dan zie de route van de foto hieronder. Dit wandelpad is een loslooppad voor honden.

Dit wandelpad kan je verlengen met een wandeling door het hieronder beschreven Oostduinpark in Scheveningen of je wandelt richting de Watertoren.

Honden uitlaten Scheveningen

Wandelen door Oostduinpark Scheveningen

Het groene kronkelpad wat je op de Google Maps kaart kan zien kronkelt naar het uitkijkpunt nabij het Zwarte Pad. Hier mag je hond loslopen in het uitrengebied.

Uitrengebied Scheveningen

Waalsdorpervlakte, gratis parkeren bij Schietbaan Defensie

De Waalsdorpervlakte is ook een van mijn favoriete uitlaatplekken op de rand van Scheveningen en Den Haag. Eigenlijk moet ik zeggen, dat het een van mijn favoriete plekken is geworden met dank aan een tip van Filine, een ‘honden vriendin’. Je viervoeter zal ook blij worden van een wandeling hier want het is een losloopgebied.

Je parkeert je auto gratis op de parkeerplaats nabij de ingang van de schietbaan van defensie, tegenover het TNO gebouw. Dan ga je door een hek, wel goed afsluiten, en dan kan je samen wandelen met je hond op de Waalsdorpervlakte.

Loslaten honden Den Haag

Honden loslaten Den Haag

Loslaten honden in Nieuwe Scheveningse bosjes

De Scheveningse bosjes is een leuke uitlaatplek voor honden in Den Haag en Scheveningen. De gehele Scheveningse bosjes is namelijk een losloopgebied voor honden. Ideaal, zo kan jouw viervoeter lekker de benen strekken in het bos.

Leuk is dat het een beetje een heuvelachtig bos is. Je kan een beetje struinen over de onverharde paden. En kom je met de honden op je hondenfiets of met een scootmobiel dan kan je ook samen het hele bos ontdekken.

Helly Hansen review

Loslaten honden in Nieuwe Scheveningse bosjes

Loslaten honden in Nieuwe Scheveningse bosjes

Hondenstrand bij haven en einde Zwarte Pad

Waar mogen honden op het strand in Scheveningen“? Het is een veel gestelde vraag! Van 1 oktober tot en met 15 mei mogen honden overal op het strand van Scheveningen komen. Zo kan je ellenlange strandwandelingen met je hond maken.

Tussen 15 mei en 1 oktober mogen honden niet worden uitgelaten op het strand in verband met het zomerseizoen. In deze periode mag je alleen honden op het strand uitlaten op de daartoe aangewezen plekken.

Er zijn twee ‘hondenstranden’ op Scheveningen strand. Een honden uitlaatplek op het strand van Scheveningen is aan het einde van het Zwarte Pad waar je je auto kan parkeren. Je loopt de duinen af naar beneden en je kan zo naar recht het strand op met je hond in de zomer.

Het andere hondenstrand in Scheveningen bevind zich links van het havenhoofd. Je loopt daar naar beneden en daar mogen alle honden los op het strand en in de zee. Het hondenstrand bij het havenhoofd ligt recht voor het nieuwe Inntel Hotels Den Haag Marina Beach.

*Meer info over wandelen met honden op strand Scheveningen;
**Handig en fijn! Deze tips voor goedkoop parkeren in Scheveningen

Leuke uitlaatplekken voor honden in Den Haag en Scheveningen

Honden uitrennen strand Scheveningen

Honden uitlaten strand Scheveningen

Hondenstrandje Scheveningen

Wandelen met honden strand Scheveningen

Waar mogen honden loslopen in Den Haag en Scheveningen?

Kijk goed naar de borden als je je hond gaat uitlaten in Den Haag en Scheveningen. Bij de meeste bossen en parken staat duidelijk aangegeven of je je hond daar wel of niet mag laten loslaten.

Er zijn ook borden waarop staat dat je de hond aangelijnd dient te houden. Echter onder dat bord hangt dan weer een bordje met de tekst; ‘uitrengebied’. Die borden met de tekst uitrengebied zijn later geplaatst en dus geldig. Wel geldt er overal een opruimplicht dus vergeet je hondenzakjes niet mee te nemen.

 1. Scheveningse bosjes;
 2. Slingerpad richting uitkijktoren;
 3. Wandelpad van wandelknooppunt 38;
 4. Waalsdorpervlakte, gratis parkeren kan bij schietbaan defensie;
 5. In zomerseizoen > hondenstrand bij haven en einde Zwarte Pad.

Waar mogen honden loslopen in Den Haag en Scheveningen?

Hond uitlaten Scheveningen strand

Meer leuke tips met honden

Ben je net zo dol op honden als ik? Wellicht vind je al deze reistips met honden dan ook leuk om te beleven.

 1. Sledetocht met husky’s in Finland.
 2. Dog Trekking met husky’s in Thüringen of husky tocht in Thüringen.
 3. Huur een wellness huisjes met hond voor wellness vakantie met hond.

Husky Safari Vuokatti Safaris

Waar ga jij graag wandelen met je hond?

Print Friendly, PDF & Email